Översvämning x2

Igår eftermiddag konstaterade Mange att det var stop i avloppet i källaren. En massa vatten hade tagit sig in, men verkade inte vilja rinna ut genom golvbrunnen. En speciell pump med en smal högtrycksslang hämtades (Kl. 20.00 ca) och Mange påbörjade spolningen, men kom inte speciellt långt innan det var helstop! Så, vi väntade en stund, kopplade på varmvatten och försökte på nytt, då kom vi genast mycket längre, i alla fall så länge det fanns varmvatten, sedan tog det stop igen. Suck!
(Kl. 22.00 ca) Grannen kom förbi med en nyckel och sa att vi kunde få låna hennes toalett och dusch om vi ville det. Dessutom bjöd hon in oss på middag idag. (Världsbästaste!)
När grannen gått hem igen så kikade vi ner i källaren, och till min stora förvåning så hade allt vatten runnit ut, och kvar på golvet låg...ja...sådant som kommer genom ett tätt avlopp...vi kan kalla det "restprodukter" för er som vill ha kvar maginnehållet. Jävvlar så äckligt! Jahapp, det var bara att påbörja städning, ut med allt som stod på golvet, det var bara att kasta (såklart!). Sedan så sköljde vi av golvet med klorvatte. Högtrycksslangen torkade vi av med klorin också. Kl 00.00 var vi klara.
 
Jo, jag skulle egentligen ha klyvt en massa ved igår, men av förklarliga skäl så var det bara att lägga ner det.
Som vanligt så svämmar vår gård över på våren, alltid på samma ställe, Under vedboden/förrådet, för det står som i en liten grop där allt smältvatten samlas. Upp med en av golvbrädorna i vedboden och ner med en dräneringspump, och den stod och gick i tre timmar innan allt vatten var borta.
 
Efter allt stök och bök, mitt i natten, så var vi trötta, och jävligt skitiga. Eftersom allt varmvatten tagit slut medan vi försökte få upp avloppet så åkte vi upp på brandstationen och duschade där, och det har nog aldrig varit så skönt att duscha som vad det var inatt.
 
Idag har jag varit på skolan och vikarierat.
Var så lycklig när jag var rastvakt, solen sken och barnen ville hoppa rep. Eftersom jag är en ganska snäll fröken så snurrade jag såklart hopprepet och försökte se till att alla fick hoppa lika mycket. Dessutom har det blivit en sväng på biblioteket idag, och jag insåg att jag måste gå dit, låna en massa böcker, helst bosätta mig där i en livstid och bara njuta av all fantastisk litteratur som finns! Bokmal som jag är.
 
 
Åh, vet ni vad?
Jag har anmält mig till en målarkurs!
Ska försöka att få med mig min världsbästaste granne också...
DEN ser jag fram mot!
 
Men NU ska jag gå ut till mina vedklabbar och klyva lite....
 
I somras var jag hos älskade kusinen i Skog och kastade in en trave ved...På bilden är äldste kusinen och kusinen "mittemellan"...
 
Lev å må!
Hare gött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0