En snabbis...

innan vi åker upp till fjälls.

Ja, nu åker vi snart till underbart vackra Saxnäs, där vi ska fira in det nya året tillsammans med fina, fantastiska, fenomenala (smicker smicker smicker) familjen Norrman! Som vi har längtat!

Kläderna är packade, humöret är på topp efter en underbar gårdagskväll.
Vi hade nämligen makarna Thoors hos oss på trerätters middag.
Vad vi bjöd på?

Förrätt: Västerbottens-ost-paj toppad med Creme Fraich, rom, gräslök och rödlök.
Varmrätt: Schnitzel (älg) med klyft sparrismandel, sallad med fetaost och tillbehör såsom persiljesmör, kapris, citron och bea-sås.
Dessert: Hemgjord Mascarponeglass med röda vinbär och blåbär.

Behöver jag tillägga att det var SJUUKT gott?

Näh, nu måste jag packa iordning det sista, dra stroppen ur skotern och sedan åker vi!

Gott Nytt År 2012!

Ljuvliga morgon...

Idag har jag sovit ut...ordentligt!

Igår tog vi hand om älgen som Mange, Jaana och jag samarbetade så bra med.

Vid ett-tiden tog jag bilen och åkte till Lycksele, för att träffa en kär barndomsvän som jag inte sett på snart 10 år! Och det var fantastiskt...vi umgicks så mycket när vi var små, och under många år undrade jag var hon egentligen hade blivit av!? Så jag var mest faschinerad av att sitta där i Lycksele, vid hennes mammas matbord och prata, och se vem hon hade blivit och utvecklats till. Och från att ha varit en enastående flicka, hade hon blivit en makalös kvinna, så fantastisk! Det var riktigt roligt!

Så idag, idag har jag mest sovit, hittills. MEN, jag ska ta mig en liten sparktur runt på "byn", för jag har lite oavklarade ärenden. Bl.a. har jag ett REK.brev att hämta ut på Coop Nära, misstänker att det är Biancas stamtavla. Har gruvat lite inför det, för jag saknar den där lilla tösa-biten som alltid skulle krypa upp i ansiktet, och hade hon kunnat så skulle hon ha krypit in i en. Det är tomt utan hennes "knövlande" och behov av uppmärksamhet.
Efter att jag hämtat ut brevet så ska jag gå in på BA:s och se om de har något fint som jag kan ha på mig på nyårsafton. Det är ju så bra att man är ute i god tid....fast nu är det ju faktiskt så att jag är så sen, eftersom mitt studiebidrag inte tillåter några större utsvävningar. Om inte annat så får jag val ta något som jag haver, även om man kanske hade önskat sig något nytt att bära när man ska gå in i ett helt nytt år!
Och sist men inte minst så ska jag se om AXAeco har öppet, så jag kan köpa en dragsele till Jaana (hon fyller ju ett år snart, så vi har tjuvstartat lite försiktigt med dragandet), samt önska Henry och hans familj ett gott nytt år. Och egentligen skulle jag ha behövt köpa en säck hundfoder av honom också.

Lilla Mira ligger ihopkrupen här intill mig, så det blir så varmt och skönt. Härliga hund.

Lev och må!

Mira, sommaren 2010.

En strålande jul, älgfärs och trasig drivaxel...

Ja, det var väl en väldigt koncist och sammanfattad rubrik.

Julaftonen var skön, långt ifrån lugn, men väldigt skönt och mysigt var det.
Dagen började med tomtegröt och vörtbröd med julskinka på, och hundarna fick varsinn smällkaramell från julgranen, i dem hade jag stoppat tuggben.
Och såklart tittade vi på sista avsnittet av tjuvarnas jul.
Och vad gör man sedan, jo då ställer man sig och kommer på att man skulle ha bakat en god kaka, och då måste man ju handla alla ingredienser som fattas, så det var bara att sparka sig upp på affären och handla.
Så jag bakade, och Mange slog in julklapparna (bättre sent än aldrig eller inte alls!).

Åh hej hopp vad klockan kom på att den skulle gå fort...SHIT, fem över halv tre! (Kalle Anka börjar om 25 minuter! Och då ska vi ha tagit oss hem till Magnus föräldrar också!)...Ingen av oss hade duschat vid det laget heller, så jag fort in i duschen, och efter mig flög Mange in. Och vi fattar fortfarande inte hur vi bar oss åt, för 10 i tre var vi båda fräscha och fina, så då var det bara att packa ihop alla julklappar och allt och åka till Storgatan för att titta på Kalle. (Vi kom fem minuter sent.)

