Tankar är bara mentala händelser...

Jag är en grubblare, en ältandes människa, en sådan som inte bara kan sopa av sig och "gå vidare"...jag kan plocka sönder ord och meningar till atomer, ner till minsta beståndsdel och analysera sönder saker och ting. Jag kan vrida och vända och tolka saker på olika sätt, men för den delens skull inte förstå vad budbäraren egentligen ville ha sagt.
Jag tar saker personligt, av den anledning att jag alltid vill göra mitt bästa. Och vill man göra alla nöjda så fokuserar man alltid på vad som kan vara felet hos en själv, inte hos andra. Jag är en karaktär med 1000 personligheter, och jag kan välja och vraka mellan dem beroende på situation.
Jag är väldigt eftertänksam, och fattar sällan beslut som är ogenomtänkta. Oftast så har jag stött och blött det i min stackars hjärna i timtal, dagar och ibland veckor innan jag tar ett beslut, för att det ska bli så bra som möjligt. Iblande försätts tankarna med en dead-line, och då kan det bli lite hur som...men oftast så blir det väldigt bra. Jag vill att det ska bli rätt från början, för det är både jobbigt och svårt att backa tillbaka livet och göra om ett felaktigt beslut.
Så, jag är en grubblare, på gott och ont. Grubblandet gör mig sömnlös, det händer då och då, när jag har mycket att tänka på, svårlösta "problem", "livskriser" eller annat skit. För faktiskt så är det just det det är, många gånger. Men, så träffade jag en sällsynt klok person som lärde mig att "Tankar är mentala händelser", och bara för att de finns, så innebär det inte att det är sanningar.
 
Så, varje gång jag fastnar i "Grubbel-Träsket" så tänker jag just så - Tankar = mentala händelser= inte nödvändigtvis sanning, Och jag somnar på stört! Kan ni fatta hur många år det tog mig att träffa en så klok person, som räddade mig från att grubbla sönder mig själv.
 
Så, till er som är grubblare, precis som jag...prova att tänka så, så hoppas jag att det hjälper även er!
 
Hare gött!
Lev å må.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0