Vem har sagt att livet ska vara enkelt?...

Det är nog ingen som säger så, hoppas jag. För livet är inte enkelt.
Det är tufft att vara människa, för tyvärr är man inte mer än just, människa.
Idag har det varit en jobbig dag, och jag känner mig låg av flera anledningar. Jag försöker att se ljust på det, samtidigt som jag är fullt medveten om att livet kommer att bli väldigt tufft ett tag framöver, framförallt ekonomiskt.
Och som ni kanske vet, så är det väldigt mycket ekonomin som styr hur man mår...har man det tufft så är det lätt att bli lite låg, just för att man inte har råd att göra de saker som annars skulle kunna pigga upp litegrann.
 
Blev kontaktad av min arbetsgivare idag, som ville säga upp mig.
Jag kan inte säga att jag blev förvånad, och jag är absolut inte arg eller så. Faktsikt så förstår jag dem. Det går ju inte att ha en anställd som är sjuk i flera månader, och som man inte vet när den kommer tillbaka, inte ens den anställde, dvs. Jag själv vet när jag kan börja arbeta igen.
Samtidigt som det känns väldigt tungt att förlora arbetet i detta skede, så känns det också som en liten befrielse. Jag behöver inte längre gå omkring och ha dåligt samvete för att jag är sjuk och komplicerar situationen.
 
Nästa frågeteckan i det hela dök upp ganska omgående. Har jag fått ihop tillräckligt många dagar för att beviljas a-kassa? Och om jag Inte har fått det, vad gör jag då?
 
Imorgon måste jag gå upp på arbetsförmedlingen och anmäla mig som arbetslös, igen.
 
Jaja...
Det hade väl ändå alltid kunnat vara värre.
 
 

Kommentarer
Postat av: susanne

1. http://lawline.se/answers/6142 (uppsägningstid 1 månad, mao. är du fortfarande anställd).
2. kontakta facket och fråga hur dom ser på saken i just Ditt fall.
3. läs om företrädesrätt. http://vision.se/Om-Vision/FAQ/Vad-innebar-foretradesratt-och-har-jag-foretradesratt-nar-mitt-vikariat-avslutas-/
4. har du jobbat ihop dina LAS-dagar i kommunen tex?(vet inte var du jobbar..) för isf, kolla upp omplacering.
5. ersättning får du eftersom du jobbat. tex alfakassan. och/eller sjukvårdsbidrag eftersom du är sjukskriven.

Svar: Såhär är det, när man är provanställd, som det varit i mitt fall, så har arbetsgivaren inom två veckor från sista dagen på sig att tala om ifall de vill säga upp en provanställd. Så att i den bemärkelsen så är det fullt i sin ordning.Jag är medlem i hotell och restaurangfackets a-kassa, så om jag får pengar så är det därifrån. Sedan så är det ju så att man ska ha arbetat vissa timmar de senaste...ja, någonting, det finns ju olika sätt att räkna, och det är där jag är osäker på hur HRF a-kassa har det.
Men allt löser sig, på ett eller annat sätt....:) Det gäller bara att inte ge upp eller gräva ner sig....:)
Marion Nilsson

2012-10-17 @ 21:02:37
URL: http://pubes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0