Igår hade vi lyckan att få oss en privatspelning av Mila Thoors. Denna fantastiska kvinna på att spela orgel!
Efter det blev vi bjudna på hemkokt vin/glögg eller vad det nu var. Gott som rackarn var det i alla fall.
Sedan bjöd vi hem Mila till oss, åt en sent och enkelt julbord, med olika sorters fisk från Martin Bergmans gårdbutik i Vilhelmina, hans pepparlax och gravlax är UTSÖKT! Så den fisken kommer att bli tradition på vårt julbord, redan nu är ett julbord utan Bergmans pepparlax och fiskdressing i princip otänkbart, hemska tid.

Idag...åh en sådan underbar dag! För jag har fått köra skoter!
Lyckan är gjord!
Desto tråkigare var det att drivaxeln på Manges pärla bestämde sig för att gå i pension. LITE dålig timing kan man ju tycka....hmm....så summiten fick göra sin plikt och dra hem Lynx:en. Hellpyte så tungt det gick upp för berget, men som tur var så hade vi kört efter en skogsbilväg, men det värsta var att det var blankis under, så det slirade en hel del, och jag var orolig för att min matta skulle vara helt utan kammar innan vi kom fram till bilen igen, men jag tror att jag klarade den.
Säga vad man vill, men min gamla Ski-Doo går som ett skållat troll! (Kors-i-taket) ska inte säga för mycket, för då blir det väl totalhaveri nästa gång vi ska ut...

Nu nyss har jag stått och "möblerat om" i frysboxen. Det var lite och ingen ordning i boxarna, men nu är det ordning och reda, så nu skulle det nog kanske gå att trycka ner en älg till....kanske...

Näh, nu ska jag vara lite social med min älskade och hans föräldrar. Kaffe och kaffe-kaka...götta!

Lev å må!

Dagen före dopparedagen...

Hallå julkänslan....var är du!?

Jag har ingen jul-feeling, alls....tråkigt...jag känner inte minsta lilla entusiasm inför denna röda ljuvliga helg.
Mestadels tror jag att det beror på att snön kom så sent, och att min studentkassa inte tillåtit några större utsvävningar i julklapps-shoppandet. Jag som älskar att formligen spy ut julklappar över mina nära och kära, och jag mår faktiskt lite illa över att inte kunna göra det i år. När man har pengar, har man även fantasin, även om det är när fattigdomen slår till, som denna kreativitet ska flöda. Men se icke...den tog slut med de egentillverkade julkorten.

Hur som haver, så har i alla fall min älskade blivande och jag lyckats skapa någon typ av julkänsla.


(Jag vet att granen inte är centrerad på mattan, men ha överseende kära ni.)
Men spana in själva granen! Visst är det en äkta, fantastisk Kalle-Anka gran!?
Den är U-N-D-E-R-B-A-R.....Me like!

Och eftersom den var så gigantisk, så var vi tvungen att kapa av den en hel del....Och vad gör man då av alla överblivna kvistar? Ja inte kastar man bort dem i alla fall...
Jag användet dem som en inbjudande grankvist-matta att sopa av fötterna nedanför bron.
Julmys med enkla medel, helt enkelt...Så nu står den där, med all sin Kalle-Anka-prakt och gör det mysigt i vårt hus...
Eftersom vi hittade en så stor gran, så var vi tvungna att använda två julgrans-belysnings-slingor för att täcka hela granen.
Under grenverket väntar nu de få paket som det blev i år, samt två små tomte-gubbar, en som sover och en som håller i en lykta.

Våra små busflickor var väldigt behjälpliga med pyntningen....Mira viftade ner alla kulor som hon tyckte skulle hänga någon annan stans, och Jaana trodde nog att flera av dem var gigantiska köttbullar med glitter på, för hon skulle slicka och smaka på dem.

Nu ska jag upp och köpa citroner till såsen som vi ska göra till laxen.

GOD JUL på er ALLA!


Börjar misstänka att...

min älskade karl gör det mesta för att slippa julstäda och pynta...hmmm...
igår kom han på att vi skulle ut och spana älg (som ni vet hur det slutade).
Och idag har han minsann tappat bort förlovningsringen.
Så just nu är Magnus ute med metalldetektorn från brandstation, Lilly-Ann letar i frysboxen (där han lämnat älghjärtat och älgtungan, och i den där han hämtade saffransbullarna), så nu återstår att se om vi hittar rätt på den. Typiskt!

Jaja, jag har inte tid att sitta här, eftersom jag ska julstäda och pynta.
Skulle ha burit in granen i smedjan också, så att den får tina av lite innan det är dags att ta in den.
Julgransmattan är struken, tomtarna uppe på spiskåpan, julgransfoten väntar så snällt i kartongen...

Snart är det jul hos Gustafsson/Nilsson.

Ha det gott!

Idag skulle det pyntas jul, men...

Matte tjöt,
Husse sköt,
 och Jaana sökt.

