Godmorgon världen!

Idag är jag ledig, och sömnen jag har fått inatt kändes så välbehövd.
Magnus har varit snäll och släppt ut hundarna nu på morgonen så jag ska få sova ut i lugn och ro.

Idag är det soligt, och det verkar som det är ganska varmt. Lite blåsigt, så det är perfekt väder för att ta med Jaana på en skogspromenad på våra jaktmarker. Hoppas att jag kan finna några färska älgspår som jag kan sätta henne på att spåra och se om vi kan hitta något intressant där ute. Många djur har ju sina kalvar och ungar hyffsat färska, så att släppa är det inte tal om! Vid denna tiden på året är det förbjudet att släppa hundar lösa i skog och mark, hoppas alla är medvetna om det?
Detta äger faktiskt en egen paragraf i vår lagbok.

Lagen 2007:1150 om tillsyn över hundar och katter.
Tillsyn över och omhändertagande av hundar i marker där det finns vilt
16 § Under tiden den 1 mars-20 augusti skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt. Under den övriga tiden av året skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt.

Jaana är tränad, och mycket lydig, Men hon är bara 1 1/2 år gammal och jag litar inte på henne helt ännu. Ibland får hon för sig att inte komma direkt på inkallning, och jag kan kalla henne av älgben vi ger henne, men vet inte hur det är på riktigt vilt ännu. Där behöver hon mera träning. Så därför vågar jag inte släppa henne.

Näh, ut i skog å mark för att leva det underbara livet!

Lev å må!


After Marknad...

Nu såhär efter marknaden så är jag döslut. Både fysiskt och psykiskt. Det är jobbigt att vara trevlig hela tiden, för ibland vill man bara ta tag i folk och ruska om dem. Men, man ska bara le och se Ännu trevligare ut.
Fötterna är körda...har sjukt ont i högerfoten (den med bara 1 av 3 ligament), så jag tror att jag har en lindrig muskelinflammation eller något, för den är inte ok...
Jag har just nu ett ENORMT ensam-behov. Kunde jag så skulle jag låsa ytterdörren och inte en jäkel skulle få komma in nu de två dagar som jag är ledig. Funderar seriöst på att ta med Jaana och tältet ut i skogen, parkera bakom en stubbe och bara njuta av naturens egna ljud. Bara njuta av norrländsk tystnad och känna batterierna laddas om. Bara vara Jag....och hunden då...men hon är ju självskriven! Ingenstans utan min hälleforsare! Henne kan man dessutom prata med, och jag mot förmodan skulle känna mig lite ensam.

Nu ska jag bara njuta av kvällen, precis som jag ska njuta av mogondagen och fredagen. Sedan arbetar jag lördag och söndag, för att vara ledig nästa helg när det är Fäviken Game Fair! Yeey! Som jag längtat! Ända sedan förra sommaren! I år ska jag kolla efter en älgbössa, känna in vilken sort jag skulle vilja ha...och sedan så MÅSTE jag gå in på Lundhags fabriksbutik i Järpen, såklart! Tänk att vi redan börjar närma oss slutet på juli!? Var tog denna månad vägen?

Lev å må!
Nu ska filosofen ta och filosofera å må gött!

Blöta dagar...

Det regnar för fullt här hemma i lilla Åsele.
Jag sitter och funderar på om jag skulle gått ut i vedboden och hämtat några trän till en brasa, inte för att jag fryser, utan för att det är så himla fuktigt inne i huset. Det är varmt och fuktigt, därför funderar jag bara...jag vill ju inte att det ska bli Ännu varmare inne. Men, det lär det ju onekligen bli om jag eldar...däremot kanske jag lyckas få bort fukten som gör att man svettas så fort man hittar på något.

Igår var jag på arbetet, och det gick himla bra. Det var mycket gäster mellan 12 och tre, och eftersom det bara var min kollega och jag, så fick jag springa en hel del mellan "Bykrogen" och hotellet. Hade nämligen gäster som skulle checka in också, med allt vad det innebär.

Regnet glädjer mig, det behövs verkligen i vår lilla trädgård. Det behövs i rabatterna, och framförallt för att jordgubbarna ska växa sig härligt röda och goda. Grässådderna behöver det också, och jag är tacksam att jag slipper vattna med vattenspridare, även om det är smidigt så får man ju inte glömma att vattnet kostar en slant.

Snart är det marknad, och jag vet ännu inte vilka som hade tänkt komma och bo hos oss under helgen. Måste nog ringa och kolla...

