Fredagen i korthet

Vaknat

Frukost
Tvätta
Handlat
Tjurig Bernhard vill inte somna
Hänga tvätt
Äntligen somna han....
Klippa gräs
Nähä, å så vakna han efter bara en timme
Sova ner Bernhard igen...
Klippa gräs
Nope, vaken igen...jaja, på med selen
Klippa gräs

Kvalitetskontrollanten är med...

Äta

Dricka massor med vatten
Vika tvätt
Busa med en lite mindre tjurig Bernhard

"Prästens lilla kråka" är kul!

Mysa med hundarna

Mysa med Bernhard
Middag
Duscha
Leka med Bernhard
Bråka på pyjamas på trött å stel pojke
Amma
God natt!


För sent...

Bernhard och jag har varit ute för att plocka hjortron kring Åsele idag. Gissa hur lagom förvånad jag blev när thailändarna hade hunnit före...

Skogsbilväg in och skogsbilväg ut...var det inte plockat rent så var det bara kart. 

Nalle hade lossat ett lass på en av alla vägarna.

En ynka liten skål med bedrövligt små hjortron lyckades vi dock skrapa ihop på en av myrarna som var så upptrampad så jag har aldrig sett något liknande!


Kom på ett ställe och fick syn på Massor av bär! Hurra, tänkte jag! Lyfte blicken och spanade ut över myren, och vad ser jag inte? Jo, även där hade dem hunnit före, för längre ut på myren var ett gäng thailändare. Vi vinkade glatt till varandra, och så åkte jag vidare. Känns ju uppkäftigt att "sno" en myrplätt mitt framför dem, så gör man ju bara inte. 
Shit vad dem gör det bra alltså, plocka bär hela dagarna! Sjukt strongt!

Han gör det bra, lille B, som glatt följer med på morsans alla upptåg!

Så vi gav upp efter tre timmars letande och en kurrande bäbismage.

Ammade Bernhard när vi kom hem och så började jag med middagen, korvstroganoff med ris fick det bli idag.
Imorgon blir det matjesill med potatis, gräddfil, gräslök och rödlök och Genebröd och mums!

Det är ju torsdag idag, Bernhards baddag. Ångrar inte för en sekund att jag anmält oss till babysim i Vilhelmina nu i höst, för han Älskar att bada! Ska bli kul att se vad han tycker om att bada i en stor bassäng jämfört med sin egen lilla balja.

Fick hem resultatet av cellprovtagningen idag, och allt såg normalt ut. Jag skulle egentligen ha lämnat cellprov för länge sedan, men har varit förhindrad varje gång, och korkat nog aldrig bokat en tid som passar istället. Så dumt! Jag vet (skäms), men nu är det äntligen gjort i alla fall.
Det jag vill ha sagt med att dela sådan privat information är att det är Viktigt! Lämna cellprov när du blir kallad, jag vet några som överlevt tack vare cellprovet! So just do it!

Det är alltid med en klump i magen jag öppnar kuvertet från landstinget när jag vet att jag lämnat cellprov. Även denna gång hade jag turen att få vara frisk! (Inget man ska ta som självklart!)


Så,
Lev å må!


En tisdag med bilder

Idag känns det som om jag har hunnit med massor! Hans och jag handlade innan han åkte iväg för att jobba, Bernhard och jag var upp på BVC för läkarundersökning och vaccination #2, jag tyckte så fruktansvärt synd om mitt älskade lilla hjärta när han fick sprutorna! Huvva!


Lax, potatis, broccoli och så citronsås, alltså....MUMS!

Det blev fisk till middag idag, lax närmare bestämt. Min och Hans lax ugnsstekt jag, men Bernhard lilla bit kokade jag. Han har ju blivit så stor nu så vi introducerar mer och mer mat.

