Värmen!

Jag ska inte klaga, jag njuter mest.
Denna underbara värme! Må du hålla i dig fram till älgjakten!
Det behöver inte vara fullt så varmt som det är just nu, för jag tror jag rinner bort snart. Så liiite kan vi väl skruva ner värmen, men bara lite!?
Fördelen är att man kan åka och bada på kvällarna och nätterna när det blivit lite svalare, och då njuter jag för fullt!
Älskar verkligen att bada i det fria, inget klor i vattnet, bara rent, friskt norrländsk vatten!
 
Idag har jag tvättat, dammsugit och försökt att stapla ved.
Vedstaplingen höll jag inte på med så länge, för det var så sjukt varmt ute, benen började skaka och jag hade nog lite väl låg vätskebalans insåg jag. Men jag ska suga tag i det senare, när det blivit lite svalare ute.
Har även ägnat mig åt långpromenader under dessa ljuva, ljumma sommarkvällar. Igår fick hundarna följa med ut, höjden av lycka.
 
Skogsbränder är det också en hel del av nu.
Så ta det lungt med eldandet i skogen!
 
Näh, nu ska jag hänga en maskin tvätt på tork...
Och jag vill BADA!
Men det sparar jag tills det blivit svalare ute...annars gör inte ett svalkande dopp någon större nytta.
 
Satan!
Det regnar!
Måste in med tvätten!
 
Hojj!
 

Länge sedan...

Hej på er som läser!
 
Nu är det väldigt länge sedan jag författade några rader på bloggen.
Jag tar den inte så seriöst, skriver när jag får tid, ork och lust.
Nu har jag tid.
Egentligen skulle jag ha ställt mig ute vid vedhögen, meen...är det inte lite för fint väder för det?
Idag har jag i alla fall tagit mig en liten promenad upp på "byn" med mina fina goá vänner, Marina och Ida. "Lill-Teo" var med också såklart. Köpte en egen-ihop-plockad sallad på coop som vi sedan käkade upp at my place, out på the gräsmatta. Blev förvånad över hur god den var!? Riktigt saftig och smakrik! Gött!
Så där satt vi en stund och snackade lite skit och mådde gott i solskenet.
För äntligen är den här igen, sommar solen med sin Underbara värme!
 
Årets upplaga av Åsele marknad har passerat. Det vill säga, den helg under året som vår lilla bygd fullkomligt invarderas av folk från alla håll och kanter. Hörde en hel del danska snackas out-and-about, kul!
Sedan så är jag ju en sådan enstöring som egentligen inte tycker speciellt mycket om när det blir en massa folk. Jag blir lätt stressad och tycker att det blir besvärligt. Och sällan har jag varit så otaggad som vad jag var i år...så jag såg till att omge mig med människor jag älskar och tycker om. Försökte göra det bästa av situationen och bara härda ut de dagar som det varade. (Tack gode gud för att jag inte bor i en stad!)
 
Någon liten sväng på öltälten blev det i alla fall på fredagen...på "Älgstallet" var det riktigt bra, om än knöka-fullt! Gemytligt på något viss...och det jag gillar bäst, hårda vakter som släpar ut dem med dåligt ölsinne på en gång! Gillas!
 
Det mest minnesvärda som jag köpte i år var en massa böcker (som vanligt)...hittade även "Femtio nyanser av honom" och dess uppföljare! LYCKA! Så första läste jag ut redan första dygnet. Sedan köpte jag Vilhelm Mobergs "Utvandrarna" och uppföljarna till den...har sett filmerna, men vill även läsa böckerna, så nu finns de i min ägo. GREAT!
 
Dessutom utökade jag min lilla pashmina-sjals-samling lite...eller samling var väl att ta i, men nu har jag i alla fall 4 st. De bästaste sjalarna som finns, går att ha till allt, när som helst och var som helst. De är fantastiska!
(En av dem jag har är köpt i Budapest, Ungern).
 
Klockan 18 ska jag ut på en promenix med bästaste brudarna, Ida och Marina. Ska bli skönt att reka lite på fläsket...har faktiskt varit duktig och minskat några kilon, så det känns wounderbart! Praktiken plockade av några av dessa. Vem kunde tro man skulle gå ner i vikt av att åka lastbil?
 
Jo, praktiken som jag gjorde hos Enerstedts är över.
En del kanske skulle tycka att det är skönt med sommarledighet, men helst av allt skulle jag vilja fortsätta! Det är ju så jämarns roligt. Just nu hoppas jag på att jag ska få följa med på besiktning av en av lastbilarna, och dessutom har jag lust att få prova att lasta ett ekipage. Har sagt att de gärna får köra ut en bil i skogen någon helg och lämna mig där, så kan jag bara slå en pling när jag är klar...:) OM det nu finns någon mottagning där det ska lastas...:P
 
Näh, vedhögen väntar.
 
Jag lever, bevisligen.
 
Lev å må!
Hare gött!
 

RSS 2.0