Tankar just nu...

Stygg-väre har lugnat ner sig, och jag sitter inne i stugvärmen. Har eldat hela dagen så det är så varmt och skönt i vår boning. Hundarna har fått gå ut i hundgården en liten stund, innan de ska in för natten igen. De behöver komma ut och vara ute så de får vinterpäls någon gång.
 
 
Just nu kan jag inte låta bli att sakna årstiden mars-april, de fantastiska månaderna på året då man brukar köra en massa skoter, grilla korv och göra kläm-mackor över öppen eld, sitta med en kopp varm choklad på en renfäll i en snödriva, mitt i ingenstans och bara Njuta av lugnet, solen och bara några futtiga minusgrader.
 
 
Jag tycker att den här vintern har varit väldigt grå och trist. Den har liksom sugit ur det mesta av energin i kroppen, och jag tror inte att jag en ensam om det. Man känner sig lite grå och glåmig...och längtar tills solens strålar ska komma fram och värma upp den frusna norrländska kroppen...
 
Jag längtar tills häggen blommar och sprider sin ljuvliga doft.
Jag hoppas att äppelträdet ska bjuda på en lika vacker blomning i år som den gjorde förra sommaren.
 
 
Jag önskar att det ska vara så pass varmt så att det blir badvänligt i insjöarna, så att jag kan ta med min Jaana och simma med henne...
 
 
Jag längtar till en ny sensommar, och att vandringsbenen börjar krypa och vill ut i skog och upp på fjäll.
Men det jag önskar mest, är att 2013 ska bli ett år då jag får vara frisk och kry. Inga svinkoppor, urinvägsinfektioner och stressmagar...
 
 
 
Ett sånt dära år då man bara känner harmoni...
 
 
Kanske fångar sig en pinfärsk middag...
 
 
Eller bara kokar sig en slät kopp kaffe över öppen eld...
 
Fast ska jag vara ärlig så njuter jag lite när snön yr runt knutarna, att veta att det är kallt utanför väggarna, men så himla varmt och skönt inom dem. Så, allt det övriga behöver inte ha så bråttom att komma, det är rätt bra som det är nu också.
 
 
Vad önskar ni till det nya året?
Skriv gärna en kommentar och berätta!
 
Lev å må!

Snöstorm...

Vilket rysligt oväder det blev!
Vilken himla tur att jag hann ta min långpromenad med flickorna innan ovädret kom.
 
Mira ligger inne och sover, ville inte gå ut.
Kissen har försökt att leka med henne, men Mira är tydligen inte en lika bra lekkamrat som Jaana, så han gav upp tillslut...hur kul är det att leka med en hund som bara springer iväg till sin matte och sätter sig i hennes knä!? Pfht!
 
Jaana, hon ville ut i hundgården som vanligt, och just nu, när hon är i värsta höglöpen och det formligen rinner ur henne, så är det ganska skönt. Men lilla gumman besväras något otroligt av sin löpperiod, hon slickar och tvättar och blir alldeles orolig när det droppar överallt, och hon har fullt schå med att städa efter sig. Och hon städar bra! Under hela löpen, som just nu är på sin pik, så har jag sett max 3-4 små fläckar, så hon är en duktig liten tjej.
Fast nu blev ju vädret som det blev, så hon ska snart få komma in till oss andra.
 
Nu ska jag gå ner och pyssla på i köket...
Hare gött
 
Lev å må!

Julgran vs. JulGRAN

Julgranen vi fann i år var en liiiten gran....i denna gran räckte det med en ljusslinga...ifjol fick vi använda Två slingor!?
 
Fjolårsgranen var en riktig Kalle Anka-gran...den var så himla fin!
 
Nu har ni fått lite bilder...
Vad säger man, "Bättre sent än aldrig"
 
Nu är kissen framför skärmen igen....hmm...
 
Lev å må...

Skridskor...

Dessa små bedårande skridskor hänger mellan hall och kök...
 
 

Kuliga juliga kulor...

Ville ha något roligt i dörröppningarna som saknar dörrar, så det fick bli lite glitter och kuliga juliga kulor, och annat...Denna händer mellan hall och vardagsrum...
 
En hjort fick hänga mellan kök och vardagsrum...

Julstjärnor

Adventsstjärnan i sovrummet, den nya...
 
Den som först hängde i sovrummet, passade inte, tyckte jag...men det visade sig att den gjorde sig som en smäck i köket uppe...det gröna och lurviga i fönstret är Pepsis utkiksplats...
 
Går tydligen bara med två bilder...så då får vi väl bara anpassa oss till det då...

Det som skulle bli en bildstorm...

