Tisdag...

Idag har det varit en lite halvknasig dag.
Första halvan av dagen gjorde vi inte många knop, men den andra halvan hände det helt plötsligt massor.
Vi var iväg till Flärke en sväng, hälsade på hos Leif och Anita, även om det bara var Leif som var hemma...
och så var Manges kusin och hennes kille där.

Och så fick jag mig en till friare, i form av jämthunden Verner. Vi har en mycket speciell relation, Verner och jag.
Han skäller ut mig om jag inte kliar honom som han vill, och han försöker våldföra sig på mig om jag av misstag sänder ut fel vibbar. Hmm...ganska romantisk kille det där, hur mysig som helst. Förmodligen misstog han mig för en löptik.

Efter att vi kommit tillbaka från Flärke så begav vi oss direkt till Folkets Hus och lyssnade på "debatten" om Ambulansen. Och inte vet jag, men de som skulle svara på frågorna, verkade helt bakom flötet, för de svarade på allt annat än frågorna. Och pundhuvet från Landstinget började snacka om att man skulle uppfinna bättre helikoptrar!? För att kunna nå fram till patienterna i alla väder. Ja, inte vet jag...men majoriteten av folket som hade samlats, fick inte ens svar på sina frågor. Riktigt bedrövligt!
Men kanske är det så att vi i inlandet inte är lika mycket värda som de som bor ute vid kusten? Jag vet inte riktigt hur de resonerar, men ibland lät det som att vi får ta konsekvenserna för orter vi väljer att bo på, det uttalades inte, men jag fick den känslan.
Är det så att man inte ska kunna bo kvar i Åsele?
Hur länge ska man behöva vänta om något allvarligt händer?
Ambulansen måste ju färdas minst 5 mil innan den ens kommit till Åsele, men sen då? Vidare ut i byar osv.? Det blir lång väntan för en som är akut sjuk!
Det mest ironiska av allt, är att det är installerat en "Akutbil"....En GOLF!? Och den ska vi tydligen ha i en månad innan den "riktiga" bilen kommer, en kombi. I den ska det sedan installeras allt möjligt och omöjligt, så den blir likvärdig med en ambulans, och helst skulle den ju ha haft blåljus också....Låter inte det som en ambulans i era öron? Problemet är bara att denna inte får köra folk till sjukhusen, utan bara vara behjälplig INNAN ambulansen kommer till platsen. Och hur exakt detta ska bli billigare...ja...därom tvista de lärda.

Nu har vi druckit en kopp te, eldat i spisen och mådd gött, så nu kallar sängen.

God natt folket.Blev en gammal bild på en trött Jaana.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0