Sist kokade jag potatis, morot och korv som jag mixade ihop. Det har han tyckt varit jättegott!
Idag blev det då lax och potatis med lite broccoli som mixades med lite smör. Och för att han ska få en "mjuk" övergång och det ska kännas lite bekant så brukar jag även tillsätta lite bröstmjölk i hans miniportion. Han Älskade lax-mixen och mumsade ivrigt i sig!

En miniportion till min käre son.

Upplysningsvis så är detta alltså ett kaffefat, och mängden är ca 1 tesked. Det känns i alla fall himla kul att han tycker om det jag tillagat hittills. Det som blir över portionera jag ut i istärningsformar och fryser ner. Sedan lägger jag över träningarna i olika burkar. Då är det smidigt och lätt att ta upp en tärning inför middagen så Bernhard får sitta med och äta.


Tvättat har vi gjort idag också.
Och Jaana fick komma ut och mysa med Bernhard och mig på gräsmattan idag. Så härligt att se Bernhards små händer i hundpälsen, och hur otroligt toleranta hundarna är när han luggas. Det är svårt att förklara för en 5 1/2 månaders bäbis att vara "mjuk och försiktig", men tillslut kommer han nog att förstå.

Bernhard följer nyfiket Baco med blicken...

Efter maten tog vi Baco i koppel och gick på en liten promenad. Oftast är det Jaana som får gå på promenader, för hon drar inte, utan går så fint på sidan om.

Baco svalkar sig i Ångermanälven.

Varmt som det var så gick vi ner till älven så Baco fick svalka av sig. Det var mycket uppskattat, och han var i ovanligt länge! Annars brukar han bara springa ner och lägga sig i vattnet och sedan snabbt upp på land igen, men nu plaskade han runt ett tag. Skönt för honom, älskade hund ❤

Bernhard håller precis på att dra igång Pingu-speldosan.

Vi kom hem igen lagom till kvällsrutinen. Bernhard bestämde sig för att trilskas lite vid tandborstningen, och precis som vid nagelklippningen fungerar det att lägga honom med fötterna mot väggen när det ska trilskas. Då blir det plötsligt himla kul att både borsta tänder och klippa naglar! Lustig liten krumelur vi har 💚


Ptja, så har vår dag sett ut.
Men nu är det sovdags även för mamman.

God natt.


Helg i Aronsjö

I helgen har Bernhard och jag varit i Aronsjö hos mina morföräldrar, Bernhards gammelmormor och gammelmorfar. Mormor hade önskemål om hjälp med trimning runt gården, i diken och sådant som kan vara lite knaggligt att trimma, så det har jag ägnat mig åt när lille B har sovit sina dagslurer ute i vagnen.

Hoppeli hopp hopp! Bus med gammelmormor i mitt flickrum där hemma.

Det känns så himla fint att Bernhard får vara med två av mina absolut käraste favoritpersoner! Jag älskar mina morföräldrar innerligt, de är alltid så snälla och kloka, och har alltid goda råd om jag efterfrågar sådana. (Dessutom bjuder mormor alltid på infernaliskt god mat!)


I fredags kväll tog vi en promenad ner till sjön, där mormor kokade kaffe. Vi satt där och jag kände en sådan lycka och harmoni. Lycka över att min älskade son får uppleva allt det fina dem har att ge i form av kärlek och klokhet.

Idag åkte vi hem igen, och möts av den finaste pappa och make man kan tänka sig. Bernhard blev så glad när han fick se pappa och kramas med honom igen. Mammahjärtat smälte, som så många gånger förr.

Helgen summeras med orden Lycka och Kärlek.


På hjortronspaning

Ifjol vid den här tiden var hjortronen mogna att plockas, det är dem inte i år, men de är på g, sakta men säkert.

Precis som ifjol är det ojämnt med mognaden. Det kommer att mogna i omgångar. Hoppas nu bara att våra utländska bärplockare lämnar karten ifred. Mogna bär väger ju minst det dubbla, och ger därför mer betalt. Undrar om någon berättat det för dem?

Bernhard tyckte det var alla tiders att spana efter bären. De få mogna som vi hittade klämde jag ur saften och lät Bernhard smaka, och det smaskade nöjt där i selen.

