En nästan helt vanlig onsdag...

 
God morgon.
Pga klass ett varningar och annat så tänkte jag att det är lika bra att häva sig iväg i tid, så jag slipper stressa på ev halka eller snöslask. Idag var dock förutsättningarna lite bättre än tidigare dagar. Det var dessutom mindre kö idag, skönt!
Nu öppnar snart industrin, så då får jag lämna det första av dagens två lass. Bli bra dehär.
 
Lev å må.

Klass 1, igen...

 
Klass Ett på vädret igen.
Riktigt April-rusk här utanför hytten på "vattenskallen". 
Det var riktigt fint hemma imorse, kallt för visso, men klart och fint. Hann med en liten stund med sol i alla fall.
Nere på industrin var det körigt, och under väntetiden där försämrades vädret radikalt.
Klurar på vad jag ska laga för mat när jag kommer hem, är så sugen på raggmunkar, så det kan tänkas att det blir det till mat.
Snart slut på rast, så nu är det bara att blåsa hem till Åsele i snöyran och kasta på ett lass innan jag gör kväll. Lämplig dag idag.
 
Lev å må!

Det här med vinterdäck...

Jag har alltid, ända sedan jag tog körkortet för typ 10 år sedan, envisats med att köra på vinterdäcken till Valborgshelgen. 
I onsdags natt när jag satt och körde mitt pass, så tänkte jag att, idag ska jag lägga om till sommarsulor! Sluta vara så envis och dryg med det faktiska faktum, att det Alltid kommer snö mellan 15 april och första maj.
Men, i år verkar ju ta-bort-snön-snöandet ha varit ganska sällsynt, så jag hade som trott att det inte skulle komma något mera efter förrförra veckans onsdags-snökaos.
 
Men, si det kom mera snö.
Och, det var då en himla tur att jag inte hade så bråttom med sommardäcken i år heller...
 
Lev å må

Torsdags funderingar...

 
Ja, här sitter jag med en kopp nybubblat kaffe och finurlar...
Det är torsdag idag, en eftermiddags-veckas-torsdag, ett eftermiddagspass till...och sedan är det HELG! (Jippiii)
 
Det är ju, om ni inte har märkt det, vår!
Älskade, efterlängtade vårtid!
Hans och jag har redan hunnit böka på en hel del i trädgården.
 
Bland annat så har den Extremt vildvuxna syrenen fått sig en rejäl omgång.
Fågelmatarna har jag plockat bort. Ekorren sitter förvisso och tigger ibland, fräser åt mig gör han också, den rackarn,  Men när jag gav honom nötter sist så åt han inte! Det slutade med att skatorna och rådjuren hjälptes åt att tömma behållaren med nötter. 
Att kratta går inte ännu, när det fortfarande ligger en del snö kvar, och det är nattkallt. Så fröskalen får nog ligga tills dess.
 
 
Så, då är det ju bara allt ris som ska forslas bort...och det är ju jättelätt när släpet står i fjälls. Vi lämnade det där efter påsk med planen att åka upp på helgerna, men så har det inte blivit, något annat, mycket viktigare, har fått vår tid istället. Vi får se om vi tar oss upp dit i helgen, för den där högen kan ju inte ligga där när vi påbörjar projekt "mossmatta blir GRÄSmatta".
 
Vi har även tagit ner några björkar i en av hörnen på tomten, för där är väl tanken att det ska hamna ett växthus, när det nu behagar att levereras.
Tomater, gurka, iläggsgurka och majs är redan förgrodda (alldeles för tidigt, insåg vi, lite för sent), men det är ju första gången, så då följer man ju gladeligen fröpåsens direktiv.
Smultron, persilja, gräslök, salladslös och sallad börjar även de gro så smått.
 
Förra helgen gjorde jag en vårstädning i vårt lilla fina hus, hrm, den var ju lika ogjord redan igår, typ.
Hundhår, överallt, från jämten. Han har snart släppt all vinterpäls, medan hälleforsaren fortfarande behåller sin på. Hon gör väl som ifjol, släpper den inte föränn på semestern...suck.
 
 
Där ute vid vägen ligger det en till rishög.
Jag har många gånger funderat på om jag inte skulle ha ringt min gruskörande kollega och be honom ställa hit ett flak, då skulle man ju få bort allt ris på en gång. Men, mnja, jag får se hur jag gör. 
 
Så ja, det händer en hel del här hemma på gården.
Det är så roligt att pyssla på och så smått få förbereda för alla projekt som väntar.
 
Annars mår vi toppen.
Vi trivs i huset, och påtar vi inte på med förverkligande av drömmar, så är vi ute och roar oss i naturen.
Det finns inte mycket att klaga över, med andra ord.
 
Lev å må!
 
 

RSS 2.0