Lite advent och annat stökande...

Men hej tjollahopp i lingonskogen.
Tänkte att jag skulle skriva några rader, och lägga in några bilder innan jag börjar dagens adventspyntande.
Idag ska jag nog ta itu med köket tror jag, och kanske vardagsrummet, om tiden och orken tillåter.Fixade i alla fall iordning sovrummet igår, ljust och fräscht känns det. Och det var en fröjd att få lägga sig i en renbäddad säng igår kväll. Gardinerna har vi precis nyligt köpt på Dollarstore i Lycksele (!?), snygga faktiskt. Skulle bara ha sytt en massa kuddfodral som matchar, i tyg med grå och vita ränder var tanken. Och sedan kom Magne med en så bra idé, man kan ju göra toffsar av lovikka-garn! Det skulle vara snyggt tror jag.
För även om gammelmormors virkade överkast är SUPER-snyggt, så skulle det göra sig, om möjligt, ännu bättre med ett par snygga hemsydda kuddar.

Gästrummet som tidigare var alldeles fasansfullt, med orange linoleummatta och hemska grå/gröna tapeter, renoverade vi förra vintern. Byrån som man ser på den övre bilden, var tidigare brun, så jag slipade upp den, målade den vit, lackade knopparna med spayfärg och tapetserade lådfronterna i samma tapet som det är på väggarna. Maskeradmaskerna hittade jag på Colorama i Åsele, när de sålde ut sina skyltningsdekorationer, och jag tyckte att de skulle vara häftiga att ha som inredningsdetalj, så det är en herrmask, som man inte ser på bilden, och den på bilden är en dam-mask. Herrmodellen är i svart och silver, och dam-masken i svart och guld.
Sängen stod inte som den gör nu, nu är den platsbyggd och har tre stora lådor under sig, där det rymms massor av saker. Dit kan man t.ex. stoppa kuddarna som ligger på sängen när man ska bädda upp. Förut fanns det inte plats för gästernas väskor, men det finns det nu. Härligt.Detta är vårt pågående renoveringsobjekt, trappan. Den har vi tagit lite "pö om pö", började förra sommaren, och är inte klara ännu. Kanske eftersom båda av oss tidigare arbetat heltid, och att få bort den bruna heltäckningsmattan som tidigare täckte hela trappen, var fomligen en pain-in-the-ass! Så nu är stegen betsade svarta, skiftar i brunt, socklarna är i vitt, och väggarna i ljusgrått. Det vi har kvar att göra nu är att måla lister runt dörrarna, lägga in ett klickgolv i samma utförande som trappstegen, måla golvlisterna och fönsternischen, samt måla taket ett sista varv, Mange fogade klart alla springor igår.
Men, trots att vi inte är klara så har vi små foto-kollage på väggarna, Mange gav mig förstoringar av olika bilder i julklapp förra året, så då drog jag till Dollarstore och köpte ramar.
I hörnet där det just nu står en planka/provisorisk byggställning, ska det hänga tre lyktor från taket.
Så, det blir nog bra tillslut.Ooh, höll på att glömma...det är ju en som fyllt år, så det är gallaj-å-partajj på lördag i Vilhelmina...
Lägger upp bilder på presenternas innehåll efter helgen. Fiffigt serni!
Ser fram emot att få se reaktionen på födelsedags-"barnet"

Nu, ska jag fortsätta mitt adventspyntande.

Haré!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0