+5 dagar

Uff Pust Stånk och Stön.

Snälla, söta, rara och älskade bäbis, Kom UT nu!
Jag törs knappt nämna att jag fått hyffsad sömn inatt, för då blir jag väl utan i flera dagar. Däremot har jag haft ont, nästan överallt, mest i magen. Hade rätt så kraftiga sammandragningar och tänkte att "Nu, kanske det äntligen är på gång!"
Men icke!
Somnade och vaknade av, precis, inga sammandragningar. Gaah! 

Efter lite läsning och eftertanke har jag kommit fram till att jag Inte vill bli igångsatt! (Om det nu inte skulle vara absolut nödvändigt!) Det ökar risken för kejsarsnitt, och Jag vill föda vaginalt, gärna med så lite smärtlindring som möjligt. Jag vill kunna känna hur min kropp jobbar.

Annars tänkte jag visa lite pryttlar. Det är ju en hel del saker som är mer eller mindre nödvändiga när en liten kommer till världen. Tänkte visa så smått vad Vi trott att Vi kommer att få användning av.

En plats att sköta barnets hygien på. Vi hade ingen bänkskiva över tvättmaskinen och torktumlaren från början. Det skaffade vi i höstas och la dit, dels för att underlätta hanteringen av tvätt,  samt att ha en skötplats till tillskottet. Denna skiva har redan betalat tillbaka sig själv genom att underlätta min vardag!  Att slippa dra fram strykbrädan precis varje gång!


Skötbädden, badbaljan och handduken är från Ikea. 
Febertermometer (mjuk och böjbar för rumpan), tandborste med bitring och ACO rengöringsmousse är från apoteket, och hårborste + kam från Babyproffsen.
Tandborsten vill jag introducera tidigt, dels för att avdramatisera, och delvis för att jag tycker tandborstning är superviktigt! Hoppas pyret får ärva min tandhälsa, jag som aldrig haft problem annat än med lite tandsten.

Ovanför skötplatsen hänger ett väggskåp så man lätt kommer åt blöjor, tvättlappar, salvor, våtsavetter osv utan att släppa barnet ur sikte.

Tvättlapparna kan man smidigt skölja ur i handfatet precis bakom ryggen. Dit når man med en hand kvar på barnet.

Blöjpaketet är öppnat av den enkla anledningen att skötväskan är packad inför framtida bruk.

Pappsen utttyckte tidigt en vilja att på helger kunna få kliva upp och mata Pyret. 

Så, när amningen förhoppningsvis kommit igång och blivit etablerad, är förhoppningen att Hans ska få mysa med matningen också, därför skaffade vi en bröstpump (manuell) från MAM. Jag beställde den smidigt och enkelt på apoteket här hemma, praktiskt.

Vi har även skaffat nappflaskor, OM det absolut inte skulle fungera med amningen, och vi skulle bli tvingade att ge ersättning. Annars kan de ju bli bra att ha till vällingen ännu längre fram i tiden.

Nappar har jag också skaffat. Dem kommer heller inte att användas föränn amningen är helt fungerande.

För mig känns amning jätteviktigt, och jag hoppas innerligt att den ska komma igång och fungera för oss.

Tänk så lustigt det kan bli. Först hade vi bara en tjock filt att lägga på golvet, men inga andra. Sedan har det liksom trillat in eftersom. Jag har köpt två filtar, den blå med kaninen fick jag av kusin Marie och Inga, den blå-vita är sedan brorsan och jag var små, den brun-rosa har brorsans tjej stickat till oss, och den grå-brun-vit-mönstrade stickade har finaste Hendrikje gjort till oss! Den grå-vita med elefanter är en av dem som jag köpt. Har köpt en grön med ugglor på också, fast den ligger nedpackad i BB-väskan.


Amningskudde hade jag egentligen tänkt att skippa. Men, så pratade jag med en av mina bästaste vänninor som sa att det var en himla bra grej. Dem hade skaffat en till deras andra barn, och amningaställningen blev mycket mera avslappnad, så, då klickade jag hem en från nätet.

En babyvakt, nattlampa (om liten skulle bli mörkrädd när han blir lite äldre), täcke och kudde.


Babyvakten fick vi av bäbis farmor och hennes make i julklapp (Guld!). Den kommer vi använda flitigt när bäbis ska börja sova själv i eget rum.

Täcke och kudde tills bäbis blivit så stor att det inte längre är farligt. Fram tills dess blir det bara påslakan och någon filt som komplement till pyjamas.

Sedan så var det ju såklart alla stora prylar också, såsom barnvagn, spjälsäng, babyskydd och så, men det har jag ju visat tidigare, tänker jag. Det är ju inte så märkvärdigt, även om jag är himla nöjd med vagnen. Den kommer bli perfekt för oss känns det som!


Nu ska jag koka kaffe till farmora!

Lev å må!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0