Att gå på myr med 10 kg bäbis på magen kändes i benen vill jag lova! Hu så tungt!

Ja, och så håller vi på att frosta av en frysbox idag.
Och jämten har blivit borstad en sväng. Lite småpyssel sådär.

Lev å må!


Sista marknadsdagen

Idag har vi gjort marknaden i lugn och ro. Var ute i god tid och var därför färdiga när annat folk hade vaknat till och tagit sig ut. Det blev några fynd till faktiskt.

Finaste Bernhard i sin fina keps❤

Bernhard har växt ur sin solhatt, så jag har varit på jakt efter en keps som passar hans lilla huvud, och idag hittade vi en som bara var liiite för stor, så den fick det bli!

En body i bambu hittade jag också! Himla mjuk och härlig kvalitet! Även små sockor hittade jag i samma material.
Och så det klassiska, strumpor, fast till mig själv då. Tror det är tre-fyra år sedan jag köpte sist.

Så är marknaden över för i år, och Åsele återgår till det normala igen. 
Jag älskar ju denna lite sömniga ort, för att den oftast är just det, lite sömnig. Hyfsat fridfull. Med all sin natur och fågelkvitter som man normalt hör istället för olika musik.

I veckan ska jag ut på hjortronspaning hade jag tänkt, se om det norrländska guldet är på g, eller om det floppar i år.
Passar samtidigt på att kolla om hallonen blommar lika fint ute i markerna som hemma på gården. 

Lev å må!


Den är äntligen över, snart...

Åsele Marknad alltså. Äntligen är den snart förbi igen, imorgon är sista dagen!


Det är roligt att så många kommer till Åsele, men det för tyvärr med sig en del nackdelar. Inte folket, utan marknaden, och då med all alkoholkonsumtion det faktiskt innebär för många. Så himla tråkigt med alla bränder, olaga hot, misshandelsfall osv osv.
Varför kan inte folk dricka med måtta?

Morgonmys, Bernhard och mammammamma (som han börjat säga).

Imorse hade någon krossat en flaska ute vid vår infart. Gatorna är fulla med glassplitter, så nu tar det ca en vecka innan allt är sopat så man vågar gå ut med hundarna igen.

På festområdet spelar de musik så det ekar över hela byn till klockan två på nätterna. Ändå det kan jag tycka är fine, men fyllan har jag svårt för. Raglande och dyngfulla, alkoholdrickande människor bland alla dem som bara vill gå och handla. Det har dock aldrig stört mig så mycket som i år, mest troligt pga att jag fått barn. Det får mig bara att avsky och vilja avstå alkohol än mer!

Nog gnällt.
Jag har köpt två ting denna marknad. Båda till Bernhard. Ett par lammskinnstossor för att ha i vinter, kalla dagar och som bekvämare "sko" i åkpåsen t.ex.
Det andra är en sån där stol med förvaring under sitsen. Där han kan ha leksaker eller ja, vad han nu vill. Jag ska dock pyssla till den lite, göra den mer personlig.
Tänkte gå en liten sväng imorgon också, så det kanske blir några strumpor och munkar också.

Nu hoppas jag att lille B somnar snart. Tandsprickningen är elak med honom. Stackarn, så liten och tänder redan! 
Vi hade ett par-tre nätter när han sov i egen säng, men så ställde tänderna till det så han vill amma hela tiden igen (det lindrar). Och ja, då är det enklast och lugnast att han sover intill mig. Han tröttnar nog på mig igen när tänderna blir snällare med honom. Hehe...då får han breda ut sig i sin egen säng igen.

Lev å må!


Mäta/väga

Idag började dagen med frukost, såklart, men därefter tog vi (maken, sonen och jag) en promenad upp till BVC. Jag har nog aldrig varit med om att det är så lugnt på BVC, vi var helt ensamma där. Skönt på ett vis, samtidigt jättetråkigt! Jag brukar ju älska mötet med de andra mammorna och barnen. Ofta träffar jag ju någon ur min egen föräldragrupp.

