Jag skulle...

Jag skulle göra ett inlägg redan igår, men då bestämde sig surfplattan för att inte alls vara med på noterna.
Tanken var att jag skulle lägga in lite bilder och berätta att jag Äntligen städat ut julen!
Men, när jag skulle ladda upp bilden så loggades jag ut, och allt försvann, när det hände andra gången så blev jag så purken så jag sket helt enkelt i det.
Det har i alla fall blivit vårmysigt i huset istället för julmysigt.
Det där med att pynta och av-pynta julen är något som jag brukar "gruva" (oroa/ våndas) mig inför, tycker att det tar en himla massa tid i anspråk. Visst, det är trevligt och gemytligt när allt krimskrams väl är på plats, men ja, det ska ju bort sedan också.
Nu är det bara sista tvätten kvar. Lite sänglinnen kvar som ska tvättas. Det bästa med det är att jag har äntligen fått provköra torktumlaren som jag köpte här efter jul. Den är fantastisk! 
Nu saknas det bara att vi tar hem en elektriker som kan kolla upp hur all el är kopplad i detta hus egentligen, så man kan köra både tvätt och tumlare samtidigt (vilket jag inte vågar göra nu eftersom det har haft en tendens att proppar och faser flyger).
 
Tidigare här i veckan så har jag haft precis lämpliga arbetskvällar/ -nätter. (Vilket inte händer allt för ofta).
Så för ovanlighetens skull har det blivit precis de timmar som behövs, men eftersom det oftast blir fler, så känns det som jag har gjort för lite varje kväll när jag styr kosan hemåt. Det är inte en särskilt tillfredsställande känsla, att man gjort "för lite", när man trots allt, gjort tillräckligt lagom.
 
Imorgon kommer det en leverans från IKEA.
Det sista ska på plats för att göra boendet smidigare och komfortablare. Vi har inte haft någon hatthylla eller skohylla, så det kommer imorgon.
Skrivbordet som vi hade fick lilleman in på sitt rum, så han kan pyssla och grejja, så då blev vi utan, men som sagt, imorgon kommer det, så då slipper vi Äntligen ha kontoret inne i sovrummet (något jag Avskyr!).
Räkningar ska vara på ett kontor, och inte i köket eller sovrummet, det stör! Så ja, jag är förväntansfull!
Det kommer även ett badrumsskåp till som jag tänker hänga upp ovanför torktumlaren, där ska jag förvara alla städprodukter, och slippa ha dessa i "skrubben" inne på toan. Strykjärnet ska också få plats där hade jag tänkt, schampoo och duchkräm m.m. Allt för att skapa ordning, "Var sak på sin plats" - som mormor skulle ha sagt.
Sedan är det "bara" allt det estetiska kvar, som att måla och tapetsera och fixa, men det får komma i mån av tid och att allt som Måste fungera, verkligen fungerar, typ elen.
 
Lev å må!
 
 
 
 

När allt bra går emot...

Just nu börjar Hans och jag gå in i någon gemensam depp tror jag...
Allt började i slutet på september, vi hade haft bilen inne på en helt vanlig service...
Efter servicen började den läcka glykol, och efter ett X antal resor in och ut på verkstaden konstaterades att en sketen liten O-ring var orsaken (som dessutom krävde att halva motorn revs ner för att komma åt)...
När vi väl bokat in bilen, och lämnat in den där, så såg man att det även läckte ur vattenpumpen, så hela den behövde bytas, och då tillkom en massa andra packningar, rör och remmar.
Vi hämtade ut bilen igår eftermiddag, så hann vi köra ca 10-11 mil så tänds motorlampan!
Vad i självaste djävulen! (Ilskan och besvikelsen över ett tekniskt transportmedel som man bara hade velat plantera en stor BOMB i avgasröret på och spränga i en miljon bitar!)
 
Inte nog med det,
på julafton, när jag höll på att duka så märkte jag att en propp hade gått. 
Inga proppar fanns hemma, men som tur var så hade OKQ8 öppet, så där fick vi tag på proppar.
Vi byter alltså den som är trasig, och hinner inte mer än börja värma maten efter Kalle Anka så svrtnar TVn, spisen lägger av och flera lampor slocknar. Då hade det gått en fas också!
Bytte den säkringen, och så höll den fram tills det blev -34 grader ute, då började de flyga faser igen, tre nya säkringar fick vi sätta i innan det gav sig. Så vi måste ta hem en elektriker också, som får kolla upp vilka fel som finns, och varför det går faser...
 
Just nu känns det som 1000-lapparna bara fladdrar iväg!
Blir så jädra less!
Måste det alltid strula?
 
Gruff!
 
Lev å må!

Underbara lördag!

Jag formligen älskar att vakna på lördagar. 
Helg!
Ännu gladare blir jag när termometern visar ynka -20 grader.
Snälla, låt denna vecka som varit, fått vara vinterns kallaste...
 
Idag ska julgranen ut.
De vackra glaskulorna ska försiktigt plockas av och viras in i sina skyddande omslag.
 
Tycker att det var lite småmysigt att sitta och påta dit egna hängen, det fanns nämligen inga hängen på dem.
Så, Då köpte jag lite olika band och sydde dit.
 
 
Alla kulor är så vackra.
Funderar på att beställa några till, för det såg lite magert ut på granen tyckte jag.
Samtidigt vill jag inte ha för många, alla måste ju få synas och få ta den plats de förtjänar för att synas.
 