Idag tog Mange och jag en sväng i bilen med hundarna, för att gå och kolla om det fanns några älgspår på jaktområdet, och jo, tre älgar skulle det ha gått in av spåren att döma. Vi åkte vidare för att kolla det tredje området, och när vi gjort det bestämde vi oss för att ta en till till på det andra, även om vinden låg helt galet, så kan man ju ha lite tur i alla fall.
Så vi stannade bilen och bestämde oss för att gå en sväng efter skogsbilvägen i djupsnön, Mange hängde på sig bössan för säkerhets skull. Efter att ha plumsat oss fram en bit så stannade vi till, kollade upp mot hygget, och precis som vi skulle fortsätta att gå fick jag syn på den, en oxe.
"Där, där, där! Ser du den!?" Viskade jag till Mange, som just då fick syn på den. Och det syntes på älgen att den hade vind av oss, precis som vi förstod att den skulle ha.
Mange skuttade fram lite, la sig på mage, fick inge bra läge och flyttade sig igen...och när han hade skuttat lite hit och lite dit och lagt sig på mage för fjärde gången, då brann skottet av.
Jag hade ingen aning om hur det hade gått, och eftersom Mange måste stå kvar och se vad som händer med älgen, om den ger några tecken ifrån sig, eller var den pyser iväg (om skottet träffat dåligt), så jag sprang iväg till bilen, kopplade Jaana och tog med mig henne (om det skulle bli aktuellt med eftersök, och om det gått bra, för att hon skulle få snusa på älg och vara med vid passningen och sotningen.)
När jag flåsande kom tillbaka till Magnus så berättade han att älgen låg, och hade slutat att sprattla, men eftersom det var långt till älgen så ville han gå först, i alla fall fram på spåret.
När vi kom upp dit älgen hade gått på hygget så gav jag Jaana med lina så att hon fick gå precis före husse, men ändå först för att få spåra älgen.
Mycket riktigt, vi hittade älgen, ena hornet hade den tappat tidigare, och det andra när del föll. (7 taggar på hornet), och mitt i all iver så inser jag att jag glömde ta kniven när jag hämtade hunden.
(Vi hade ju inte varken tänkt eller trott att vi skulle få fälla ett vilt!)
Och eftersom Magnus har 5 ggr längre ben än mig, så fick han gå ner till bilen och hämta kniven, och jag stannade med hunden och älgen, och ooh så lycklig min lilla hälleforsare var. Hon hoppade upp på mig, la tassarna om midjan och tittade med tindrande ögon in i mina, hon såg verkligen super nöjd ut!

Så ja, resten av dagen ägnades åt att frakta ut älgen från skogen, vi var ju tvungna att hämta både det ena och andra efter att vi tagit ur älgen, bland annat skotern.

Så idag gjorde vi det bra, Jaana, Husse och jag. (Och Mira som vaktade bilen).

Hade jag inte sett älgen, så hade inte Mange fått skjuta den och Jaana hade inte fått större erfarenhet, och vi hade haft mycket mindre älgkött på bordet kommande året.

Ååh, jag tog rätt på tungan...äre någon som har ett bra recept på älgtunga!?
Vill ha den som pålägg på julbordet...mumma!
(Inte många som gillar älgtunga, men jag gör det.)

Ha det bra!

God natt folket!
Imorrn ska det i alla fall pyntas jul!

Nu drömmer Mira tydligen om något roligt, för hon viftar frenetiskt på svansen, sprattlar med tassarna och snarkar samtidigt.
Jaana är bara utslagen, jobbigt att gå i djupsnö. (Därför hon får gå i koppel, vill inte släppa henne nu när det är så pass djup snö, kan vara farligt för henne.)Min duktiga och älskade lilla Jaana (11 månader igår). Förhoppningsvis får matte göra henne stolt nästa höst, för i höst har varken husse eller matte lyckats fälla för henne, men, hon verkar lovande. Sätt den här damen på färska älgspår, och sedan är det bara att hänga med i svängarna, för då går det undan!
Och jösses så roligt det är! En mycket arbetsvillig och samarbetande liten tik.

Nu, nu ska jag sluta surra.
God natt!

Slö, slapp och likgiltig?

Jag har tänkt på så mycket roligt som jag ska skriva i bloggen, sen. Och alla vet ju hur det brukar bli med "sen/sedan"? Det brukar resultera i att det varkan blir hackat eller malet.

Hur som haver så skulla jag börja sticka mig en tub-halsduk, men trots att jag gjorde 5 miljoner maskor så räckte det inte till, så nu håller jag på att göra en mössa istället. Ett lyckat misslyckande kan man säga.

Igår tillbringade vi en massa tid i torpet, Jörgen och Mange isolerade hallen där nere, och idag ska de spika igen väggen på uthuset. Och vad ska jag göra?
Kanske ska jag måla klart det vita uppe? Kanske, jag får se.
Känner mig väldigt oinsprirerad. Kom på inatt att det kanske håller på att dra ihop sig till tiden då det är dags att plocka in alla tomtar, och pynta jul ordentligt, men äh, vaffan. Jag vet inte.

