Regn och halka...

Det blev bytt skift denna vecka, så att jag, som ska vara ledig på onsdag, fick jobba eftermiddag istället, för att passa ihop det med industriernas öppettider bättre.
Å jo, det har regnat, och det var Riktigt jäkla halt i Åsele när jag åkte, min sambo tyckte inte alls om idén att jag skulle vara ute på vägarna. Det har gått bra, även om jag inte hinner så mycket, så är jag kvar på vägen. Ska bara försöka ta mig ut i skogen och lasta också, om det går att ta sig dit, får se hur det ser ut när jag väl är där...är det blankis, alt att det fortfarande regnar i Åsele, då åker jag hem...blir tidig kväll, men vad göra? Bara att gilla läget...

Lev å må!

Söndag den 4e advent 2015...

Idag har jag varit ganska slö faktiskt. Men tillslut kom det välbehövda rycket, så huset blev städat. Hans hjälpte såklart också, han hann dessutom med att hänga upp ljuslyktorna i vardagsrummet, samt den stora spegeln i sovrummet. Att dammtorka tar sin tid...men nu är det rent och fint, doftar sådär härligt fräscht!
 
 
Där i hörnet hänger lyktorna, har haft dem i flera år, men aldrig haft dem upphängda, så det var verkligen på tiden att de fick hängas upp...
 
 
Jaana ligger och slumrar i soffan efter en hektisk dag i hundgården...
 
 
Baco ligger på mattan framför Solsidan och myser, jag gör detsamma, fast i soffan då , på den sida av soffan som inte är upptagen av en hälleforsare.
 
Lev å må!

Pysseldag och sättande av punkt...

Idag har Hans och jag pysslat en del här hemma, färdigställt en del saker som vi har tänkt göra men inte hunnit tidigare.
Ett sofflock till kökssoffan ordnades, sista blomhyllan under köksfönstret kom på plats, och dessutom, tredje och sista elementet nere i källaren.
Så, nu är det bara stora storstädningen kvar inför jul, men den tar vi imorgon.
 
 
Ett par kuddar med fin hembrodyr efter en gammal släkting fick bli pricken över i.
Såklart en filt som man kan dra över sig om man skulle bli lite frusen också.
Vi är supernöjda, och oj, vi känner att denna kommer bli nyttjad, ofta och gärna. 
Vad är skönare än att få slänga omkull sig på en mjuk kökssoffa efter maten?
 
Lev å må!
 

Äntligen torsdag...

I veckan är det eftermiddags-vecka, det innebär att det är bara ikväll och en stund in på natten kvar, sedan är det helg! Dessutom är det snart jul!
 
Julen är en högtid som jag brukar ha lite svårt för, men i år ser jag fram mot den.
Jag tror faktiskt att den kommer bli gemytlig.
Det känns helt fantastiskt att det är första julen i Vårt hus också! Jag trivs himla bra i detta lilla hus, det är bara köket som jag tycker är lite dåligt planerat, men det får vi väl bara ändra på när det drar ihop sig till renovering. I övrigt är det perfekt för oss. 
 
Något som jag också ser fram mot, det är att klä granen i år. När vi flyttade in i huset så var jag Stenhård på rensningen av prylar, så även julsaker, så då fick alla plastkulor åka ut. Ja visst, plastkulor har sina fördelar, men snacka om att sakna charm! Så, för några veckor sedan beställde jag hem Riktiga glaskulor, i olika former och färger, de var verkligen superfina! Så de ska hänga i vår gran, för första gången. Jag måste bara skaffa fram några fina band som jag kan göra hängen av.
 
Nästa vecka blir det en kort förmiddagsvecka. 
Jag har inte riktigt bestämt mig ännu, men jag tror att jag ska ta semester på onsdagen, då hinner jag förbereda det sista inför torsdagens afton. Sedan får jag se hur jag jobbar, jag har inte bestämt mig ännu. 
Det är den stora fördelen med mitt jobb, vi får själv bestämma när vi vill vara lediga, Om det nu inte är så att man vill vara ledig när det är som mest att göra, då kan det bli svårare.
 
Jag känner mig slö idag, kontstigt nog,  det blev en tidig kväll igår, vara klar strax före 01.30, vilket är ovanligt tidigt för min del. Men samtidigt väldigt skönt, för det är Otroligt segt när man ska hålla igång till kanske 04. Då är man hyfsat less innan man kommit hem.
 
Nej, detta går inte...
Ratta igång strykjärnet, och stryka tvätten, hänga den som ligger i maskinen, och så får jag se om jag hinner fixa fina band till "pomlen" också...skulle dessutom ha hunnit upp på apoteket, för om måndagen när det var lite kallare så vaknade mina vinterläppar till liv, måste verkligen skaffa "trutvalla".
 
Lev å må!
God Jul önksar jag er alla!
 

En annorlunda dag...

Min kollega ringde och väckte mig imorse, underförstådda meddelanden om att väglaget kanske inte var det bästa.
 