Nu tycker ni säkert att jag är knäpp, men både jag och maken blev glada och lättade när vi såg att Bernhard "bara" gått upp 540 gram den här månaden och att viktkurva därmed sakta börjar plana ut. Han ligger dock långt över normalkurvan och väger ungefär lika mycket som de barn som är 2 månader äldre.

Imorgon blir han hela fem månader, mitt hjärtegryn ❤

Idag, som många andra dagar och som så ofta förr, sköljer den över mig, tacksamheten!
Jag är så otroligt tacksam för vårt mirakel, att han ens existerar för det första, bara det skulle vara omöjligt på "naturlig väg", dvs utan hormonbehandlingar och mest troligt IVF (enl. kvinnokliniken).
Närmast det är jag så tacksam över att han är frisk och kry, växer och frodas och utvecklas som han ska. 
Jag är evigt tacksam, för ett barn är ingen självklarhet!

Annars idag:

Tjockpannkaka med hjortronsylt till middag.

Städat i köket.

Myst till åskmullret.

Fixat och organiserat lite i kontoret/rummet i källaren/gästrummet. Kalla det vad man vill....

Hämtat ut paket.

En bra dag.
Lev å må!


Inför marknaden

Snart är det tredje helgen i juli igen, och därmed Åsele Marknad. Hysterin vet inga gränser, trädgårdar klipps, husvagnar parkeras lite här och lite där, och redan är samhället fullt av människor som jag inte känner igen. Men den är ändå bra denna helg, den får mig alltid att inse att jag älskar Åsele precis som det är i vanliga fall, hyfsat lugnt och skönt.

Det blev lite mera ombonat och mysigt sedan vi fick upp lite textilier. Dynor och kuddar hade varit pricken över i nu.

Hans har tvättat bort all förtvivlade pollen som blev på vår veranda för ett par veckor sedan.

Jag har trimmat runt hela gården idag. Det är verkligen ett gemytligt göra som jag gärna utför.

En lite "luddig" bild på en sprallig liten kille❤

Den här gladfisen har återgått till att vara vår lille Glada goding nu när utvecklingssteget Äntligen är över! Trodde aldrig det skulle ta slut denna gång med oroliga nätter och ledsen och/eller likgiltig bäbis.

Han sover numera tre gånger om dagen, men bara typ 1-2 timmar/tillfälle.
Störst av allt är dock att han börjat sova i sin egen säng allt mer, halleluja! (Kors i taket, knock on wood, tvi tvi tvi, å allt dedär). Jag har hela tiden haft en känsla av att det kommer "kännas" när Bernhard är redo att sova i egen säng. Tidigare har han gråtit och varit otröstlig om man lagt ner honom i sin egen säng, men nu vaknar han bara till när jag flyttar honom till sin säng, men somnar om när jag lägger snutten intill honom.
Vi har lyckats få vår älskade son trygg att sova i egen säng, utan drama och hemska "5 minuters metoder" och gud vet allt jag hört talas om!

Trött men glad.

Imorgon hoppas jag att BVC är öppet, för då hade jag tänkt gå dit för att mäta och väga lille Bernhard igen. Det har redan gått en månad sedan sist, och det ska bli SÅ spännande att se om trenden med ca 1 kg/månad tänker hålla i sig! Om den gjort det så kommer Bernhard väga närmare 10 kilo...men, vi får se.

Tänk att på onsdag är det Fem månader sedan han kom till oss, vårt finaste lilla mirakel.

Idag åt vi stuvade makaroner och korv. Det var en evighet sedan sist, så det var riktigt gott.

Hej å hå 
Lev å må


Aldrig mera mjukglass

Maken ville bjuda på mjukglass, låglaktos var den dessutom, men jag tog två tabletter utifall och för säkerhets skull. 45 minuter senare börjar magkrämporna komma!? Whaat?