Mange vill ha hjälp att laga Schnitzel, men jag har laga så sjukt mycket mat, och bakat som en idiot, så jag är spyless på allt som kan förknippas med mat och matlagning just nu.

Tvätten skulle behöva vikas och hängas. Denna tvätt, ska sluta skriva om den, för den är verkligen mitt oändliga projekt. Sedan skulle jag ha gjort jul på balkongen, men näh.

Äh, jag ids inte skriva nå mer, för då kanske min lathet och omotiverade dagsform smittar av sig på någon stackare.

Lev å må.

16/12 2011

Dagarna passerar i en ryslig fart, vet knappt var de tar vägen.
Nu har jag precis varit ute med hundarna en sväng, natt-pinken innan läggdags.

Vad har jag gjort idag?
Inte makalöst mycket, men heller inte ingenting.
Har målat listerna i övre hallen, samt dörrfodren och fönsternischen.
Strukit några gardiner som jag tvättat, har jag också gjort.
Trots det lilla så tog det sin tid. Imorgon ska jag gå på och stryka andra varvet hade jag tänkt.
Ska även försöka häva mig ut och köpa julklapparna som inte köpta ännu.
Har min älskade fästmans och min käre morbrors juklappar kvar, min ärade storebror är också kvar.
Så det är bara de svåraste klapparna kvar, och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på till de två sistnämnda.

Igår var jag i skogen med Jaana, plumsade runt i en massa djupsnö. Trodde jag skulle ta livet av mig.
Vi gick på ett hygge som blivit hyggesröjt i somras= en massa småbjörk liggande överallt under snön, plus att vi gick uppför ett berg! Å snön gick halvvägs upp på låren! Hellpyte vad tunggått det var där! Tur jag hade Jaana, som hade älgdoft i näsan, så hon drog som en toka. Och sådana strapatser är ju inte lättast i världen när man har så korta ben som jag.

Nu ska jag hoppa i koj, så jag är redo att möta morgondagen när den kommer.
Årets första julkort hade landat i brevlådan idag, det var från älskade tant Klara. Åh så glad jag blev!
Mange och jag ska åka och hälsa på henne nästa gång det bär av mot Vilhelmina, har vi tur är brodern hemma så vi kan kika in hos han samtidigt. Och kanske även kolla in hos min kära kusin som nyligt blivit villaägare där uppe! KUL!
Mira och jag önskar er God natt!
Sleep tight!

Onsdag morgon

Jösses amalia, bara 10 dagar kvar till julafton och så mycket att stå i.

Inatt hr jag sovit, rent ut sagt, pissdåligt!
Men tydligen så hade jag pratat om vita renar, i Taket!?
Och det är ju logiskt och fullt relevant.....eller?

Eftersom jag sovit så dåligt, så tänkte jag att jag kunde få ligga och dra mig en stund.
Men vid det laget var Jaana ganska upprörd över att husse skulle ut och jaga, utan henne!?
Det sluta i alla fall med att blomkrukan i fönstret ovanför trappen, rasade ner, jord och lecakulor över HELA trappan. Jahapp, bara gå upp och börja städa då.
Och Jaana, först blev jag arg på henne, mest för att jag blev rädd och inte visste vad hon gjorde. Men när hon kom i världens fart, sladdade i köket, sladdade in i sovrummet och i ren panik hoppade upp i sängen (märker inte föränn nu att matte är irriterad) SLÄNGER sig på mage framför mig (i förebyggande syfte) och tittar på mig med sina små valpögon. (Matte är inte arg längre).

Jaana har en förmåga att slänga sig på mage.
I skogen, när hon har varit ute på sök eller borta med en älg, och hittar åt oss efter sin runda, så blir hon så glad så hon piper och pratar i högan sky, lägger sig på rygg och sprattlar med tassarna.
Och detta pratande, det är så härligt!
Hon pratar när;
Det är morgon och matte är för sen att duka fram frukost.
När hon ätit frukost och vill gå ut.
Hon är ute och vill visa upp sin älgskånk.
När hon ser att det vankas promenad.
När det är dags för kvällsmat och matskålen aldrig tycks sättas på golvet. (Matte eller husse lägger älgfärs i skålen).

Nu måste jag avsluta, har en setter här som hela tiden lägger näsan över tangentbordet....betyder bara en sak...slut å plikke på den där sabla makkapärn´!

Ha en bra dag folket!

Man kan bara lura döden en gång...

Igår hade jag en mycket produktiv dag, jag bakade tre satser lussibullar, det blev en sisådär 160 stycken.
Gjorde en dubbelsats kokoskakor, en chokladkakor och sedan något som skulle bli vaniljhorn, vilket var typ omöjligt, så det blev några torra men ändock goda småkakor.