Idag hade jag tänkt hinna med så mycket, men som alltid när det regnar, så försvinner go:et och motivationen. Hade verkligen behövt en gnutta av dem båda just nu. Två av skåpen som jag tänkt bära ut går inte att skruva isär, och de är för tunga för att jag ska orka bära ut dem själv...typiskt. Hade gärna fått ut skiten så jag kan städa i någon ordning. Mattorna skulle ha fått hamna i förrådet, men i detta regn så känns det som att det vore en god idé att vänta ett slag. Och även om det är mitt i sommaren, så har inte vinterkläderna funnit sin givna plats i förråtet, det har blivit så sent i år eftersom värmen aldrig tycktes infinna sig. Och allt detta skulle ha blivit gjort idag, eftersom jag måste åka till Umeå imorgon och skaffa mera kläder. Nu under marknaden så kommer det att gå kläder som smör i solsken. Det är noga att hålla sig ren och torr, annars får man skavsår, och det vill man inte ha när man inte kan dra ner på tempot. Och får man skavsår på huden första dagen, då har man ett helvete resten av veckan, det vill jag inte. Därför är det nödvändigt med lite shopping. Min kära kollega och kamrat Tina ska åka med mig, så det ser jag fram mot.

Nej, nu ska jag se om det ska lyckas bli något gjort i huset. Även om jag är mera sugen på att snöra på mig rullskridskorna och åka en sväng i det härliga regnet.

Lev å må!

Hade gärna lagt in en bild, men jag har inga på Manges dator...alla ligger på min egen...

Sommar, sol och svett...3 heliga S

Vilken dag! Det är fredag, jag är ledig, får en massa "måsten" uträttade och mår som en gudinna!
Jag har vid detta nu bara ett av tre vitrinskåp kvar att montera, utöver det har jag varit på återvinningsstationen, ätit lunch på jobbet där jag även lämnade en flaska rabarberdricka, svängde förbi på kyrgogården och sa "Hej" till mina kära gamla arbetskamrater. Jag har varit och köpt en säck hundmat hos Henry på AxaECO, och köpt ut lamp-armaturerna vi beställt på Colorama.
Men det som gjorde min dag mest underbar var när jag fick rädda en stackars pippi som badat på lite för djupt vatten i vår trädgårdsdamm, så jag tog in den, torkade den lite försiktigt innan jag gick ut igen och sedan satt jag med den tills fjäderdräkten torkat så den kunde ge sig iväg på nya äventyr.
Nu tänkte jag skruva ihop det sista av vitrinskåpen, hänga tvätt, städa gården lite, lägga in allt som ska vara i de nya skåpen, vattna nysådden, äta middag, bära ut mattorna i förrådet...listan kan göras oändlig! Får se hur mycket jag orkar göra idag.
Imorgon arbetar jag mellan 11.30-18.00, men sedan är jag ledig på söndag, måndag och tisdag. Och på onsdag börjar jag inte föränn klockan 17.00 och jobbar till 02.30 tror jag det var...så jag borde även hinna en hel del innan jag börjar jobba.

Visst är det härligt och underbart med sommar!
Shorts och linne är hur nice som hellst efter en vinter i tjocka täckbyxor och jacka!

Lev å må!
Snart är det marknad! YeY!

Inför Åsele marknad

Idag fick jag mitt schema för de närmsta 3 veckorna...det blir några mördarpass, men jag ser fram mot dem!
Det ska bli så kul med marknad, träffa folk och dessutom få tjäna sig en slant.
Lite knepiga ledigheter som jag är ovan har jag också fått, men dem är jag faktiskt också glad över. För när jag arbetar på veckodagar så hinner jag inte till de affärer som jag skulle behöva besöka, bla. skulle jag varit in på Colorama och hämta ut lamporna som vi beställde för typ 2 veckor sedan. Så jag jobbar hela marknadshelgen, och sedan lördag nu i helgen, och helgen efter marknaden. Under Fäviken har jag fått ledigt, så det känns kanoners!
Är sådär löjligt glad igen, har varit i en dipp i någon vecka, känt mig trött och orkeslös, men det har gjort susen att cykla till arbetet och sedan få vara ute och gräva i Wolfgangs rabatt flera timmar om dagen i 2-3 dagar. Solen har fått sätta lite avtryck på huden, så man har i alla fall fått bli lite brun.
Sedan har jag skickat iväg inbjudningar till min 25årsdag...postade väl iväg typ 50-60 stycken, så nu är det bara att vänta och se hur många som har möjlighet att komma...

Nu ska jag slappa och njuta av att jag är ledig på fredag...hoppas på att jag ska orka ta itu med lite av kaoset här hemma då, så att det är snyggt och prydligt till marknadshelgen när det förmodligen kommer en del besök. (Wiii)

Lev å må!

RSS 2.0