Fett NICE Fredag...

Det började med en ordentlig sovmorgon. Skulle inte hämtas föränn strax före klockan sju imorse.
Så jag fick sova, och det gjorde jag...
 
Sedan så skulle vi till Dorotea, lasta virke...men av olika anledningar så slutade det med att vi var i Vilhelmina, (och på vägen dit såg jag regnbågen) där vi skulle lasta flis istället. (Detta kördes sedan till fabriken i Husum)
 
Åh, jo...idag har vi ju haft med oss co-drivern (Pepsi), Marinas och Håkans UR-Söta "Baby-Puff", som en post-dam kallade honom idag när jag rastade honom en sväng. En liten liten liten valp, men som har varit såå duktig idag.
Under rasten i Husum så bjöd Håkan på fika, morotskaka, kaffe och en dricka! Så de va inget dåligt fika heller, jämarns åh, som en liten fredagsavslutning.
 
Jo, och så fick jag se hur det ser ut när ett släp tappar fästet efter lastbilen...chauffören som råkade ut för det var nog väldigt glad att han inte hade möte i just den kurvan...då hade det kunnat gå illa. Och det var inte det att det var dåligt fäste eller så, utan vägen var så jävla spårig, så han fick ett kast på vagnen, pga. spåren (hugaligen)! Men lika snabbt som vagnen kastades ut var den tillbaka bakom bilen igen. Snyggt gjort av den chauffören. Litte impad blev jag.
 
Passar även på att rikta ett stort TACK till Håkan, som jag fått följa med i veckan. Jag har fått lära mig en massa nytt, se en massa nytt, fått en massa nya erfarenheter. Förutom det så har jag dessutom fått mig ett par goda skratt.
Det som jag tycker har varit bäst, är att jag har fått veta vilka negativa aspekter arbetet har. Jag har inte fått någon "förskönad" bild av yrket, utan har verkligen fått veta vad som kan vara mindre bra, lite bökigt och svårt osv. För det är faktiskt så, och jag tror att jag nämnt det förr, att får man bara ta del av det positiva, så är det himla svårt att bilda sig en uppfattning om det skulle kunna vara något man vill hålla på med. Det är nog nästan omöjligt, men jag har fått information som kan vara nyttig att begrunda.
 
Riktar även ett Tack till företaget, Enerstedts Åkeri, som låtit mig följa med en av era åkare i veckan. Det har varit väldigt värdefullt för mig att få göra det, så Tack!
 
Och som om att inte dagen hade varit bra nog, så kom jag hem till ett brev från försäkringskassan, med meddelande om att jag fått sjuklön! Ni kan aldrig ana vilken GIGANTISK sten som lossnade från bröstet då... Så ja...försäkringskassan tar det nog ett tag till för att jag ska gnälla på igen, just nu är jag bara så tacksam att de valt att lyssna på rätta öronen, och läsa med rätta ögonen. Men det är klart...ibland ger de verkligen fog för att ta emot en massa klagomål.
 
Åh, men jo...en till sak...det blir gómat´n ikväll...
Tänkte försöka hitta på något gott av en älgfilé, göra någon god sås, göra potatis och rotsaker i ugn....
Det är ju faktiskt fredag...
 
Lev å må!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0