En alldeles för God Jul

Herregud, som man äter! Julmaten pyser snart ut genom öronen, men lyckan är ju total eftersom jag ätit mängder med gravad lax och varmrökt pepparlax i år. Förra året skippade jag ju allt det pga graviditeten.
Pepparlaxen kommer som vanligt från Bergmans i Vilhelmina. Den är oslagbar med den tillhörande fiskdressingen!
Gravlaxen har jag dock gravat själv, efter mormors recept, och det är ju så vansinnigt gott!
Vårt julbord har bestått av ovanligt många rökta godsaker i år. Vår granne har en varmrök, och var så snäll att han rökte även åt oss.
Vi har haft rökt vildsvinsskinka och nötfile', men också en älgstek som jag fick av mina fina chefer. 
Dessutom har det såklart även funnits griljerad skinka, prinskorv, och så mina köttbullar med kryddpeppar, som trots all kryddpeppar jag hävde i, inte smakade ett dugg. Fy så besviken jag blev.
Sill har vi också ätit.
Ja, det var bara grisfötterna som fattades. Jag måste skaffa mig en tryckkokare så jag kan göra grisfötter, mums!

Nä ni, nu har jag en massa snö att ta itu med där ute.
Hoppas ni andra också har fått njuta av God julmat och trevliga stunder.

Lev å må

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback