Sliten!?

Alltså, det sägs ju att man får höra sanningen av barn, och vuxna som är onyktra.
Alltså så kan jag ju lika gärna begrava mig själv, nu , omgående.
 
Idag vid frukosten så satt jag tillsammans med tre barn vid ett bord...den ena frågar;
-Hur gammal är du?
- Jag är 25, svarar jag.
- Jaha, konstigt.
- Varför är det konstigt? Frågar jag.
- Därför du ser ut att vara minst 40.
- (!!!!!?)
 
Rakkkaboom boom basch!
ÄGD!
 
Behöver jag säga mer...
 
 
Lev å må...
 
 

Mjölk-mage...

När man är nålrädd så utsätter man sig inte för onödigt mycket lidande...man är bara lite mer observant på kroppen och hur den ter sig...
Igår åt vi köttsoppa till middag, och jag var så sugen på ett glas mjölk (annars dricker jag oftast vatten till maten)...och när jag hällde upp det så funderade jag på om det kanske var dumt ändå, men kunde inte motstå...så ja, idag lever magen sitt eget liv...eller ja, den började redan igår med att bubbla en massa, och idag är den, i olag, lindrigt uttryckt. Har klämt i mig en klementin och ett stort glas vatten, så den börjar väl ändå lugna ner sig lite. Men nu vet jag alltså, utan nålar och skit, att mjölk fungerar inte, fil vet jag sedan innan att det är en dålig idé, det konstaterade jag i våras.
 
 
Igår var det en alldeles underbar dag. Jag tog Jaana i koppel och gick ner på älven, gick först till bron, och sedan ner på ångermanälven via skoterspåret. -9,5 grader, strålande solsken och en lycklig hund. Jaana fick springa lös en hel del, så jag passade på att köra lite inkallning och följsamhet, och hon är så sjukt duktig på det sistnämnda. Inkallningen är lite sisådär, det blir lätt att man får ropa några gånger, men hon sticker inte iväg i alla fall.  Blev nästan mest överraskad över att hon inte stack iväg till personen som satt och pimplade i Trill-viken, utan stannade när jag sa åt henne att stanna, och kom när jag bad henne komma, så hon är ganska duktig i alla fall.
Magnus tog Mira i bältet och åkte skidor med henne över älven och upp över abborrkullen. Så igår kväll var båda hundarna utslagna och trötta, surfes och mådde gott.
 
Sedan så är katten så himla nyfiken på världen utanför våra 4 väggar, så i förrgårkväll när jag gick ut en sväng med Jaana så hade jag letat fram Jaanas gamla halsband som hon hade när hon var valp, och satt det på katten, och så tog jag ett litet koppel och tänkte att han skulle få följa med en sväng. Fast, katter är ju katter, och Pepsi ville inte alls gå dit Jaana och jag ville gå, så han fick åka i min famn istället...fast han tyckte att det var hejsanhoppsan ändå...:) Att släppa honom lös vågar jag inte. Han är innekatt, har ingen päls och säkert inget trafikvett, så det är likabra att han är inne, eller att han får följa med ut under kontrollerade former, men han verkar ganska nöjd med det, eftersom han blir lite smårädd ute också, då är det tryggt att få sitta i tant Marions famn. Flygande småfåglar är väldigt intressant, dem kan man stirra på länge!
 
Näh, nu ska jag transportera mig till skolan, skriva lönespec. så jag får någon lön för det jag vik.:at.
Senare ska jag till Lycksele...känns mödosamt...
Men, senare ikväll tänkte jag åka ut till "Norsken" och gratulera honom på födelsedagen å tigg en kopp kaffe! Så jag har något att se fram mot... 
 
Lev å må!
 

Kyla...

-27, idag också....veden i vedboden börjar sina, det känns mindre bra.
När det är såhär kallt så går det ca 3rågade banankartonger med ved/dag.
Så håller kylan i sig så spricker beräkningen...då räcker det inte fram till våren som det brukar...
Nu hoppas jag verkligen att det ska ge sig snart, för jag är less på att vara inomhus, och jag tycker att det är för kallt att gå ut, och hundarna har samma uppfattning, de fryser om tassarna.
Enda fördelen med -27 är att katten inte försöker smita ut så fort dörren är öppen. Han har blivit så himla nyfiken...en himla tur att han verkar gilla sina godisar mer är friheten i alla fall, för skramlar man med godislådan så kommer han som ett jehuu...
 
