Ny vecka...

hur firar man det bättre än att vara nyduschad?
Så jädra nice!
Ibland så är det ju sådär kopiöst skönt att duscha, man skulle bara vilja stå där under de varma vattenstrålarna i evigheternas evighet, och aldrig behöva gå ut i kalla höstrusket.
Nu är det ju oturligt nog så, att trots att man kanske skulle vilja stå där i evigheternas evighet, så gör man inte det, för varmvattenberedaren är från stenåldern ungefär. Ja, den kan ungefär liknas med att man släppt ner en jävligt varm sten i en liten hink med vatten. Till en början är det varmt och skönt, men det räcker inte så länge, eftersom hinken kan ju inte vara överdimensionerad stenen...ni veeet, sådär som man gör på fjället om man vill ha te, men inte lyckas tända spritköket?
 
 
Så det slutar alltid med att man står där och sköljer ur den sista gnuttan shampoo när man känner att vattnet börjar bli pissljummet, och då vet man att balsamsköljningen kommer att bli ett helveteskval av sällan skådat slag. Jag kan informera om att vattnet i den där vattenberedaren från stenåldern, det blir fanimej kallare än kallkällsvattnet (hyffsat nyhämtat) som min pappa tvingades skölja över mig när jag var mindre och pumpen i huset hade gått sönder. Den gången hade jag också bara balsamet kvar. Det var jävligt kallt.
Kan tilläggas att jag var sjuk och hade feber också, bara för att ni ska förstå hur riktigt hemsk upplevelse det var.
Tack och lov så var man inte så gammal, dvs. hade inte utvecklats kroppsligen, så det var fortfarande helt naturligt att ens pappa kunde "stövla" in på toaletten utan att det bekom en.
 
Känner att kallkällsvattnet kan behöva en kortare förklaring.
Det var nämligen såhär att vattnet i huset som jag är uppväxt i, stora delar av livet i alla fall, var inte det bästa. Det smakade urgamel, så därför brukade vi, vintertid, med skoter, hämta vatten ur en kallkällsbäck som låg vid "Västermyr-köjja". Alltså, en liten stuga i skogen (för jägare) vid den västra myren, mitt ute i ingenmansland.
 
Men, jag har fått mina underbara 15 minuter, i varmt vatten, och är redo att möta en ny vecka, med ca 3-4 timmars sömn i bagaget. Yes!
 
En bild från min första höst som jägare. Har med hjälp av fläskbitar matat in en lavskrika.
 
Ha en bra dag!
 
Lev å må!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0