Julbocken som Magnus mamma och jag knåpade ihop...
Kissen ligger och myser...är lite sur över att jag inte hann ta kort på honom när han låg på rygg, utsträckt med frambenen ovanför huvudet och sov...han vaknade medan jag hämtade kameran...:(
 
Nähäpp, de kunde man ju ge sig faan på...när man väl kommer sig för att ladda upp bilder, då vill inte datorjä*eln!
 
Så hä vart int roligare än så...

Rensning av skafferi...

Nu på förmiddagen har jag genomfört en, oj så viktig och välbehövd, skafferirensning.
Vissa kanske städar sina Före jul...det sket jag i, och städade mitt efter jul istället.
Kissen har varit med och tittat på mig med nyfikna små ögon, och lite bus i blick. Mellan varven har han sprungit runt som en dåre på nedervåningen och levt rövare. Kattlådan har jag såklart tömt också, brukar försöka göra det så fort jag har hört att han varit där, för om det finns något jag avskyr så är det stanken av kattpiss eller skit (huvva). När jag växte upp så hade vi en katt som var helt hopplös, han pissade Överallt, i sängar, soffor, ja, you name it! Som tur är så håller sig denna kisse till sin låda, och då vill jag uppmuntra det genom att hålla den fräsch. Jag menar, hur kul är det att gå på en toalett där det inte är spolat!?
Eldar gör jag för fullt också, termometern visar -18 idag, så det var en gnutta kyligt inomhus imorse.

Lev å må...

Sen som få...

Har äntligen fixat det där jävla skoterkortet...
Hade hamnat längst ner i en hög av papper, ¨så jag är glad att jag hitta rätt på skiten...
Sedan så har jag aktiverat mitt nya VISA, tvättat och dolat med en massa annat...snart ska man väl upp å handla lite julmat...na grisarsle å lite köttbulla med tillbehör.
Gravlaxen borde vara klar vid det här laget, och Bergmans pepparlax är såklart inköpt och ligger i kylen i väntan på att ätas upp.
Räknas det som reklam att jag nämer var den kommer ifrån. Isåfall; OBS detta var ett reklaminlägg!
Verkar ju vara så jävla petigt med det där nuförtiden...

Lev å må!

Å gó jul på ji fräst´n....

MysKatt

Pepsi (kusinens katt) har verkligen gjort sig hemmastadd här hos oss.
Han kommer och går som katta, som lilla Ida skulle sagt i Emil i Lönneberga.
Han har hittat till sin viloplats som jag gjort iordning till honom, i form av en kudde på bordet uppe i köket, där ligger han gärna. Sedan kommer han ibland och vill gosa, och då kryper han upp i famnen och somnar så sött i mina armar.
Med hundarna går det allt bättre, Jaana vill jaga honom ibland, fast hon inte får. Men när hon väl låter bli så kommer katten och svassar på mitt framför nosen på henne, så jag tror han vill leka med henne. Mira har slutat att bry sig om honom nu, hon ligger mest och tittar nyfiket på när han struttar förbi.
Äter, skiter och sover gör han också, och han verkar väldigt harmonisk och glad, vilket är skönt.
 
Egentligen så är jag inte en kattmänniska, men Pepsi kan jag inte motstå, han är så härlig.
En riktigt fin och trevlig katt som utgör ett gott sällskap om dagarna när flickorna är i hundgården.
 
Lev å må.

Whats new?

Här händer det grejor, och jag har inte bloggat på ett århundrade känns det som...
 
Jag ska bara dra det lite kort innan jag går ner och lagar middag...
1. Det har tillkommit en liten kisse i hushållet...har Pepsi till låns tills Majsan och Fillan har fått huset klart.
Så det kan nog bli ett tag, beroende på hur fort de orkar bygga. Men kissen är precis lika välkommen och älskad som sin matte och husse.
Han har dragit runt som en stormvind här hemma idag, klättrat på halltapeterna, lekt med presentsnöret som jag hängt upp åt honom på räcket i övre hallen, hittat till kattlådan och skött sig fint. Ska bli intressant att se hur flickorna reagerar när de kommer in ikväll, men de ska nog vänja sig ganska snabbt.
 
2. Bilen är parkerad i Aronsjö för kamremsbyte, så jag hoppas att min kära morbror finner en liten lucka i skruvningen och kan ta sig an min gamla härk...
 
3. KBT:n går framåt, sakta men säkert. Igår påbörjade jag behandling hos en till psykolog som jag ska gå hos parallellt med exponeringen ett tag framöver. Den andra behandlingen handlar om trauma-bearbetning som vi ska prova för att se om jag kan lyckas få en spruta efteråt, för det har gått jättebra med allt, förutom stickandet. Jag kan liksom inte förmå mig till att säga "Nu får du sticka" til sköterskan som är med vid träffarna...det går bara inte. Men jag har lärt mig en massa nya saker som jag tror att jag kommer att få stor användning av även i vardagslivet, märker redan nu att jag har börjat få ett lite annorlunda förhållningssätt till olika saker. Det är inget som är gjort över en natt, men med lite träning så ska det nog bli bra.
 
