Under hjortrontider får bloggen stå tillbaka

Det kan ju inte undgått någon hur djävulusiskt mycket hjortron det finns i bärmarkerna i år!? Typiskt på ett vis, eftersom Bernhard inte är allt för nöjd med att sitta i selen på ryggen, och att mammans rygg inte uppskattar hjortronplock med 10 kg extra som ska följa med upp och ner alla gånger som man faktiskt böjer sig ner när man plockar hjortron. Men skit samma, det är SJUKT mycket bär i år!

Myr-GULD!

Första dagen hann jag plocka en timme medans Bernhard sov, och när han vaknat var det dags att dela på en nektarin och mamman drog även i sig en festis. Därefter åkte selen på och Bernhard fick åka med och plocka en timme till. 4 kg hann det bli, och så fick jag ett kilo av min älskade mormor ❤


Andra dagen blev det lite miss i tajmingen, så jag hann bara plocka 30 minuter, men så somnade Bernhard om på vägen hem så då hann jag plocka ett tag till. Så fyra kilo till fick jag ihop, och även den dagen ett kilo i bonus av mormor! 
Jag har nog nämnt det förr, men jag har världens finaste och snällaste morföräldrar! Jag är så otroligt tacksam att få ha dem.
Bernhard blev tyvärr så myggbiten första dagen, så den andra fick han lov att ligga i vagnen, trygg från myggen. Ändå hade jag haft på rejält med myggmedel på hans kläder första dagen, men det hjälpte inte tyvärr. Stackars liten.

Det är lajbans med fikapauser!

Jag försöker att se det som att jag tycker att jag gjorde ett rätt bra jobb som hann få ihop så pass mycket bär med Bernhard med. Jag har ju ingen barnpassning att kunna "anlita" under en hel dag. Det fungerar ju så länge Bernhard ligger i vagnen, då kan mormor styra runt på honom, men 10 kg sprattelfis blir lite väl tungt.

En av de bästa platser jag vet, och jag Älskar det faktum att jag fått en liten Bernhard som får vara med och uppleva den!
Det drog in åska över fina lilla Aronsjö, men så fastnade den över Vojmån och följde med den bort.

I Åsele var det dock ett himla busväder med en hagelskur som slog sönder allt vad odlingar heter ute i trädgården!

Rabarber? Eller?

Vi kom i alla fall hem till en pappa och make som hade saknat oss i massor de tre dagarna som vi var ute på vift. Att ha hemlängtan och sedan få komma hem till en varm famn och pussar i massor är underbart. Kärlek!

Bernhard lyckas som vanligt klösa sig innan jag hunnit fram med angelägen! Hopplösa små naglar på att växa fort!

Bernhard har myst och tokat sig en massa med sin pappa sedan vi kom hem. Han är en pappas pojke och det är så mysigt att se dem tillsammans. Finner det även intressant att han har vissa "hyss" för sig när han är med sin pappa, som han aldrig gör med mig. Kul!

Mitt hår är som Bernhards naglar, växer som ogräs! Tänk att jag hade helsnaggade sidor för bara 2,5 år sedan!

Bernhards favorit-hyss med mig, är att dra i mitt hår, och det är så superslitet så det går av! Jag är i akut behov av en frisör! Som tur är så har jag en make som råkade kläcka ur sig att han tänkte ge mig ett presentkort på min kommande 30-årsdag, till en frisör! De kluvna topparna skriker av fasa, och jag jublar av lycka!


Idag är det lite kyligare ute, så det blev havregrynsgröt till frukost. Så underskattat, så gott!

Ja men nu har ni ju fått en liten update. 
Vi lever och mår bara gott!
Hoppas ni gör detsamma.

Lev å må!
Hej!


Kommentarer
Postat av: EvaH

Åh, Aronsjö... Jag blev alldeles tårögd...
Han är ju för söt, din lille B! <3

2017-08-05 @ 16:07:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0