Med sikte på framtiden...

Ekorrhjulet snurrar på i en rasande fart, som alltid.
Det är mycket på gång, samtidigt som jag ska arbeta. Alltså, det är Full rulle!
Bilar ska servas och besiktigas, mitt i allt, som om det inte var fullt upp ändå...
 
Baco, jämten, som precis hade släppt vinterpälsen (väldigt sent!), har precis börjat lossa igen, alltså, på med vinterkläderna igen! Jaana har också börjat skifta päls, så nu är det hårtussar överallt, även om dammsugaren motioneras regelbundet.
 
I helgen var vi på auktion, där jag lyckades ropa in tre gamla, fina pinnstolar, lutade och redo för ny färg! Perfekt!
Dessa stolar ska, tillsammans med Hans gamla köksmöbler få färg, och sedan ska de stå i vårt nya kök, i huset som vi har köpt. Den 9 oktober ska vi på banken och fixa klart med papperna, och den 15 oktober har vi tillträde till huset. Sedan är det sex veckor med full fart för att flytta från lägenheten in i huset.
Drömmarna kring husköpet är många, och jag måste nästan sätta tvångströja på mig själv för att hålla huvudet kallt och inte börja överallt samtidigt. Jag vill ju så himla mycket! Det ska ju bli så himla kul!
Det ironiska i det hela är att det kommer att bli mer ekonomiskt att bo i huset än att hyra lägenheten. (Är ju ett räk
ne-freak som måste räkna på allt hela tiden).
Det som kanske är det absolut bästa är att det finns en hundgård på gården, där ska hundarna få vistas i vinter, och till sommaren vill vi bygga en ny och större hundgård, en rejäl sak med stor yta för hundarna att leka på, och med en praktisk lösning för löpperioden också. Dedär med att ha en tik och en hunn är inte alltid helt problemfritt, som ni säkert förstår. 
 
Jag har en massa trädgårdsdrömmar också, inga överdådiga planer, men lite pallkragar med olika kryddor och växter, ett litet potatisland och morotsland, jag vill också ha plantor med jordgubbar och smultron, så jag ska nog hitta ett liten yta att anlägga detta på.
 
Hans har dessutom fått kontakt och kommit med i ett jaktlag, där han dessutom får ha med Båda hundarna. Det var lite av ett pyssel att få tag på detta, men efter ett tips från en snäll granne så blev det klart! Så härligt, hundarna ska få göra det de älskar och är ämnade för! Jaga!
Så, förhoppningsvis blir det lite kött i boxen, och till hösten har vi förhoppningsvis både potatis och morötter och annat smått och gott att stoppa ner i matkällaren under köksgolvet...:) Ljuvligt!
 
Med tiden så vill vi såklart renovera kök och badrum, men det får bli projekt att uppfylla när huset är helt och hållet vårt eget. Det är inget fel på dessa rum, så de duger som de är tills den dag vi kan uppfylla våra köks- och badrumsdrömmar. En sak i taget (som jag är usel på!).
 
Drömmar är till för att förverkliga!
 
Lev å må!

RSS 2.0