Dagen hade varit bra, fram tills när jag hade bakat klart, då ringer Manges telefon och vi får tråkiga nyheter.

Vår lilla Italienska tjej, Bianca, hade utan att vi märkt det, smitit från hundgården.
Nu hade hon blivit påkörd (eller snarare sagt, hon hade sprungit rätt in i sidan på en bil), och var plötsligt borta från oss. Hon slets ifrån oss lika tvärt som vi fick henne.
Hon fanns i grannens garage, utan puls, det var fruktansvärt.
Idag begravde vi henne, vår underbara lilla tjej. Fy så tomt det är utan henne här hemma! Allt är så tyst.
Hon hade blivit ganska lugn, och vi hade byggt upp ett så pass stort förtroende att vi inom de närmaste dagarna hade tänkt släppa henne lös, för första gången på gården med de andra. Tidigare sprang vi med henne i koppel, sedan satte vi spårlina på henne, så att hon skulle få lära sig tomtgränsen, precis som de andra två. Hon hann inte få springa fri, känna att vi fullständigt litade på henne.
Mira letade henne igår, och vi fick vid tre tillfällen visa henne var vi lagt Bianca, låta henne lukta, buffa lite och fundera, låta det smälta in. Säga hej då på sitt sätt. Jaana förstod det nog på en gång, men hon var lite avvaktande till en början, av förklarliga skäl.

Som sagt så har vi begravt henne idag. Till vår lättnad fanns det ingen tjäle alls i backen. Så vi grävde, lade granris i botten och bädda ner henne med filt och kudde, sa ajdö och tände ett ljus när vi var klara.

Bianca kunde lura döden en gång, den gången när hon fick stanna hos oss i Sverige. Men tydligen så var det inte tänkt att detta underbara lilla liv skulle få finnas kvar, därför kunde hon inte lura döden igen.
Vi saknar henne så våra hjärtan blöder. Det var fantastiskt att känna hennes tilltro till oss, att hon visste att vi alltid skyddade henne, fanns där för att ge henne stöd och mod. Men nu finns hon inte mer...

Så gårdagen blev en sorgens dag.

Jag avslutar så...

Oh, nu är det officiellt...

1000 gratulationer till Jörgen och Rebecca, som förlovade sig den 9/12!

När jag kom till Umeå i onsdags kväll/natt och Rebecca stod i duschen, så berättade Jörgen om sina planer, och jag blev så glad för deras skull! Men, ojojoj, så svårt det var att hålla huvudet kallt, låtsas som ingenting, och inte försäga sig. Och dessutom måste stå ut med Rebeccas spända förväntan, och som tur är så har jag lyckas lära henne att det inte lönar sig att tjata på mig, för jag skulle aldrig komma på tanken att skvallra!
Och så fort jag skulle säga något till henne så var jag tvungen att tänka mig för, för att en sådan gång som denna, får man INTE avslöja något, då blir ju allt förstört för både Jögen och Rebecca.

Men ännu en gång, GRATTIS, små turturduvorna!

Magnus och jag var till Vilhelmina igår, handlade lite julklappar.
Svängde förbi hos Marja och Filip, tiggde en kopp kaffe och blev bjudna på Marjas UNDERBART goda saffransknyten! Marja är makalöst duktig på att baka, och jag tror nästan att hon hade överträffat sig själv där. MUMS!
I alla fall, vi var inte där så länge, mellan klockan 13-17...för vi var bjudna på middag hos familjen Eriksson, djuriskt god köttfärslimpa med potatis och champinjonsås. Sallad med fetaost och hemgjord dressing. Riktigt gott, som alltid!

Köpte hårfärg i Vilhelmina igår, för att bli av med min anskrämliga utväxt.
Tog en som var cendré, som mitt hår är egentligen, dvs. rått-färgat. Och vad blev det, en djup mörkbrun, inte alls som jag hade tänkt mig....men men, bättre blev det i alla fall. Tanken var att färga så att utväxten skulle bli så diskret och minimal som möjligt...hm...
Pga. min låga inkomst nu när jag studerar så kan jag inte gå till finaste Sabina (Frillan), och fixa håret...:(....
Aja...å tjockt hår har man ju begåvats med, även om man önskar man vore Homer Simpson när man ska till att färga det, TRE förpackningar hårfärg fick jag använda för att täcka allt hår jag har. Helt galet! Men så är det, när man har det tjockt och ska ävlas med att ha det långt också. Hur som haver, jag har aldrig varit kinkig med håret, så jag är nöjd med färgen. Lite förnyelse är skönt, även om det inte alltid blir som man tänkt.

Nu ska jag göra någon nytta, klockan är 13 och jag har inte gjort ett vettigt handtag idag.

Ha det gott kära vänner och ni som läser!

Snöoväder och trafikkaos...

Hej!

