Röd onsdag...

Och glad är jag för det!
över
Det är svinkallt ute, och jag är överlycklig över att inte behöva sitta och frysa både i och på timmerbilen idag!
Däremot låter det som om det skulle kunna bli ännu lite kallare imorgon, och då är det ju vanlig dag.
Alltså jag och temperaturer på ner mot -30 grader är ingen bra kombo, jag fryser så innni helvete, rent ut sagt!
 
Just nu så ligger hundarna och jag och kurar, inte gjort många knop ännu.
Kändes mastigt att börja det nya året med en förmiddagsvecka. Skulle ju ha kört på mellandagarna, men då åkte jag på feber på söndagen efter jul, eftersom resten av husfolket hade legat i feber, utspritt över julhelgen. Så det blev bara till att hålla sig hemma, hopkrupen under ullfilten i väntan på bättre tider.
 
Mot nyår släppte febern, så nyårsfirandet kunde ske i såsom vi hade tänkt, i husvagnen uppe i fjälls hos finaste Marlene och Tomas på "kusinbacken". Visst, det blev inte riktigt som det var tänkt...
Marlene hade bjudit in oss på nyårsmiddag, så jag var i deras stuga och hjälpte till med dukningen, och just före middagen skulle jag gå och hämta min älskade, samt preppa tarmen med lite laktostabletter, men fann då att kartongen i husvagnen var Tom!? Whaat!? PINSAMT!
Jag var ju helt övertygad om att jag hade en hel kartong med tabletter, kanske att jag hade tagit bara ett par - tre stycken ur den, ,men näh, det var bara att ställa in.
Nytt år blev det i alla fall...så, välkommen 2016!
Hade ju lyckats klämma i mig en hel tallrik tomtegröt på juldagen också, helt i andra tankar hade jag missat tabletterna, och blev ju såklart jättedålig! Men förvirrad som jag var av att både sambo och bonusson var febriga så kom jag inte på misstaget föränn magkrämporna kom och jag började analysera för mig själv var det hade kunnat gått fel. Så då tog det 5-6 dagar innnan magen var iordning igen. Hemskt dedär!
 
Jag har köpt en present till mig själv, men kom på att då måste jag få hit en elektriker...hmm...SMART!
Gick och köpte mig en torktumlare, men tänkte inte en tanke på att jag har ju inget uttag för ström åt den!
Tycker detta börjar hända ganska ofta, att min förvirring liksom tar över!
Så, nu måste jag beställa hit en elektriker också...och då är det ju egentligen lika bra att han får byta ut det föråldrade el-/proppskåpet som vi har här hemma på en gång! Ska börja ringa runt och kolla med de olika elektrikerna vad de vill ha för att göra det, men det blir på måndag, då har jag eftermiddagsvecka och kan sitta och dola med det på förmiddagen.
 
Just nu, i -30 graders kyla, så drömmer jag mer än någonsin till sommaren.
Låg och klurade här i morse på hur jag ska anlägga trädgården med odlingarna jag vill ha. 
Tillochmed gräsklippning drömde jag om, att det skulle vara så himla mycket roligare att bara kunna gå ut i shorts och linne, klippa gräsmattan, istället för att packa på sig varenda klädpinal som finns, bara för att frysa i alla fall! Har ju så många härliga planer och projekt som ska bli så kul!
 
Näh, om jag ska ta och hänga lite tvätt, plocka av ett stycke gran och fixa lite här hemma.
Ikväll ska karln få raggmunkar med stekt bacon till middag. Gött!
 
Lev å må!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0