Det drar ihop sig...

Idag är det onsdag, och snart läggdags för min del.
Kanske tidigt tycker ni (?), men Nähäpp ser ni, för kör man förmiddagsskift så måste man gå i säng i tid så man hinner få en välbehövd sömn. Kan ju inte ge sig ut på vägarna och vara alldeles slutkörd! Så, kliver man upp i svinottan så gäller det att lägga sig i tid också!
Men, faktum är att, jag har ju varit lite av en morgonmänniska sedan jag gick i typ, årkurs nio, kanske, på ett ungefär, så förmiddagsveckorna är ju rena paradiset jämfört med att köra natt. Att kliva upp klockan 02-03 är inga problem, desto värre är det att hålla sig vaken till den tiden på dygnet.
 
Ibland så kan sådana simpla saker ge livet lite krydda.
Bara en sådan enkel sak som att hipps vipps kommer det en trevlig människa ur skogen, precis där man står och lastar. Inga klagomål på att man står ivägen, utan en sådan där typ av människa som är lite pratglad, som tycker att mitt jobb verkar spännande och kul, frågar en massa saker, och ser lite frågande ut...nästan som om; "Är det verkligen lilla du som kör den stora bilen!?".
Man får liksom upp ögonen lite, och hittar tillbaka till alla de små sakerna som man älskade med sitt jobb från första början, men som man efter 1 1/2 år kanske så smått har börjat glömma bort.
Ja, jag är inte speciellt skillad på det jag gör, men att bli timmeråkare sker inte över en dag. Det tar timmar, dagar, månader och år att skaffa sig erfarenhet och även en stor klump mod och nerver.
Lastningen flyter på bättre och bättre, och det börjar kännas att man står inte i vägen lika mycket som förut. Visst, ibland strular det till sig, och minuterna har en förmåga att springa iväg, men så ibland så flyer det bara på, och tjoff så ligger lasset där!
 
Nu är det bara torsdag och fredag kvar, därefter går jag på en veckas semester.
Sedan blir det en veckas jobb, för att därefter bytas mot tre veckors ledighet.
Ledigheten ska jag spendera på mitt sätt, låta dagarnas humör avgöra vad jag vill hitta på, men lite bär- och svampplockning hade jag väl ändå tänkt komma mig för.
Sedan så vill jag läsa Berhard Nordhs underbara böcker tills jag lever i en annan tid.
Korsord, det vill jag lösa i massor.
Teckna vill jag också göra, helst sittande på en sten med Marsfjällsmassiven nära i blickfånget, för att ha något vackert och mäktigt att fästa blicken vid när tankarna vill vandra iväg.
Löparskorna och springkläderna ska också få följa med, så när jag känner för det kan jag ge mig ut på en härlig och livgivande löptur i magnifik omgivning.
Som ni förstår så tänker jag inte lägga någon stor tid och energi på boendet hemma i Åsele. Nej, jag ska nog minsann sitta där i vår mysiga husvagn i fjälls, med våra finaste 4-fotavänner nära, och bara NJUTA!
Semester...det är ett sådan sak som jag inte haft "på riktigt" tidigare, annat än när jag gick skola, men då kallades det ju för sommarlov. Så, det räknas inte.
 
Mnja, mera kaffe, och njuta av lugnet och att alla dagens "måsten" är avklarade, skönt!
 
Lev å må!
 

RSS 2.0