En tisdag med bilder

Idag känns det som om jag har hunnit med massor! Hans och jag handlade innan han åkte iväg för att jobba, Bernhard och jag var upp på BVC för läkarundersökning och vaccination #2, jag tyckte så fruktansvärt synd om mitt älskade lilla hjärta när han fick sprutorna! Huvva!


Lax, potatis, broccoli och så citronsås, alltså....MUMS!

Det blev fisk till middag idag, lax närmare bestämt. Min och Hans lax ugnsstekt jag, men Bernhard lilla bit kokade jag. Han har ju blivit så stor nu så vi introducerar mer och mer mat.

Sist kokade jag potatis, morot och korv som jag mixade ihop. Det har han tyckt varit jättegott!
Idag blev det då lax och potatis med lite broccoli som mixades med lite smör. Och för att han ska få en "mjuk" övergång och det ska kännas lite bekant så brukar jag även tillsätta lite bröstmjölk i hans miniportion. Han Älskade lax-mixen och mumsade ivrigt i sig!

En miniportion till min käre son.

Upplysningsvis så är detta alltså ett kaffefat, och mängden är ca 1 tesked. Det känns i alla fall himla kul att han tycker om det jag tillagat hittills. Det som blir över portionera jag ut i istärningsformar och fryser ner. Sedan lägger jag över träningarna i olika burkar. Då är det smidigt och lätt att ta upp en tärning inför middagen så Bernhard får sitta med och äta.


Tvättat har vi gjort idag också.
Och Jaana fick komma ut och mysa med Bernhard och mig på gräsmattan idag. Så härligt att se Bernhards små händer i hundpälsen, och hur otroligt toleranta hundarna är när han luggas. Det är svårt att förklara för en 5 1/2 månaders bäbis att vara "mjuk och försiktig", men tillslut kommer han nog att förstå.

Bernhard följer nyfiket Baco med blicken...

Efter maten tog vi Baco i koppel och gick på en liten promenad. Oftast är det Jaana som får gå på promenader, för hon drar inte, utan går så fint på sidan om.

Baco svalkar sig i Ångermanälven.

Varmt som det var så gick vi ner till älven så Baco fick svalka av sig. Det var mycket uppskattat, och han var i ovanligt länge! Annars brukar han bara springa ner och lägga sig i vattnet och sedan snabbt upp på land igen, men nu plaskade han runt ett tag. Skönt för honom, älskade hund ❤

Bernhard håller precis på att dra igång Pingu-speldosan.

Vi kom hem igen lagom till kvällsrutinen. Bernhard bestämde sig för att trilskas lite vid tandborstningen, och precis som vid nagelklippningen fungerar det att lägga honom med fötterna mot väggen när det ska trilskas. Då blir det plötsligt himla kul att både borsta tänder och klippa naglar! Lustig liten krumelur vi har 💚


Ptja, så har vår dag sett ut.
Men nu är det sovdags även för mamman.

God natt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0