JÖK

Som många av er läsare kanske vet, så tentade jag av en kurs som jag läst vid universitetet i Umeå.
Jag har under hösten 2011 läst en grundkurs i juridik, spännande och intressant. Men framför allt, lärorikt!
Jag har funderat väldigt mycket på hur det gick, och kanske inte riktigt fattat var jag ska titta efter.
Igårkväll kom jag i alla fall på att jag kanske skulle ha varit in på studentportalen, för tidigare hade jag gått in på studera.nu och kikat efter resultatet.

Hur som helst, så gick jag in på portalen igår, och fann att jag hade blivit godkänd!?
Så i all iver så SMS:ade jag Netan, som jag hade lovat. Och sedan postade jag det på min vägg på fb.
Men så nu imorse så kändes det så overkligt...kan jag verkligen ha klarat den? Stog det verkligen inget I framför G:et? Så jag var tvungen att logga in på portalen IGEN. Jo, ett G. ytterligare 15 hp. i kassan.Universitetet är inte riktigt min grej, trivs inte alls i/på universitetet. Känner mig bortkommen och lite vilse.
Det enda jag ser är en massa snofsiga människor som "lubbar" runt i sina fancy shoes och är så himla snygga hela tiden. Och grabbarna är så moderiktiga också så man blir nästan rädd. Jag får lite mindervärdeskomplex av all perfektion. Fast varför då egentligen? Vad spelar det för roll vad man har på sig? 
Faktiskt så har jag uppmärksammat detta under hösten, och i ren protest mot all perfektion, så har jag, precis som hemma i Åsele, gått omkring i mina bekväma och sköna Lundhagsbrallor. En skön tjocktröja från bl.a. Fjällräven osv. Fritidskläder helt enkelt. För helt seriöst, varför ska jag klä mig obekvämt? Och som pricken över I så har jag faktiskt rullat på mig lite mascara, och känt mig, kanske inte snyggast i världen, men väldigt bekväm om inte annat, och är man bekväm, då bli man fasen snygg också!

Jag är nog inte gjord för att läsa på universitet.
Kanske kommer jag att läsa där en vacker dag, men det är ingenting som lockar. Lite mera ihållande då, inte bara enstaka kurser.
Skola har jag gått väldigt mycket i mitt liv, tror att Naturvetarlinjen på gymnasiet knäckte min framtida motivation till studier. Jag är ingen pluggis, har aldrig varit, och kommer uppenbarligen aldrig att bli. Men det sköna är att upptäcka att jag är ganska smart ändå. För ibland blir jag nästan irriterad på mig själv för att jag klarar av saker och ting, för oftast har jag pluggat alldeles för lite för att det ska gå vägen. Men jag läser och jag minns, och klarar tydligen av proven, så helt bortkommen är jag inte. 

Nu ska jag åka ut till Åseles bästa butik, Axbergs Maskin och Vapen. Där kan man gå omkring och filosofera och drömma länge....I somras blev jag förälskad inne på Axbergs, i en TIKKA T3 30.06....ojojoj...den var sååå vacker! Och så skönt att hålla i, ja, det var nästan som att sätta sig på en skoter en solig, varm och skön vårdag!

Näh fasen, ska det hända något här hemma så må jag komma igång.

Lev å må!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0