Blah!

Alltså, jag vaknade idag och hör hur intensivt det blåser! Jag Vill Inte! Vaaaaaarför måste det blåsa så in i hel*ete!?
Nu är jag så Fruktansvärt less på detta, om det inte spöregnar, så blåser det! Blåsten förstör liksom glädjen över att solen skiner, för det är ändå svinkallt!
Är det detta skit jag har längtat efter hela vintern!? VA? NEJ!
Jag vill ha 20 grader varmt, solsken, och framförallt, inget blåsväder!
 
Dessutom var jag stressad direkt från start idag...
Hann inte mer än kliva upp innan jag tömde tvättmaskinen, laddade i en ny maskin, plockade ur disken, ställde i ny disk, öppnade posten, gick ut med hunden, tog in posten, gjorde iordning matlådan, och nu har jag suttit och kollat om det kommit in några nya mätordrar på virke som ska köras in, och även kollat efter var virket ligger. Ett ställe fanns tydligen inte när jag sökte på bara namnet, så då var det till att leta reda på det med hjälp av koordinaterna. Det tar lite längre tid men är alldeles utmärkt hjälpmedel! Då kan man se exakt var man ska! Kolla vilken väg man kan köra osv.
 
Ja-a, och annars så är det ju tisdag...snart torsdag, helg och midsommarafton. Veckorna gör som de brukar, springer iväg! Jag hinner inte med!
Hej-å-hå.
 
Lev å må!

Stug-funderationer, husvagns-mys och snart semester...

Måndag, ny vecka, med arbete i fyra nätter, sova halva dagarna och kliva upp i human tid på fredag, på midsommarafton alltså! Vars i hela friden tog sommaren vägen? Det har inte hunnit bli sommar ännu, men ändå är det midsommar!?
 
I fredags, efter att jag hade arbetat så packade vi ihop oss lite snabbt och gjorde iordning husvagnen, kopplade den efter bilen och drog upp till fjälls. Efter som jag redan var uppvärmd på körningen så fick jag fortsätta köra, och inte mig emot, för det finns inget tråkigare än att åka. Och, det är alltid roligare, och tiden går fortare när man har något att dra omkring på. (Även om hastigheten blir lägre så upplevs tiden som snabbare, eftersom det kräver att man är lite mera aktiv i körningen).
 
När vi kom fram så stormade det. Hans hade fullt upp med att få igång värmen och starta kylen medan jag vevade stödben, samtidigt som jag skulle höra vad Hans sa om hur vida vagnen stod i lod eller inte, genom luvan i stormen. När vi var klara så åkte vi upp till Saxnäsgården och åt en riktigt smarrig middag, jag tog högrevsburgaren, som jag Vet är så himla god i all sin enkelhet. Hans käkade heta revben, som han tyckte var fenomenalt gott. Hans lovade att köra sedan, så jag fick dricka en god öl till maten. Det kändes verkligen som äkta livsglädje och livskvalitet! Inre harmoni som infinner sig på nolltid.
Stekenjokk. Jag trodde att det skulle finnas mer snö där än vad som verkligen fanns. Men, på något vis så känns det ändå mäktigt och magiskt, trots att jag känner till fjällen så väl. Jag blir lika hänförd varje gång jag åker upp dit, eller ja, till fjällen, trots att jag varit där så ofta, gärna och mycket.
 
Alltså, att sova i husvagn, det är ju som att bli klubbad med en slägga.
På lördagen gjorde vi ju tabben att åka och kika på en stuga som vi hade sett på nätet...såklart blev vi helt betuttade i den, den hade ju allt vi drömt och pratat om att vi vill ha i en stuga. Allt stämde, förutom priset! Helt klart ett överpris som heter duga, och inte möjligt med tanke på att det ska komma att nyttjas som fritidshus och inte året-runt-boende.
Så efter att vi kom hem igår så har det varit mycket funderationer, men vi har kommit fram till att vi vill ju ha en stuga för att kunna må gott i och slappna av, och det kommer vi inte att kunna göra om vi drar på oss en så stor bankskuld. Då är det bättre att avvakta och spara så vi har det gott ställt, och kunna skaffa en stuga senare och kanske ändå vara skuldfria.
 
Snart är det semester, och det känns som att det behövs. Att få kliva ur ekorrhjulet i några veckor skulle inte sitta helt fel. Ladda upp batterierna och tanka fullt igen. Hinna få ordentlig ordning här hemma, eftersom allt inte är 100% struktur efter att två bohag blev ett. Förråden ska rensas och gås igenom ordentligt, och sakerna ska få sin egen plats. Just nu är det ordning i lådor, men ingen ordning på var lådor är placerade, så det upplevs ändock som kaos. Det vill jag ha ändring på, så jag får ro i sinnet och vet EXAKT var jag har allting.
 
Jaana löper nu också, egentligen ganska bra timing, bara man visste om man hade någonstans att jaga med henne i höst. Som vanligt är det kaos i huvudet på henne, och de enklaste kommandon tar evigheter för henne att förstå, och ibland förstår hon inte alls. Tycker så synd om henne, för man ser hur hon kämpar för att vara till lags, men det blir bara fel, hela tiden.
 
Ursäkta fattigheten på bilder och foton, ska väl se om vi hittar en kamera att föreviga med igen, men just nu klarar jag mig bra utan. Men jag förstår om det känns text-tjockt...
 
Lev å må...
Drar väl snart ihop sig för en natts arbete för min del...
Men hörrni, snart är det midsommar och semester! Wihoo!
 

RSS 2.0