Lägesrapport inför semestern...

Jahapp, här sitter jag, smått snopen över att jag hade några för få minuter på skrivaren för att hinna in till Lycksele, E12an är drygare än man tror mellan Vännäs och Lycksele, beror förmodligen på alla förargliga fartkameror.
 
I helgen slutförde vi nästan projektet; Hundgård modell större. Den har blivit dubbelt så stor, med ett mellanrum på ca 1 dm mellan de två delarna för att minska risken för tjuvparning.
Det som återstår är att inreda hundstugan, samt bygga en till "bro" utanför gluggen till den inre hundgården. 
Hundarna var lite tveksamma och misstänksamma först, men nu älskar de sin nya hundgård.
 
Ja, det var väl en lägesrapport för just nu.
Imorgon efter avslutat arbetspass så kliver jag på min fyra veckors långa semester. Gött!
 
 Lev å må!

I det gröna...

Trädgården, det är min oas.
Sedan vi flyttade hit i oktober har jag tillbringat ganska många timmar i den, min oas, min privata terapeut. 
Allt tar tid, och det är långt ifrån klart, men det är påbörjat. Sedan att jag vill hålla på att flytta något så otympligt som vinbärsbuskar, som jag Vet är nästan omöjligt,  det får helt enkelt vänta till någon annan sommar.
 
Sedan har jag ju dessa magnifika orkideer, som jag tror håller på att blomma ihjäl sig. Brukar kunna bli konstgjord andning och hjärtmassage för att hålla dem vid liv efter sådana blomningar.
 
Denna ljuvliga hägg! Jag bokstavligen Älskar den! På dagarna när det är varmt, känner man inte så mycket, men på nätterna när jag kommer hem från jobbet, när det är svalt och fuktigt, då doftar det så gott i Hela trädgården.
 
Både i och utanför växthuset har det formligen exploderat efter att värmen kom med buller och brak.
Vårt missöde med att plantera ut för tidigt, i all entusiasm, är snart överstruket. Nya gurkaplantor har blygt börjat titta upp ur jorden.
 
Vänster: Tomat
Rakt fram: Köldbiten majs
Höger: Gurka och iläggsgurka.
 
Lite plocksallad och salladslök finns också att finna. Och av obligatorisk nallning med inkluderad provsmakning är det MVG enligt gamla betygsskalan. Gött!
 
Gräslök, dill, ruccola och lite hängig persilja! Mums i massor!
 
Smultron och sockerärtor!
Sedan skulle det ha varit något där i mitten också, får klura på det till nästa sommar...
 
Morötter. Ska bli så gott!
 
Rabarber har vi på baksidan om huset. Dessa vill jag dock flytta till "köksträdgården". Inte i år, men i framtiden. I år ska de bara få njuta av att inte bli överkörd med gräsklippare, för att senare
skördas och bli paj och dricka.
 
Vinbärsbuskarna blommar för fullt. 
Vi hoppas att de ska ge oss mycket bär att koka saft och göra gele av.
 
 
Vad händer utanför trädgården då?
Ja, 4 björnar har jag sett ute längst vägarna, en ensam, samt en hona med två ungar.
Honan med ungarna tog priset. Det var magiskt! Så nu har jag sett totalt sex björnar, allt sedan jag började köra timmerbil.
 
Hans och jag fick köpa en friggebod av älskade kusin Majsan med sambo. Den tog vi hem i lördags med hjälp av timmerbil och hjullastare. Timmerbilen blev nödvändig pga att stugan skulle lyftas över en gärdsgård och häck. God hjälp fick vi av en älskad familjemedlem.
Friggan ska bli hundstuga till våra kära voffsingar. Den ska bara isoleras och inredas, och nästa sommar målas om så den passar in med övriga byggnader på tomten.
 
Alla högar med ris och sly är bortkörda.
Alla jordhögar som blev efter anläggningen av köksträdgården är utkrattade.
Det börjar lika något!
Vi får dessutom mycket god kritik från grannar och förbipasserande. Det är alltid kul, även om vi gör det för Vår skull, och ingen annans.
 
Ja, det rullar på som vanligt, med andra ord.
Vi har det bra, njuter av värmen. 
Jag älskar sommaren!
 
Lev å må.

RSS 2.0