 
Denna kula är ju också Helt förtjusande!
Ser ni haren?
 
Näh, nu vill min älskade karl ha sällskap i störtloppssoffan...:-)
 
Lev å må!
 
 
 

Rättelse...

Det var visst "bara" -33 grader....
Tydligen en luftslang ändå, trots att det var det första jag kollade. Tydligen var det iaf väldigt svårt att upptäcka just det fel det nu var, för man var tvungen att vara snabb...men...jaja...pinsamt ändå...fast jag hade ändå inte kunnat fixa det själv, hjälpen var tvungen att hämta något specialverktyg, så då känns det lite bättre iaf...

Rättelse...

Det var visst "bara" -33 grader.... Tydligen en luftslang ändå, trots att det var det första jag kollade. Tydligen var det iaf väldigt svårt att upptäcka just det fel det nu var, för man var tvungen att vara snabb...men...jaja...pinsamt ändå...fast jag hade ändå inte kunnat fixa det själv, hjälpen var tvungen att hämta något specialverktyg, så då känns det lite bättre iaf...

-34 grader...

Här står jag...sedan två timmar tillbaka...i en bil som frusit ihop. Var så stolt över att ha fått på lasset i den stränga kylan.
Nu är det ju så att termometern i lastbilen visar fel, eftersom jag hhåller den på höga varv för att kanske få upp en högre lufttemperatur i lastbilen...så just nu vet jag inte hur kallt det är, men bitigt är det iaf...
Får se vad chefen å verkstan kommer fram till...om jag måste lämna stackars pärlan här, eller om det går att göra ngt mer än allt jag redan gjort med sprit å gasolvärmare m.m.
Näh, va skull man ut i kylan å göra!?
Svar: jobba å va duktig...hmpf...
 
Lev å må...

Röd onsdag...

Och glad är jag för det!
över
Det är svinkallt ute, och jag är överlycklig över att inte behöva sitta och frysa både i och på timmerbilen idag!
Däremot låter det som om det skulle kunna bli ännu lite kallare imorgon, och då är det ju vanlig dag.
Alltså jag och temperaturer på ner mot -30 grader är ingen bra kombo, jag fryser så innni helvete, rent ut sagt!
 
Just nu så ligger hundarna och jag och kurar, inte gjort många knop ännu.
Kändes mastigt att börja det nya året med en förmiddagsvecka. Skulle ju ha kört på mellandagarna, men då åkte jag på feber på söndagen efter jul, eftersom resten av husfolket hade legat i feber, utspritt över julhelgen. Så det blev bara till att hålla sig hemma, hopkrupen under ullfilten i väntan på bättre tider.
 
Mot nyår släppte febern, så nyårsfirandet kunde ske i såsom vi hade tänkt, i husvagnen uppe i fjälls hos finaste Marlene och Tomas på "kusinbacken". Visst, det blev inte riktigt som det var tänkt...
Marlene hade bjudit in oss på nyårsmiddag, så jag var i deras stuga och hjälpte till med dukningen, och just före middagen skulle jag gå och hämta min älskade, samt preppa tarmen med lite laktostabletter, men fann då att kartongen i husvagnen var Tom!? Whaat!? PINSAMT!
Jag var ju helt övertygad om att jag hade en hel kartong med tabletter, kanske att jag hade tagit bara ett par - tre stycken ur den, ,men näh, det var bara att ställa in.
Nytt år blev det i alla fall...så, välkommen 2016!
Hade ju lyckats klämma i mig en hel tallrik tomtegröt på juldagen också, helt i andra tankar hade jag missat tabletterna, och blev ju såklart jättedålig! Men förvirrad som jag var av att både sambo och bonusson var febriga så kom jag inte på misstaget föränn magkrämporna kom och jag började analysera för mig själv var det hade kunnat gått fel. Så då tog det 5-6 dagar innnan magen var iordning igen. Hemskt dedär!
 
Jag har köpt en present till mig själv, men kom på att då måste jag få hit en elektriker...hmm...SMART!
Gick och köpte mig en torktumlare, men tänkte inte en tanke på att jag har ju inget uttag för ström åt den!
Tycker detta börjar hända ganska ofta, att min förvirring liksom tar över!
Så, nu måste jag beställa hit en elektriker också...och då är det ju egentligen lika bra att han får byta ut det föråldrade el-/proppskåpet som vi har här hemma på en gång! Ska börja ringa runt och kolla med de olika elektrikerna vad de vill ha för att göra det, men det blir på måndag, då har jag eftermiddagsvecka och kan sitta och dola med det på förmiddagen.
 
Just nu, i -30 graders kyla, så drömmer jag mer än någonsin till sommaren.
Låg och klurade här i morse på hur jag ska anlägga trädgården med odlingarna jag vill ha. 
Tillochmed gräsklippning drömde jag om, att det skulle vara så himla mycket roligare att bara kunna gå ut i shorts och linne, klippa gräsmattan, istället för att packa på sig varenda klädpinal som finns, bara för att frysa i alla fall! Har ju så många härliga planer och projekt som ska bli så kul!
 
Näh, om jag ska ta och hänga lite tvätt, plocka av ett stycke gran och fixa lite här hemma.
Ikväll ska karln få raggmunkar med stekt bacon till middag. Gött!
 
Lev å må!
 
 

RSS 2.0