Nu har jag tagit en het dusch, skönt, fast kramperna kommer ju när jag blir svalare igen. Det gör så Ofattbart jävla ont alltså!
Här med lovar jag att Aldrig någonsin igen äta mjukglass! Det är absolut INTE värt det!
Nu ska jag kämpa vidare här...blöööö!


Ute i skogen

Idag har vi dels varit på föräldraträff, alltid lika mysigt att träffa och se guldklimparna växa och utvecklas.

Vi fick därefter främmande, så då åkte vi ut på en kik ut i skogen. Att vara utomhus är ju typ det bästa som finns, vilket även Bernhard verkar tycka. Får han bara åka med där i selen på mammas mage så är han så himla nöjd!
Vi bjöd våra gäster på grillade vildsvinskotletter med klyftpotatis och sallad. Och så var typ dagen slut!? Förstår inte var tiden tar vägen?
Jaja, en fin dag har det varit i alla fall.

Bernhard har någon sorts hat-/kärleksrelation till rutten. Här håller han på att mixtra på med den själv. Älskade gullunge❤

Uppdatering med lite bilder

Hej på er!

Just det, blogga kanske jag skulle ha gjort också. Men det har varit några fina dagar nu, och då händer det att annat kommer före bloggandet, typ, livet.

Utanför växthuset

Det blev varken jordgubbs- eller potatisland bredvid växthuset i år. Därför bestämde vi oss för att kratta ut den jorden och anlägga gräsmatta. Bli av med all förbaskade sand. Det får bli ett land igen när vi har tid helt enkelt. Både Hans och jag har blivit bättre på att skala ner med alla projekt. Tiden med Bernhard som bäbis kommer ju aldrig att komma åter, därför väljer vi att njuta av den tiden så mycket vi kan och skippar alla "måsten" vi kan.

Att dessa blommor överlevt!?

Att penséerna överlevt alltså! När det regnade så svämmade zinkkrukan över och lite moloket tömde jag den och tänkte att "jaha, nu dör väl dessa fina penséer av drunkning". Men icke, de är så fina så! Däremot skulle de nog behöva hoppas lite igen.

Vi ser ut att få rödvinbärssaft även i år! Mums!

Rödvinbärsbuskarna är fulla av små gröna bär. Så ljuvligt det ska få bli att plocka in och safta fram mot sensommaren! Myser av tanken på att Bernhard är stor nog att kunna dricka hemkokt saft då. Det är lycka!

Syrenhäcken vi satte för ett par veckor sedan.

Här är syrenhäcken som vi bökat på med. Där vi hittade både kablar och gammal asfalt och grus och elände när vi skulle gräva hålen att sätta våra rotskott i. För vi tog ju plantor (rotskott) från befintliga syrener på gården, billigt och bra. Endast två plantor har vi varit tvungna att byta ut.

"Sophuset" som vi bygde i våras.

För att slippa odören av bajsblöjor utanför brokvisten så byggde vi ju ett sophus i våras. Det har ännu ingen dörr, men det blir väl så småningom. Färg och tjärpapp har det fått på sig i alla fall, och ger ett lite trevligare intryck.

Den grå färgen heter Hårdrock och jag tycker den är himla fin! Även pallkragarna i köksträdgården är målade i den färgen. 

Bernhard har hjälpt mig att klippa gräset idag. Det blir ganska tungt att bära runt på honom fram på magen, så maken fick klippa det sista, men Bernhard satt där i selen och log och sprattlade glatt med kåpor och vinterhandskar på. (Kåporna för att skydda hörseln, handskarna för att det är blåsigt och kallt här i Åsele idag.)

Vi har hängt upp gardiner på verandan, och himlar så mysigt det blev att sitta där nu! Tänk när kvällarna börjar bli lite skumma igen och man kan tända oljelamporna. Myys!


Jaja, det är lite av vad som hänt häromkring. Bernhard och jag tog en långpromenad med en väldigt glad Jaana också idag.

Lev å må!


RSS 2.0