Renbäddat och källarråttor

När vi köpte vårt hus och skulle teckna försäkringen på det så gjordes en besiktning av Anticimex.


Vi visste redan innan att matkällaren under vårt köksgolv skulle få viss kritik. 
Redan efter husesynen Före köpet så hade vi börjat planera för vad vi ville göra med källaren.
Mycket riktigt, organiskt material på jordgolv var inte helt populärt. Det måste rivas ut. Och nu, även om det dragit ut lite på tiden, kan vi äntligen kryssa i rutan att det är åtgärdat och skicka in "åtgärdsrapporten" till Anticimex. Så skönt!

Vi finner det dock en aning märkligt att ingen husägare före oss kommit på att detta skulle varit gjort!? Träet ville ju bara falla i bitar.

Men, som sagt, nu är spräpet ute ur huset.  Nu kan jag på riktigt börja drömma om marksten och hur jag vill bygga hyllorna där nere. Trälådor för potatis och morötter vill jag också bygga.
Det ska bli ett spännande projekt, vår kära matkällare.
Tänk, när jag kan ha potatis, saft, sylt och en massa smarrigheter där. Även saft-Maja och paltgrytan vill jag ha plats för där. Oooh, så kul!

Idag har vi passat på att bädda rent i sängen också.

Alla sängkläder, och bäddmadrassen, åkte ut på vädring,  så nu doftar det friskt och gott i sovrummet. Jag älskar verkligen känslan av att krypa ner i en renbäddad säng!
Tvättmaskinen har gått idag också. En himla produktiv dag faktiskt,  även fast vi började med en lång och härlig sovmorgon.

Nu, medan jag bäddat sängen och laddat om tvättmaskinen så har maken och lilleman begett sig ut i skidspåret för att inviga sina nya skidor! Hejja dem! Duktiga killar! 
Blir så peppad på att få komma ut jag med! Kan liten bäbis tänkas vilja komma ut snart? Så jag också får ta mig ut och bli svettig i friska luften.

Det har varit en bra dag idag. Som de flesta andra dagar.

Lev å må!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0