Sol och klarblå himmel...

Snart har även april månad passerat, vilket innebär att värdret borde börja stabiliseras.
Solen kommer förhoppningsvis att visa sig allt mer, och jag kan inte annat än hoppas på att det ska bli en lika härlig sommar som förra året, med den enda skillnaden att jag faktiskt har arbetat ihop till en välförtjänt semester!
 
Detta med att ha semester har jag aldrig varit så bra på, jag vet liksom inte riktigt vad man ska göra under tiden...
Jag har brukat ta ut max en vecka eller två i följd, och sedan har jag spritt ut resten av dagarna under året. Ibland har jag bara tagit mig en långhelg, bara för att hinna upp på fjället en sväng.
 
I år ska jag tydligen ha fem veckors semester!? FEM veckor?
Qué va? 
Hur ska jag fördela dem då?
En vecka är klar, men sedan då?
Kanske en vecka till också, men sedan så är det ju fortfarande tre veckor kvar! Vad ska jag göra av dem? Jag menar, jag bor i en lägenhet/radhus, så jag har inget annat vettigt att göra där förutom att städa och tvätta.
Och karln jag bor med ska ju börja sitt jobb här i dagarna, så han lär väl knappast ha någon semester.
Åååh, vad jag drömmer om en stuga i fjällen, där man kan påta på lite.
Jag vill inte ha någon gräsmatta och skit, men en skogstomt med en blåbärstuva just utanför dörren skulle sitta fint. Där det växer lite svampar och en massa bär, det skulle vara som ett paradis!
 
Just nu är vi inne i en lite lugnare period i arbetet, så är det nog för de flesta timmerkörare just nu. Vägarna är blöta och mjuka, kälen håller på att börja släppa. Det gör dem i princip ofarbara. Men det kan vara ganska skönt, som omväxling. Annars är det för det mesta inga bekymmer, bara att dundra in med det ena lasset efter det andra. Vissa tycker att det låter som att jag har ett långtråkigt jobb, men jag älskar det. Att köra samma sträckor i personbil vore döden, jag skulle avlida av tristess, men i en timmerbil blir det sällan tråkigt. Man ska ju ha koll på allt, lyssna efter okända ljud osv. Hälsa på alla kända och okända. Lyssna på P4 eller P1, för det mesta andra är bara skitsnack och dravel.
 
Nej, nu vill jag ha sommar, varma vatten i sjöarna så man kan bada, solsken, vandringar och livsnjutande.
Denna vinter har varit lång och mörk, kropp och sinne skriker efter solsken och D-vitaminer från solen.
 
Lev å må!
 

Livet rullar på...

Tiden går så fort, jag känner att jag inte riktigt hinner med.
Det händer så mycket hela tiden, och jag vet inte riktigt om jag ska dra handbromsen eller bara "Go with the flow"!?
Jag jobbar, äter, skiter och sover...faktiskt. Och ja, på helgerna så försöker jag väl fylla på social-barometern så jag inte ska utvecklas till erermit och flytta in under någon mossig stubbe.
 
Facebook, detta dj*vulens påhitt har jag lagt ner för typ ett par månader sedan. Hur kul är det att träffa sina vänner för första gången på typ jättelänge med inte ha ett skit att prata om, för "Jag såg det på facebook"!? Näh, så jag tänkte gå tillbaka till det numera uråldriga sättet; att umgås på Riktigt! Mycket med trevligt, och framförallt mer givande. 
 
Träning av hund och hundar inför kommande jaktsäsong har startat så smått.
Cykeldäcken är pumpade och dragselen är framtagen. Jaana njuter till fullo av cykelturerna. Dedär andra vilddjuret, jämthunden...ja, han ska det nog bli ordning på också tillslut.
 
Jobbet då?
Jovars. Har kört timmerbil i lite över ett år nu. Men fasen alltså, detta kommer man aldrig att bli fullärd på. Så sent som i tisdags var jag och vräkte fast mig på en väldigt lerig vändplan. Och, eftersom jag bara kör på nätterna så kör jag även i de sämsta väglagen. Det snöar och blåser och regnar och är sådär lagomt utmanande. För det mesta flyter det väl på, men ibland strular det så jag tror att jag ska få psyk-bryt. För det mesta älskar jag jobbet, men ibland får jag bara lust att slita handbromsen och Gå hem från "ingenstans".Så, det är väl som det ska vara antar jag. 
Själva arbetsplatsen är fantastisk, precis som jag alltid tyckt. Jag har kollegor och chefer som ger mig många goda skratt, peppar och smådjävlas på sådär charmigt vis, så att man känner sig som "en av grabbarna" (fast jag är tjej då).
 
Jag måste nog erkänna ändå, att jag är precis där jag vill vara i livet. Både privat och yrkesmässigt. 
Jag är lycklig.
Sure, ibland har jag pissdagar då jag bara vill dra täcket över huvudet och bara sova bort dagen. Men vad skulle bli bättre av det? Nej, upp och forma degklumpen i den form man vill ha den!
 
Om det fanns något jag skulle önska, så var det att jag kunde frambringa mer tid och ork för socialt umgånge med släkt och vänner. Just nu så hinner jag fasen inte. Men, samtidigt så har det varit lite mycket nu, med flytt igen och nattjobb i slutet av en lååååång och vääääldigt mörk vinter! Jag har nog aldrig längtat så mycket till våren och sommaren som jag gör just nu! Värmen! Ljumma sommarkvällar! Fjällvandringar! Oboy, vad jag längtar!
 
Men nu ni, nu ska jag fortsätta må lördagsgott. Efter en heldag utomhus med familjen ska det bli sköt med lite TV-slappande.
 
Lev å må!
 
 
 

RSS 2.0