Idag har jag tänkt att jag ska städa lite...en lite större städning med dammtorkning och så, mest bara för att det ska dofta sådär ljuvligt gott här inne när jag är klar.
Och så ska jag skura golven...
Bytte om i sängen igårkväll innan jag gick och la mig, och det var så skönt att sova i strukna sängkläder! Tidigare så har jag varit för lat och inte ansett mig vilja lägga tid på att stryka allt som strykas bör, men nu gör jag det jämt, och det är underbart! Så det blir nog en keeper...
 
Mina naglar har äntligen börjat växa normalt igen, skönt, för jag har saknat mina längre naglar. De har varit väldigt sköra bra länge nu. Håret har det också blivit lite mera fart på igen, konstaterade att det hade växt som rackarn när jag duschade igår...nice!
 
Jamen, solen skiner i alla fall...
Så fast det är -27, så föredrar jag det framför mer snöande...kom några fjun igår mitt på dagen, fast det var -19....
Näh, sommar vill jag ha nu, och ingen skitsommar som det var ifjol, jag vill ha en riktig sommar, så att vattnet i sjöarna blir så pass varmt att man kan bada utan att få hjärtsnörp när man kliver ner i det.
Ifjol var det så dålig sommar så inte ens Jaana behövde kylas ner...och det säger en del, hon med hennes päls...
 
Jaja...städa var det...
Ska bli skönt...
 
Hare gött!
Lev å må...

Back to reality...

Datorn har legat inne på rehab...
Viruset slog ut den fullständigt och jag antar att Kim fick kasta ut allt och lägga in det på nytt igen...
Hur som haver så upptäckte jag att vi inte har någon skrivare inlagd på den längre, det kändes lite surt, eftersom jag hade tänkt skicka in papper till a-kassan så att jag inte behöver betala lika mycket i avgift nu när jag är arbetslös...men men, får väl ta det senare då.
För att installera skrivaren så behövs en skiva, som jag inte vet var den finns...såå, inte så lätt som jag först trodde.
 
Min bil har jag äntligen fått ny kamrem på, och vattenpump och fläktrem, tjollahopp!
Men, då tappade jag ju blinkersen när jag for till Lycksele för två veckor sedan, å inte fasen var jag så å trycka dit det nya heller, kofångarn hade flyttat på sig!?
Så, det var bara att transportera sig hem till min kära morbror så han fick hjälpa mig, och efter en hel del kliande i huvudet och funderande, diskuterande och skruvande så fick vi tillslut dit den rackaren, gött!
 
I KBT:n har vi kommit till ett stand still, och kommer inte vidare.
Provar lite nya saker och ska se om det fungerar, men har de inte lyckats köra in en nål i armen på mig innan slutet på februari så anses behandlingen avslutad. Går ju inte att hålla på om det inte sker en utveckling i en positiv riktning. Men jag ser det inte som misslyckat, jag har hittils lärt mig massor om mig själv, och fått reda på en massa ny information via EMDR. Så det har varit givande i alla fall...
 
Just nu så springvikarierar jag, hur kul som helst. Var lite nervös innan, men det har gått bra, så det känns bara positivt nu. Hoppas på att jag ska få jobba mer, så att jag blir lite mera sysselsatt, för man blir bra less på att gå hemma och stöka hela dagarna. Även om jag mest finner ro i att tvätta och städa numera, lite pyssel klämmer jag in också, och det är skönt. Har tappat bort min pysselådra ett tag, men det verkar som jag hittat åt den igen.
 
Hare gött!
Nu ska jag rensa kattlådan...
 
Lev  å må!

Virus och hosta och meducin och allt...

Datorn har fått virus...
Har fått låna Magnus föräldrars dator nu, så jag tänkte bara meddela mig om varför det är så tyst och stilla lungt på blogg-fronten.
Vi övriga är friska och krya.
 
Hemmavid så är snart julen ute ur huset.
Skrubben under trappan upp till övervåningen har fått sig en liten make-over också. Utrymmet var gräsligt 70-tals orange, men är numera vitt, har dessutom gjort hyllor dit in, alldeles själv, så nu är det ordning och reda.
 
Idag har jag varit på massage, och som vanligt så hade jag en del envisa knutar i och runtom skuldrorna.
 
Kissen har hittat en ny favoritleksak - en påsklämma...lite roar små...
 
Nu ska jag in på fejjan en snabbis innan jag stänger ner...
 
 
Lev å må...
 

RSS 2.0