Snart fredag igen...

Det har varit ett par kyliga dagar nu. På morgonen är naturen klädd i en gnistrande vit slöja, det är så vackert.
Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på de stackare som måste befinna sig utmed vägarna på kvällen och natten, för när temperaturen börjar falla på kvällen, så drar dimman in, tjock och vit.
 
 
Såhär såg det ut från sovrumsfönstret igår vid läggdags. Den kraftigaste lampan är den som står i barnens pulkabacke, snett bakom vårt hus. Än så länge är det lugnt där, men med första snön, kommer barnen, och därefter är de där på kvällar och helger, mest hela vintern.
 
 
Helgen som var fick vi en bakmaskin. En sådan där fiffig sak som man bara häller ner ingredienserna i, ställer in tiden, och sedan får man vakna till doften av nygräddat bröd. 
Jag har nog tänkt exprimentera vidare med den nu i helgen...
 
 
Förra veckan kom IKEA hem till mig, istället för jag till dem. Skämt och sido, beställningen jag gjorde landade hemma en dag tidigare. Bästaste DHL-bruden bar dessutom in alltihop! Hon är alltid så glad och trevlig,  och lugn. Bra egenskaper hos en distributionschaufför.
 
 
Jag har nästan utsett mig själv till Kung av montering av Ikeas möbler. Det är sådär lagom pillrigt. Däremot så tog denna byrå så rysligt lång tid att sätta ihop,  bara för alla mina pauser. Jag skulle ha väntat tills Hans kom hem, men samtidigt står jag inte ut med hans totalt Värdelösa tålamod när det kommer till Ikea-monering. Lugnast att påta på själv,  även om det tar en himla tid och gör ont...
 
 
Idag språkade jag ett par ord med dessa filurer. Vi har nämligen köpt kött från Hans bäste vän, som har dessa vackra varelser. Det är så fint att veta var köttet kommer från, hur det är hanterat, och framförallt veta att djuren lever ett gott liv. Stora fina hagar och utevistelse året om med tillgång till bra skydd. 
Kalven, närmast i bild, var så otroligt söt! Men skygg. Fast, vem skulle inte vara det när det kommer en typ som ser ut att ha svalt kompisen hel och hållen!? (Gravidmagen är raspektingivande) hehe...
Egentligen var det tänkt att köttet skulle hämtas i helgen, men det blev inte så av olika anledningar. Därför var jag tvungen att hämta det själv idag, så nu är jag knäckt. Ska bli så skönt att få göra natt om ett par timmar. Vila bäckenet ordentligt. Gött.
 
Generellt sett så är det i alla fall Toppen.
 
Lev å må!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0