Precis hemkommen från Umeå, där jag varit sedan onsdags kväll/natt. Har tillbringar veckoslutet på universitetet.
Vi har haft seminarier i fordringsrätt och förvaltningsrätt i torsdags, och idag så hade vi rättegång och utsökningsrätt. Gick faktiskt över förväntan.
Nu är det bara att hålla tummarna för att jag ska klara tentan i Januari då....så att jag kan söka vidareutbildning. Annars blire väl omtenta i februari, men förhoppningsvis grejar jag det på första försöket, det känns faktiskt ganska ok. Gäller bara att komma ihår att läsa uppgiften ordentligt innan man börjar leta bland lagar och paragrafer.
Jag har i alla fall tillbringat de senaste 3 1/2 timmarna i bilen på väg hem! En resa som vanligtvis inte tar med tid än lite drygt två timmar.
Fullständigt snökaos, lastbilar som kört fast i en uppförsbacke, snörök och snöstorm, lapphandskar. Det helt enkelt KRÄK-snöge! Och det finns en liten sak som jag inte för mitt liv kan begripa, jag låg och körde i 50-60 km/h hela vägen mellan Umeå och Fredrika, och såg inte från den ena snöstickan till den andra. Och det enda jag kan fundera på är...Ser jag jävligt dåligt!? För det finns människor, som trots detta väder, ska envisas med att köra efter hastighetsbegränsningen och snabbare, trots att jag bedömer det som Fullständigt olämpligt och totalt ansvarslöst och framför allt IDIOTISKT!!!
Hur fan kan man köra i 90-100 km/h, när den som kör i 50 inte ens kan se till nästa snösticka!? Jag bara undrar hur de tänker? Om det finns någon som är så korkad och läser detta, så kan väl den slänga in en kommentar om hur tankarna går där bakom ratten.

Anyway...
Jag har bott hos Rebecca och Jörgen. Och det finns få människor på denna jord som kan få mig att skratta så hysteriskt som Rebecca, hon är tamme fasen inte riktigt klok. (Men på ett ypperligt positivt sätt!)
Jag har flera gånger skratta så jag har kiknat, å det har gällt allt från kyckling på bröst, till remgnissel med kärringkörning, su sjukt hysteriskt roligt.

Och idag så har Jörgen släpat med Rebecca på äventyr, så jag hoppas att deras resa har gått bra. (Vet en massa som jag inte tänker förtälja här!) Lite spännande faktiskt.

Det är underbart skönt att vara hemma. Magnus står och steker biffar alá mums-filli-babba, se ser så goda ut, och det doftar ljuvligt! Så nu ska jag äta.

Ha det gott, gott folk!

Sena som arsule häng borrdi.

Nu ha man sutte och plugga på tok för mycket på kort tid!
Det har varit intensiva dagar för att komma ikapp med studierna, but, I did it!
Men, ryggen är skitförbannad på mig!
Igår kväll var jag på gymet på brandstation och körde på crosstrainern i 30 minuter, och det var så underbart när värken släppte efter att kroppen blivit varm, men sen blir det ju minst lika ont igen när kroppen blir kall igen.
Sen lyckades jag sabba något i min konstiga axel också, den som jag har fått ur led några gånger. Förmodligen är det bara någon sträckning, känns som så i alla fall.

Jag har precis avslutat mitt vittnesmål som jag ska lägga fram vid processpelet på fredag förmiddag.
Gjorde en helt makalös upptäckt!
På både torsdag och fredag börjar jag klockan 10, och slutar klockan 15!
Fast då kanske jag har gruppkamrater som vill träffas och prata igenom vad vi kommit fram till, och det brukar vara lika bra. Ö-viksborna är bäst på att granska och kolla igenom vad man har kommit fram till, och det är ju superbra! Jag hamnade nog i bästa gruppen, lite småtokiga människor, sånt gillar jag.

Jag ska köra till Umeå ikväll, så jag får lite sovmorgon imorrn.
Ska sova över hon finaste Rebecca, och det ska bli så mysigt sååå! Saknar henne!
Men, först av allt, woohooo, så ska Mange och jag, plus Manges föräldrar gå å titta på Robert Wells och Sofia Källgren i kyrkan. Det var dyra biljetter, men jag tror att det kan vara värt det. Har aldrig sett Robert Wells förut.
Men, skulle de vara dåliga så kan man ju alltid sova en stund, så man är pigg som en pellikan när man ska köra till Umeå sedan.
Jag jar ju lite tur faktiskt! Min bil har ju inte så bra extralysen, så den här gången tar jag Subarun till Umeå, där är det som fullt dagsljus när man slår på helljusen och extraljusen. Helt seriöst, mitt hellyse MED extraljus, är SÄMRE än Magnes helljus UTAN extraljus! Då får man ett litet hum om hur fruktansvärt dåligt lyse jag har på min bil.