4. Jaana har börjat löpa, äntligen. Fast hon är så himla bra på att städa efter sig, så man märker knappt att hon blöder. Har bara lyckats hitta en enda blodfläck. Detta är såklart både bra och dåligt, bra för att man slipper fläckar överallt, och dåligt för att det är så svårt att upptäcka och veta när det är dags att hålla ett extra vaksamt öga på lilla busfröet.
 
5. Min dator vill inte hålla sig igång. Kabeln till laddaren har varit glapp ett tag, så jag har bara väntat på att den ska sluta fungera helt och hållet...och jag har inte tålamod att jävlas med den varje gång den ska startas upp...så min VAIO får nog gå i pension...den har ändå pallat med i ca 6 år, så det är bra för att vara en bärbar.
Måste bara få igång den en sista gång för att lägga över allt på skivor, bilder, dokument och annat som jag vill ha kvar...sedan åker den på återvinningen...
 
 
Ja...kort och gott..
 
Lev å må...

Ensamvarg...

Idag är jag helt slutkörd.
Jag har inte lust till något, inget alls, vill bara grotta in mig och vara för mig själv.
Igår följde jag med Fru Gavelin när hon körde ut bröd, och det gick väl bra...men det här med att träffa en massa nytt folk är verkligen inget för mig...min energi dräneras till bottennivå och hela jag blir som en slokande blomma.
Men det får vara en sådan dag idag...jag har ändå en del ärenden som jag skulle haft uträttat, som jag nu har gruvat mig för hela dagen, som jag snart ska stöka bort.
 
Tiden går så jävla fort, och jag är less....
Spyless...
Så vi kan konstatera följande;
Jag är inte skapt för att vara social, det tar mer död på mig än vad det gör mig levande.
Det är ingen bra dag idag - och det får lov att vara så...
 
Lev å må...

Hopplös pyssel-maja...

Åååh så mycket roligt pyssel jag kommit på, men inte bara det...jag har lyckats införskaffa sakerna till det också!
Just nu har jag sådan klåda i fingrarna för att få påbörja och göra klart det lilla projektet jag tänkt i sovrummet...
Jag ska;
1. Bygga/Fixa en ny sänggavel.
2. Montera sängbord på väggen (!?)
 
Det stora problemet är just nu att vi har slut på stift till häftpistolen...åh nej, typiskt!
 
Dessutom så har jag ju en halvfärdig Julbock som står och väntar på mig i smedjan...den ska jag göra klart...nu kanske!? Måste göra något...är så pysselsugen!
 
Igår åkte jag hem till Vilhelmina och började med att tillbringa flera timmar hemma hos käraste tant Klara, uppvaktade henne i efterskott och blev bjuden på en hel massa gofika.
Dessutom hade jag en sådan ofantlig tur att hon hade en sådan där mjölkhämta som jag varit så ivirig att få tag på...och hon hade en på 10 liter, Perfekt! Tjohoooo!
Det var helt fantastiskt att få hälsa på henne utan att behöva känna någon stress över att man skulle hinna till en massa fler, eftersom Martin arbetade och brorsan var på vift.
Natten spenderades hemma hos mormor och morfar, och imorse konstaterade jag att Jaana Äntligen börjat löpa, som jag väntat! Hon skulle gentligen ha löpt i början på älgjakten, men som tur var så gjorde hon inte det. Den här tiden är betydligt bättre.
Innan jag åkte hem hämtade jag min älskade kusin Marja ute i Lövåsen, och tillsammans med henne gick jag runt och kollade i lite affärer, hittade bl.a. en Perfekt julstjärna till sovrummet som jag köpte.
 
Näh...julbocken var det...
Inga bilder än...
Snart...
Jag har inte glömt...
Skjuter bara lite på det...omedvetet...dålig planering kan det även kallas...
Kan vara perioder av dåligt minne också...
 
Lev å må...

Rumpan bar i -27...

