Reflekterar över pardynamiken...

Ligger här och är väl mer laddad än någonsin...
Kikar på Arga snickarn, de gamla avsnitten med Anders Öfvergård. Han är ju sådär sällsynt ärlig. 
Paret som han ska hjälpa verkar ha det klassiska problemet, att mannen i huset tar över, buffar undan kvinnan och låter henne knappt försöka.
 
Det får mig att fundera på hur det har varit i sommar när vi, Hans och jag, haft diverse "byggjobb" för oss. Hur jobbar vi tillsammans, och hur gör vi? Tar han över och buffar bort mig?
 
Nu vet jag inte om mina tankar och känslor är ömsesidiga,  men jag tror faktiskt det.
Hans låter mig ta jättemycket plats i allt vi tar oss för. Han har tålamod, och visar gärna hur det kan göras, men låter mig göra det. Han kliver bara in om jag ber honom göra istället, eller visa mig.
Som i våras när vi skulle såga ner de vildvuxna syrenerna. Jag har varit lite rädd för motorsågar och aldrig vågat prova köra en. Men Hans visade mig hur den fungerar, vad jag skulle tänka på, och gav hela tiden tips och råd, istället för att slita sågen ur mina händer och såga själv. 
Han är intresserad av att höra mina idéer och förslag på lösningar. Vi brukar kompromissa oss fram till hur vi ska lösa ett problem, fungerade inte hans plan - så provar vi min, och vice versa.
 
Nu är inte avsikten att måla upp oss som något perfekt superpar, haha, för det är vi inte. Jämarns i den vad vi är envisa båda två, och det kan bokstavligen osa om oss när vi har våra diskussioner och debatter. Vi kan ha helt olika syn på saker, men ändå lyckas vi alltid finna en lösning som fungerar för oss. Varför? 
Ptja, vi är väl bra på att verbalt uttrycka tankar och känslor, samt måla upp bilder genom beskrivningar. Och en stor fördel är att vi har gemensamma drömmar och visioner.
 
Det är en gammal bild, och här var han riktigt trött efter många timmar i plogbilen han körde då, men jag älskade honom då, jag älskar honom ännu mera nu. 
Vi har det bra, vi trivs med varandra, och det är det som räknas.
 
Lev å må.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0