I år har jag gjort egna julkort. Vilket gör att jag kan kosta på mig att skicka till flera än jag normalt brukar. Annars brukar jag som turas om med vartannat år. Nu har jag i alla fall kopierat ut 20 stycken. (Ja, jag gjorde ett orginal som jag kopierar, istället för att göra 20 orginal.) Men alla kort får en individuell färgsättning, så inget kort är likt det andra i alla fall.

Näh ni, nu ska jag slänga mig i duschen, och sedan så börjar det väl dra ihop sig till att börja laga någon middag, klock-helsiket är redan 20 över 1! Galet.
Näh, vet ni vad, jag ska ta med mig min bedårande lilla hälleforsare ut på en långpromenad...då blir jag av med värken för en liten stund igen.

Ha det gott folket!

Knorr.....

Jag är konstant hungrig, varför då?
För att kunna koncentrera mig på mitt skolarbete har jag;
1. gjort upp en eld för att slippa frysa,
2. ätit två falu-rut och druckit ett glas juice.

Nu har det gått typ 30 minuter sedan dess, och jag är hungrig igen.
Varför kan inte Mange komma hem så att det blir middagsdags, hellst innan jag har svultit ihjäl.

Idag har jag flängt runt som en trasdocka.
Varit på banken, där har jag satt in pengar på ett IBAN, för att kunna få Biancas stamtavla stämplad som exportstamtavla. Passade även på att dra ner på sparandet, eftersom det inte finns utrymme att spara lika mycket som kag gjorde när jag jobbade.
Sedan var jag på konsum och skickade iväg stamtavlam, som rek.brev, och det kostade 94 SPÄNN!!!!
Fyy fasen!!! HUTLÖST!
Åååh sen så har jag köpt en massa hundmat hos Henry, som även hjälpte mig med alla papper på hunden.
Schysst.

Va ha ja gjort mer?
Jo, pluggat som en dåre har jag gjort idag.
Svurit åt kommun som hämtade soporna ovanligt sent,
svor åt kråkorna som var å slet å drog i soporna,
trampat gårdsplan,
burit in ved.

Ikväll får det blir en promenad ut på Norrstrand och gratulera finaste fru Norrman som fyller år!
(Hur mycket, det säger jag inte, men hon ser inte ut som en dag över 25!)

Pest, piss och kodynga!

Typ så är det med min mentala status idag.
Ett djävulskt humör, allmänt less och trött.
Ingen lust att göra något produktivt, alls!
Ja vill ba va!
Idag är det en studiepaus, så jag orkar ge gärnet till veckan innan jag ska till Umeå.
Å hur de än är, så kan det ju ite gå värre än att de gå åt pipsvängen. Eller hur?
Å va gör de? De är ju int tenta precis...

Näh, nu skit ja i dehär...ska trug i mä nån mat, å sen emigrera till sovrumme, dra täcke över skalln å läsa n bra bok.

Lev å må. 
Hör av mä nan aan dag när ja ä på litte bätter humör...

Helg-mys...

Det blev inte tacopaj igår, när Mange kom hem från arbetet så hade han bestämt sig för att göra plankstek, och det tackar man ju inte nej till.
Så vi käkade plankstek och sedan vandrade vi över på Norrstrand till familjen Norrman, drack lite öl och annat gott, och blev bjudna på vitlökskorv, chips, kex och goda ostar. Riktigt trevligt! Så vid tolv på natten ungefär gick vi hem igen.
Idag blev det tacopaj, så då bjöd vi över Norrmans och Eriksson/Haglunds familjerna på middag med efterrätt.
Så det blev tacopaj med sallad och vitlöksbröd, och till efterrätt mascarponeglass med röda och svarta vinbär.
Nu ska vi sätta oss och se en film.
Haré!

Mobillån, preskriptionstid m.m.

Ja, jag sitter och studerar. Just nu har jag en paus för att få vila geniknölarna lite, för det blir en aning grötigt där innanför pannbenet efter ett tag.
Och speciellt nu, när jag sitter med uppgifter som jag finner extremt dryga att lösa.
Största problemet är just att finna de rätta lagrummen, tidigare har det varit ganska självklart var man ska leta, men nu, när det inte ens finns i registret på lagboken, då blir det genast lite mera avancerat. Så på "lagspråk" heter det förmodligen något annat än det som skrivits ut i kurslitteraturen.

Idag blev jag väckt tidigare, skönt faktiskt. Vaknade av att ansiktet blöttes av en glad hälleforsare.
Så jag steg upp, gav alla tre mat, och sedan tog jag min glada lilla hälleforsare på en långpromenad. Knatade bl.a. förbi kyrkogården och hälsade på Hansa och Jossan. Upptäckte även att Jaana har blivit hemsk på att hoppa på folk, så det måste jag omedelbart plocka ur henne. Inte speciellt charmigt när det bli slaskigt och blött ute.