Har precis varit ut med bilen, vilket är ett halvt projekt när det är kallt som i helvetet och man har dåligt batteri...
För det första så tog det ett tag innan jag lyckades kabla igång helvetesskapet, och sedan så skulle jag då transportera mig en bit för att elda upp lite gammalt skräp som legat i bilen ett tag. Sist jag skulle göra det så var det ju så snorhalt så det gick inte att ta sig fram. Och Nej, jag kan inte bege mig ut i normala väderförhållanden. Vardags-action kallas det när man är lite lagom dumdristig...
Nu var det i alla fall Rysligt kallt efter vägen, och precis som vanligt så hade jag säkrat mig genom att ta med täckisar, vantar och mössa, en varm jacka och en redig halsduk, som tur var så behövde jag inte nyttja det...
På vägen hem var det -27 mest hela vägen, Burr! Och mitt i allt så fick jag syn på en älgrumpa som var på väg in i riset vid sidan om vägen. Stackars älg som måste gå med rumpan bar i denna kyla, iof. så har den väl en massa päls, men jag tycker att det borde vara rysligt kallt om benen i den där munderingen de har... Själv sparar man ju ut pälsen, tar på sig ett par redigt varma och sköna Craft-lånkisar med mjukisbyxor utanpå det hela.

Trevlig kväll...
Imorrn ska jag till Lycksele...
Därför ska resten av kvällen ägnas åt att byta bilbatteri och fylla på glykol...

Lev å må...

Jag ska måla hela världen...

Nu har jag målat på trappan igen. Sist så målade jag ju bara på vartannat steg, för att man ska kunna ta sig upp på övervåningen och ner igen. Så, nu har jag målat resten. Optimalt vore att måla alla stegen en gång till, så att de blir riktigt mörka och fina igen...

Magnus är och byter klapperstag på sin bil...och det behövs.
Jag vet inte, men jag har adrig varit för subaru, och inte har jag blivit det heller...men men, visst, de tar sig fram bra, men sedan att de är dyra att reparera och att klapperstag och annat inte håller, det tycker jag är dåligt, för att vara en så pass omtalat "Bra" bil. Nja...kan väl konstatera att det är tur att smaken är som röven, klöven...

Några bilder har det inte blivit ännu, men, den som väntar på något gott...

Lev å må.

Konstigt...

Inatt så hade jag en så konstig dröm.
Jag hade skrivit något på datorn, jag vet inte vad det var, men det var ett dokument som någon/några skulle läsa. Och när jag lämnar fram det så ser jag till min fasa att det är fullt med stavfel, och att alla E.n har blivit 3 or och allt såg jätte konstigt ut! Haha...ja herregud.
 
Satte detta kanske lite prägel på dagen?
Bland det första jag gjorde när jag klivit upp var såklart att gå ut med hundarna samtidigt som jag bar in en låda ved. Därefter så lade jag laxen i gravning, efter mormors recept. Så jag får se om jag gör gravlaxsåsen senare idag, så att den får stå och gotta till sig tills laxen är klar om ett par dagar.
 
Jo, sedan så gjorde jag upp eld i spisen, så att det skulle bli lite varmt i köket också. Det är som att luften står stilla i det här huset, och har vi inte luftvärmepumpen på så koncentreras all värme till rummen som har element. Dvs. Sovrummet, kontoret och vardagsrummet. Sedan så har vi ju en sådan där fantastisk fläkt på spisen i köket, som sprider värmen så bra, så den hjälper till en del också.
 
Nu ska jag stöka bort i köket och stryka tvätten som är torr.
Därefter tänkte jag ta lite nya kort och lägga in...för fasen så trist det är när det inte blir några nya bilder i blogginläggen...
 
Lev å må...

Efter-stöket-koma!

Nu har jag drabbats av efter-stöket-koman...
Alla julgardiner är på plats, likaså adventsstakarna.
Hemmet är fyllt av adventsmys, och det slår mig att tiden kommer att gå fort fram tills att tomtarna ska komma på plats.
 
I eftermiddag har jag ring till min kära mormor, fått recept på gravlax oxh hovmästarsås, samt grisfötter i gelé.
Just nu är det -21,2 grader utanför vårt vardagsrumsfönster.
Magnus är på övning och jag har precis bläddrat igenom Amelia som jag köpte när jag var upp och handlade senap, dill och lite annat.
 
Har planer på att tömma något minneskort och lägga upp lite bilder på julhemmet, för det är så ofantligt mysigt just nu. Nu saknas bara en kopp varm glögg med russin och hackade mandlar.
 
Projekt: Aklimatisera hundarna för kylan, har påbörjats.
Kylan kom så tvärt, inte bara för oss, utan även för de fyrbenta vännerna. Och det går inte att lämna dem i hundgården hela dagen såhär i början. De har ju inte ens börjat byta till vinterpälsen än...så det bli någon timme här och några timmar där...och däremellan får de komma in och värma sig. Mira kryper gärna nära intill och föredrar att bli omstoppad med en filt, för att sedan somna i värmen och må gott.
 
Nu ska jag fortsätta mysa för mig själv.
Bejaka min egen lathet för en stund, och njuta av att huset är städat och pyntat...
 
Lev å må...

RSS 2.0