Flyfält och dålig hår-gårdag...

Igår fick jag försöka hjälpa en vän i hår-nöd.
Vederbörande hade släppt upp en inte alls så bra amatörklippare i svallet, och konsekvenserna hette duga. Fanns inte mycket att göra, men det såg i alla fall lite bättre ut när jag lämnade tillbaka huvudet jag så förtroligt fått låna en liten stund. Nu måste det bara få växa ut lite, sedan ska jag gå på med klippmaskinen igen och fixa till det så det ser anständigt ut, för tyvärr var skadan så stor på en del ställen att det inte gick att reparera. Man kan ju inte limma tillbaka hår, tyvärr. Hade det gått, så hade jag fasen gjort det. Och löshår var inte aktuellt om jag säger så...
 
Jahapp, såhär på förmiddagen så har jag bokat in Jaana och mig på ytterligare en utställning. Denna gång i Östersund. Har suttit på eniro och försökt forska i var jag egentligen ska ta vägen när det blir dags. Den 25/5 smäller det, då är det utställning, och därefter är det årsstämma för Hälleforshundklubben som avslutas med middag (kan ju sitta fint innan man ska köra de 25 milen hem igen). Det kommer nog att bli trevligt.
 
Ikväll är det dags för föreläsning i "Fostran och dressyr av din jakthund" med Hundskolan Vision på Folkets hus i Vilhelmina. Har tidigare varit med på en kurs som densamme anordnade i Skellefteå för ca 2 år sedan. Har fått med med erfarenheten att det är väldigt intressant och nyttigt, så jag ser fram mot kvällen och nya kunskaper. Ska bli riktigt intressant!
 
För övrigt så är det väl ganska lungt, händer inte så väldans mycket. Var och arbetade i 6-årsgruppen igår, lika skojsigt som alltid. Hade stängningen, så jag var lagomt mör tills jag kom hem igen. Snabbt i med middag i magen och därefter upp en sväng på biblioteket för att låna böcker av Berhard Nordh. Just nu håller jag på att läsa Bodil Jonsdotter.
 
Jaana har börjat lossa en massa hår nu. Ska duscha henne idag så pälsen hinner "fetta" till sig inför utställningen, och förhoppningsvis ökar farten på pälssläppet också. Borstade henne igår och konstaterade att det blev en hel del fint bomaterial till småfåglarna.
 
Näh, nu få ji lev å må.
Att duscha en Hälleforsare är inte tvärgjort...
(Mira duschades i måndags och blev så glansig och fin, så nu är det Jaanas tur.)
 
Hare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0