Kononväder!

Vilket väder det blivit!
I love it!
 
Nu hade jag tänkt mig att jag skulle gå ut på en liten promenad med min älskade hälleforsare, blir nog en tur efter älven. Må ju passa på, nu när solen skiner och det bara är några minusgrader.
 
Igår anmälde jag Jaana till älghundsutställningen som ska hållas på vintermarknaden.
Så, nu kommer vi att tillbringa en hel del timmar på träning, träning, träning och lite mera träning.
Som tur är så kan hon gå väldigt fint, både med och utan koppel, men det som jag måste träna mest med henne är att stå på "plattan", för den är hon inte speciellt förtjust i, vill gärna knorra när hon ska upp på den.
Sedan så ska vi såklart öva på att stå fint också, ska försöka så henne att stå framför mig, så att jag inte behöver stå vid sidan om henne och korrigera bakbenen osv.
Tycker att det ska bli riktigt intressant med en tredje utställning, med en tredje domare. Förra året placerade vi oss väldigt bra, Excellent plac. 2. Tiken som kom etta var blend de finaste hälleforsare jag sett, så det var nästan ett nöje att förlora mot en sådan vacker hund, men självklart skulle det vara kul om vi vann en fin rosett någon gång.
 
 
Så, som sagt, ut på en promenad kombinerad med lite utställningsträning. Vi har lite drygt en månad på oss att toppa formen, och i år ska jag inte göra samma misstag som ifjol, dvs. duscha henne 12 dagar innan utställningen, utan nu ska hon få ha sin päls som den är. Just nu är pälskvaliteén suverän, den är tät och glansig, så det enda jag kommer göra med pälsen inför utställningen är att borsta henne.
Åh, jo, sedan så måste vi ju träna på "tandkollen", så att hon inte blir förvånad när domaren vill öppna munnen på henne, ska be några vänner att kolla också, för det är bättre för henne att tränas på att bekanta öppnar munnen än att vi gör det, för att det ska komma naturligt att tänderna ska kontrolleras. Tidigare har det gått bra och hon har inte protesterat, men vi har inte tränat det på ett tag, så jag vill i alla fall se vad hon tycker om det.
 
Det är ju det här med träningen inför som nästan är det roligaste med utställningar.
Att man får jobba än mer med sin hund än vad man kanske gör i vanliga fall, och såklart så blir det lite annorlunda träning. Ångrar mig dock att jag missade att anmäla mig till årets första ringträning, även om vi har gått den en gång, så är det en nyttig del av utställningsträningen.
 
Näh, ut i solen.
Ska inviga de nya täckbyxorna som jag köpte igår...
 
Lev å må!
Hare gött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0