"Fint" tänkte jag, som haft mardrömmar stora delar av natten.
Klev upp, jahapp, 2 plusgrader...kikar ut, jahapp, Regn!
Var ändå sjukt peppad på att jobba, så jag klädde mig, gick ut med hundarna och brassade iväg på jobbet. Ääh, detta var ju inte så farligt, tänkte jag, med mina flång-nya Hakka 8or, när jag kliver ur bilen kl 03.25 på garaget.
På garaget var det folk, men inte ute på planen vid bilarna, utan i fikarummet.
"Är det lönt att ge sig iväg på detta väglag?"
Då börjar verkligheten komma ikapp...hmm...regn på isiga vägar...Brukar INTE bli kul!
Sätter mig med sällskapet och samtalet pendlar mellan gamla rövarhistorier och konstaerande om att det fortfarande regnar. Går ut och konstaterar igen att Det ÄR halt ute.
Efter ett par koppar kaffe blir slutsatsen...vi åker hem igen.
 
Så, nu är jag då hemma, har strukit och hängt tvätt.
Tänkte åka ut på garaget sedan och byta några lampor som svartnade för mig igår. Kanske kranen får lite fett i lederna också...
 
Senare idag ska bilen och släpvagnen besiktigas.
Haha, i helgen försökte vi oss på att byta ett trasigt parkeringsljus på bilen, men det gick Inte!(?)
Så, då var det bara att boka in skiten på verkstad då...så igår var den inne på verkstaden, för att byta en sketen lampa, hihi, vi kände oss i alla fall inte helt värdelösa när det visade sig att t.o.m. verkstaden hade stora bekymmer att byta den! 
Alltså jag menar Hallå!? En lampa! Den ska ta Fem minuter att byta! Det ska vara piece of cake! Men Nä, inte på nyare bilar, då är det ett rent helve*e! 
 
Nu börjar det ljusna....det innebär - lampfix på lastbilen...hoppas någon är på garaget så jag kan få assistans med att ta mig upp till ljusbågen på taket, för där är såklart en av laporna trasig. Turligt nog sitter de andra två lite bättre till.
 
Lev å må!

Pyssel och stök...

Fördelen med att ha eftermiddagsvecka är att jag är ledig på fredagen, dvs. en dag då jag kan göra allt som jag inte hinner på veckorna när vissa affärer och så har stängt.
 
I fredags när vi vaknade så kom vi överens om att det kanske var dags att åka upp till Grundfors och skotta av taket på husvagnen. När vi passerade Vilhelmina passade vi på att gå in och kolla på några skotrar, vilket såklart slutade med att vi köpte en av dem. Vi ska hämta den till helgen när släpvagnen besiktigats.
Sedan så var det en, för mig, mycket betydelsefull person som fyllde år, så självklart ville vi svänga förbi där och uppvakta henne.
 
Igår påbörjade jag projekt "Organisera kaos i källarrummet". Massvis med lådor, fyllda och tomma åkte ut och ska köras på återvinningsstationen. Sanslöst skönt att rensa!
 
Idag har jag haft en form av ett il, tvättat, satt upp en gardinstång i fönstret ovanför källartrappen, fixat "anslagstavlan" i bonusbarnets rum, dessutom passade jag på att klippa Hans innan han åkte till jobbet.
 
Nu tänkte jag bjuda på litte suddiga surfplatte-bilder...
 
 
Bonusbarnets "anslagstavla", teckningsgalleri, ja, what ever man vill kalla det. Skitenkelt och jättepraktiskt.
Skruva upp några skruvar, linda upp ett hampasnöre/trädgårdsrep, och på med några klädnypor!
 
 
Ville mest visa adventsstaken som jag beställde till bonussonen från Jotex. Jag formligen Älskar den! 
Dessutom har ekorren sitt "matbord" i träden utanför fönstret, vilket 6-åringen tycker är festligt, så då tyckte jag att det kunde vara lite roligt med en fin ljusstake.
 
 
Köket, med projekt "Kökssoffa" som ska färdigställas till helgen.
 
 
Vardagsrummet, med en (BLÄÄÄ) tapet av New York skyline!?
Måste jag påpeka att den kommer att Försvinna! Jag är Ingen city-girl, kommer aldrig att bli. Så näpp, där det ska det upp en tapet som passar bättre för oss som bor här nu. Men allt har sin tid...
Dessutom är jag smått hopplös, kan inte sätta upp en tapet innan jag är övertygad om att det känns Rätt och jag vet att den kan sitta där länge! Dvs, den ska vara neutral, och inte göra mycket av ett statement.
 
Nu ska jag slappna av. Det är läggdags om några timmar, så jag orkar kliva upp och köra förmiddag imorgon.
 
Lev å må!
 

Torsdag, eftermiddagsvecka...

Idag har det varit en helt fantastisk dag!
Det började med att kliva upp, efter inte allt för många timmars sömn, ut med vovvsingar, och åka ut på garaget för att norpa första bästa bil, blev L200-an, brassa iväg till Vilhelmina, sitta på möte, eller ja, en form av möte med Norra (skogsägarna). Kör ju virke för dem.
Så, efter det, Julbordet! Mumma!
Träffade fina, fantastiska Anna, så jag surrade med henne lite.
Jahapp, in i lastbilen, upp till Gråtanliden, kasta på ett timmerlass, tjoff boff, ner till Sävar.
På Sävar var det middagsrast, å där turas dem om att laga mat på torsdagar, så då blev jag bjuden på middag och kaffe. Det är verkligen Världens trevligaste pajsare som jobbar på det stället! Många goda skratt blev det åt all galenskap. Härligt gäng!
Näh, nu ska jag sova. Har massor att göra i helgen.
Hej å hå, Trevlig helg!

RSS 2.0