Näh, nu har jag nog haft ca. tio minuters paus, så nu återgår jag in i böckernas värld.

För övrigt gick maten att äta igår, det var ingen smaksensation, men det var inte äckligt heller, så helt ok.
Idag blir det nog en tacopaj, för enkelhetens skull. Fast på fredagar brukar vi annars försöka göra något lite finare till middag, fira att det är helg typ. Fast den här helgen behöver nog inte firas, jag kommer bara att plugga hela tiden, kanske se om vi kan ta oss iväg på gymet så jag får lyfta lite skrot och köra lite crosstrainer. Fasen vad jag längtar tillbaka till tyngdlyftningen och Vilhelmina TK! Synd att jag inte har ekonomi för att börja lyfta där igen, det blir för dyrt att köra 30 mil/vecka för knappt 3 timmars träning. Å i Åsele finns inte den rätta utrustningen, och då blir det inte lika kul. Men jag har mina skor kvar, i hopp om att kunna börja lyfta en vacker dag igen....

Haré!

Mitt i berget av böcker

Sitter här vid köksbordet och försöker åstadkomma något fantastiskt. Det går inte så bra.
Har suttit med juridiken i princip hela dagen, och nu vill min hjärna protestera. Jag har hunnit en uppgift, EN UPPGIFT! Jag som ville ha alla inom fordringsrätten klar innan Mange kom hem. Det skiter sig fatalt!

Dessutom ska man mitt i alltihop, komma på något att äta, så nu ligger det 4 kycklingfiléer i micron på upptining, jag har inte den blekaste aning om vad jag ska göra av dem, men jag har i alla fall letat fram varenda krydda som kan tänkas passa till kyckling, ur grytskåpet. Nu låter det som att det är våldsamt många, men se det är det inte, det är nämligen bara fyra stycken! (Hej-å-hå!)

Vad är det då jag håller på med i mina studier just nu?
Jo, det är en bedrövlig människa, som äger ett bedrövligt företag, och hon har sålt några av sina kundfordringar till ett bedrövligt factoringbolag. Å sen äre nån korkad människa som inte fattar att factoringbolaget är den nya borgenären, så hon betalar sin räkning till den gamla borgenären, men ojojoj då, hur gör man då!?
Å då ska jag alltså företräda detta bedrövliga factoringbolag som vill ha sina pengar. Mitt största problem, som i detta fall är GIGANTISKT, är att jag inte har den blekaste om vilka lagar det är som styr factoringbolagen!? Å då blir ju det hela genast lite jobbigare, var ska jag då leta? Det står något jättebra i min kurslitteratur, men jag kan inte använda det föränn jag har hittat det i lagboken, en lite ynka gnutte-dutta frustrerande!
Å varför har du inte fröken Nilsson satt sig ner med detta mycket tidigare, undrar ni säkert. Då hade hon ju i alla fall sluppit känna sig stressad över att hon ska redovisa detta i Umeå om prick en vecka, eller förlåt, vid det här laget är det bara 6 dagar kvar!
Jo, för jag har fått så förbaskat dålig studiediciplin av att arbeta. Under gymnasieåren gjorde jag allt, på en gång, det gör jag inte nu längre. KORKAT!

Förutom det har jag pratat med min broder på telefon idag, förmodligen var han göralös och uttråkad i sin dumper, så då är det väl klart att man ringer lilla syster. Trevligt var det att prata med brodern en stund, höra att allt är bra med honom.

Hundarna är lika galna som vanligt, förutom på ett underbart litet sätt, matte får sova på mornarna! SKÖNT!
Idag, precis som igår, vaknade jag vid 10. (Fast ska jag vara ärlig så hade jag föredragit att de drog upp mig vid 7-8 tiden, då hade jag hunnit plugga lite mera). Så jag har studerat, varit på OK och köpt ett refill, och burit in ved. Var nämligen tvungen att göra upp en eld så jag inte skulle behöva frysa och bli störd av det mitt i studierna.
Så roligare än så har det inte varit idag.

Nu ska jag se vad man kan hitta på med kyckligen. Det kan ju bara bli på två sätt, skitäckligt, eller jättegott! Återstår att se.

Oh oh oh, målade mina tånaglar för första gången i hela mitt liv igår kväll. Det kändes väldigt kvinnligt, nästan lite mystiskt! Kanske är jag lite tjej-ig ändå!? Lugn ba lugn, det är nog bara en övergående förvirring, tror att den uppkommit genom snöbristen, dvs. det går inte att köra skoter!

Sitt å mys, vår-vintern 2011, ångermanälven.
Mange och jag slängde upp varsin hund framför oss, packade med oss muurikkan och stekte upp älgkebab med wokgrönsaker och tortilla-bröd. Götta! Gu sä man längt!

RSS 2.0