Godmorgon världen!

Idag är jag ledig, och sömnen jag har fått inatt kändes så välbehövd.
Magnus har varit snäll och släppt ut hundarna nu på morgonen så jag ska få sova ut i lugn och ro.

Idag är det soligt, och det verkar som det är ganska varmt. Lite blåsigt, så det är perfekt väder för att ta med Jaana på en skogspromenad på våra jaktmarker. Hoppas att jag kan finna några färska älgspår som jag kan sätta henne på att spåra och se om vi kan hitta något intressant där ute. Många djur har ju sina kalvar och ungar hyffsat färska, så att släppa är det inte tal om! Vid denna tiden på året är det förbjudet att släppa hundar lösa i skog och mark, hoppas alla är medvetna om det?
Detta äger faktiskt en egen paragraf i vår lagbok.

Lagen 2007:1150 om tillsyn över hundar och katter.
Tillsyn över och omhändertagande av hundar i marker där det finns vilt
16 § Under tiden den 1 mars-20 augusti skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt. Under den övriga tiden av året skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt.

Jaana är tränad, och mycket lydig, Men hon är bara 1 1/2 år gammal och jag litar inte på henne helt ännu. Ibland får hon för sig att inte komma direkt på inkallning, och jag kan kalla henne av älgben vi ger henne, men vet inte hur det är på riktigt vilt ännu. Där behöver hon mera träning. Så därför vågar jag inte släppa henne.

Näh, ut i skog å mark för att leva det underbara livet!

Lev å må!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0