Blöta dagar...

Det regnar för fullt här hemma i lilla Åsele.
Jag sitter och funderar på om jag skulle gått ut i vedboden och hämtat några trän till en brasa, inte för att jag fryser, utan för att det är så himla fuktigt inne i huset. Det är varmt och fuktigt, därför funderar jag bara...jag vill ju inte att det ska bli Ännu varmare inne. Men, det lär det ju onekligen bli om jag eldar...däremot kanske jag lyckas få bort fukten som gör att man svettas så fort man hittar på något.

Igår var jag på arbetet, och det gick himla bra. Det var mycket gäster mellan 12 och tre, och eftersom det bara var min kollega och jag, så fick jag springa en hel del mellan "Bykrogen" och hotellet. Hade nämligen gäster som skulle checka in också, med allt vad det innebär.

Regnet glädjer mig, det behövs verkligen i vår lilla trädgård. Det behövs i rabatterna, och framförallt för att jordgubbarna ska växa sig härligt röda och goda. Grässådderna behöver det också, och jag är tacksam att jag slipper vattna med vattenspridare, även om det är smidigt så får man ju inte glömma att vattnet kostar en slant.

Snart är det marknad, och jag vet ännu inte vilka som hade tänkt komma och bo hos oss under helgen. Måste nog ringa och kolla...

Idag hade jag tänkt hinna med så mycket, men som alltid när det regnar, så försvinner go:et och motivationen. Hade verkligen behövt en gnutta av dem båda just nu. Två av skåpen som jag tänkt bära ut går inte att skruva isär, och de är för tunga för att jag ska orka bära ut dem själv...typiskt. Hade gärna fått ut skiten så jag kan städa i någon ordning. Mattorna skulle ha fått hamna i förrådet, men i detta regn så känns det som att det vore en god idé att vänta ett slag. Och även om det är mitt i sommaren, så har inte vinterkläderna funnit sin givna plats i förråtet, det har blivit så sent i år eftersom värmen aldrig tycktes infinna sig. Och allt detta skulle ha blivit gjort idag, eftersom jag måste åka till Umeå imorgon och skaffa mera kläder. Nu under marknaden så kommer det att gå kläder som smör i solsken. Det är noga att hålla sig ren och torr, annars får man skavsår, och det vill man inte ha när man inte kan dra ner på tempot. Och får man skavsår på huden första dagen, då har man ett helvete resten av veckan, det vill jag inte. Därför är det nödvändigt med lite shopping. Min kära kollega och kamrat Tina ska åka med mig, så det ser jag fram mot.

Nej, nu ska jag se om det ska lyckas bli något gjort i huset. Även om jag är mera sugen på att snöra på mig rullskridskorna och åka en sväng i det härliga regnet.

Lev å må!

Hade gärna lagt in en bild, men jag har inga på Manges dator...alla ligger på min egen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0