Uppdatering med lite bilder

Hej på er!

Just det, blogga kanske jag skulle ha gjort också. Men det har varit några fina dagar nu, och då händer det att annat kommer före bloggandet, typ, livet.

Utanför växthuset

Det blev varken jordgubbs- eller potatisland bredvid växthuset i år. Därför bestämde vi oss för att kratta ut den jorden och anlägga gräsmatta. Bli av med all förbaskade sand. Det får bli ett land igen när vi har tid helt enkelt. Både Hans och jag har blivit bättre på att skala ner med alla projekt. Tiden med Bernhard som bäbis kommer ju aldrig att komma åter, därför väljer vi att njuta av den tiden så mycket vi kan och skippar alla "måsten" vi kan.

Att dessa blommor överlevt!?

Att penséerna överlevt alltså! När det regnade så svämmade zinkkrukan över och lite moloket tömde jag den och tänkte att "jaha, nu dör väl dessa fina penséer av drunkning". Men icke, de är så fina så! Däremot skulle de nog behöva hoppas lite igen.

Vi ser ut att få rödvinbärssaft även i år! Mums!

Rödvinbärsbuskarna är fulla av små gröna bär. Så ljuvligt det ska få bli att plocka in och safta fram mot sensommaren! Myser av tanken på att Bernhard är stor nog att kunna dricka hemkokt saft då. Det är lycka!

Syrenhäcken vi satte för ett par veckor sedan.

Här är syrenhäcken som vi bökat på med. Där vi hittade både kablar och gammal asfalt och grus och elände när vi skulle gräva hålen att sätta våra rotskott i. För vi tog ju plantor (rotskott) från befintliga syrener på gården, billigt och bra. Endast två plantor har vi varit tvungna att byta ut.

"Sophuset" som vi bygde i våras.

För att slippa odören av bajsblöjor utanför brokvisten så byggde vi ju ett sophus i våras. Det har ännu ingen dörr, men det blir väl så småningom. Färg och tjärpapp har det fått på sig i alla fall, och ger ett lite trevligare intryck.

Den grå färgen heter Hårdrock och jag tycker den är himla fin! Även pallkragarna i köksträdgården är målade i den färgen. 

Bernhard har hjälpt mig att klippa gräset idag. Det blir ganska tungt att bära runt på honom fram på magen, så maken fick klippa det sista, men Bernhard satt där i selen och log och sprattlade glatt med kåpor och vinterhandskar på. (Kåporna för att skydda hörseln, handskarna för att det är blåsigt och kallt här i Åsele idag.)

Vi har hängt upp gardiner på verandan, och himlar så mysigt det blev att sitta där nu! Tänk när kvällarna börjar bli lite skumma igen och man kan tända oljelamporna. Myys!


Jaja, det är lite av vad som hänt häromkring. Bernhard och jag tog en långpromenad med en väldigt glad Jaana också idag.

Lev å må!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0