Sol och klarblå himmel...

Snart har även april månad passerat, vilket innebär att värdret borde börja stabiliseras.
Solen kommer förhoppningsvis att visa sig allt mer, och jag kan inte annat än hoppas på att det ska bli en lika härlig sommar som förra året, med den enda skillnaden att jag faktiskt har arbetat ihop till en välförtjänt semester!
 
Detta med att ha semester har jag aldrig varit så bra på, jag vet liksom inte riktigt vad man ska göra under tiden...
Jag har brukat ta ut max en vecka eller två i följd, och sedan har jag spritt ut resten av dagarna under året. Ibland har jag bara tagit mig en långhelg, bara för att hinna upp på fjället en sväng.
 
I år ska jag tydligen ha fem veckors semester!? FEM veckor?
Qué va? 
Hur ska jag fördela dem då?
En vecka är klar, men sedan då?
Kanske en vecka till också, men sedan så är det ju fortfarande tre veckor kvar! Vad ska jag göra av dem? Jag menar, jag bor i en lägenhet/radhus, så jag har inget annat vettigt att göra där förutom att städa och tvätta.
Och karln jag bor med ska ju börja sitt jobb här i dagarna, så han lär väl knappast ha någon semester.
Åååh, vad jag drömmer om en stuga i fjällen, där man kan påta på lite.
Jag vill inte ha någon gräsmatta och skit, men en skogstomt med en blåbärstuva just utanför dörren skulle sitta fint. Där det växer lite svampar och en massa bär, det skulle vara som ett paradis!
 
Just nu är vi inne i en lite lugnare period i arbetet, så är det nog för de flesta timmerkörare just nu. Vägarna är blöta och mjuka, kälen håller på att börja släppa. Det gör dem i princip ofarbara. Men det kan vara ganska skönt, som omväxling. Annars är det för det mesta inga bekymmer, bara att dundra in med det ena lasset efter det andra. Vissa tycker att det låter som att jag har ett långtråkigt jobb, men jag älskar det. Att köra samma sträckor i personbil vore döden, jag skulle avlida av tristess, men i en timmerbil blir det sällan tråkigt. Man ska ju ha koll på allt, lyssna efter okända ljud osv. Hälsa på alla kända och okända. Lyssna på P4 eller P1, för det mesta andra är bara skitsnack och dravel.
 
Nej, nu vill jag ha sommar, varma vatten i sjöarna så man kan bada, solsken, vandringar och livsnjutande.
Denna vinter har varit lång och mörk, kropp och sinne skriker efter solsken och D-vitaminer från solen.
 
Lev å må!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0