En bra dag

Idag har jag bökat på med en massa saker. Enda tillfället jag har tagit paus så har det varit för att amma lille B.

Bernhard är för övrigt så himla pampig just nu, så att så länge han får vara med pappsen så är han helnöjd.

Mannen och pojken i mitt liv. Dem jag älskar som allra mest ❤

Jag började med att sortera skräp upp på släpvagnen och drog iväg till återvinningcentralen med det. Därefter åkte jag och handlade upp de få gamla mynt som vi hade kvar.

Tvätten ute på vindan blev vikt och lagd på sin plats, köttet skär jag upp och la i marinad.
Och så ut i trädgården där jag la fler stenplattor utanför växthuset, plus att jag spred ut jord där vi ska så gräs till hösten. Har ju varit sand mellan pallkragarna ute i köksträdgården, men det ska det ju såklart inte vara, men vi hann inte göra klart allt ifjol.
En snabbis ut på Genbäcks blev det också för införskaffande av gräsmattegödsel. Att få bort mossa är ju ett flerårigt projekt. Kalk och/eller gödsel är sätten att få bort eländet. Gödsla vår och sommar, kalka i nära samband med första snön eller rikliga höstskurar (för att slippa få kalk överallt).
Till middag blev det ekologisk fransyska från nöt (grillad), potatisklyftor i ugn med olivolja och örter, härlig grönsallad och vitlöksbröd till. Gott.
En snabbis med dammsugaren och en dusch lyckades jag klämma in här på kvällskvisten också. 
Shit, vilken produktiv dag jag haft! Fast det var maken som gjorde middagen. Det enda jag gjorde där var att lägga köttet i marinad.

Men nu säger jag go' natt så jag tyar med alla natt-amningar inatt.

Bernhard är högblank av alla lager solskyddskräm, haha. Gladskiten ❤

Intensiva dagar

Det känns som att min hjärna har gått på högvarv de senaste dagarna och min högsta önskan just nu vore en skogskoja utan bekvämligheter, långt från civilisationen. Bernhard, myggorna och jag, haha.

Min lille spillevink som BUMS ska se världen upp-å-ner!

Det är så mycket som händer just nu här hemma med allt som maken dragit igång, och även om jag bara är med på ett hörn så får jag ju ta del av alla tankar och funderingar. Även mitt namn behövs här och där för att han ska kunna få igenom vissa saker och uppfylla sin stora dröm! Och ska mitt namn användas så vill jag ju även ha lite inblick. Men nog om det. Inget är helt klart ännu. Jag håller mina tummar och tår för att hans satsningar ska gå bra, såklart! Jag är stolt över hans mod! Heja dig min älskade make!

Bernhard smakar Nogger.

Den lille mannen i mitt liv är inne i en period av oroligare sömn igen. Alltså, tar det Aldrig slut!? När ska detta med sömnen börja stabilisera sig egentligen? Jag jublar alltid när han bara ammat 1-2 gånger ett par nätter, och inbillar mig att det Äntligen har vänt, men så kommer det ett skov igen med amning varannan till var tredje timme! Snaaaark! Smakupplevelser är tydligen jätteroligt!

Nu när Bernhard blivit över fyra månader så låter vi honom smaka på Allt som går att smaka på. Fruktsafter från olika frukter är något av en favorit. Mosad banan och yoghurt är också gott. Ja, än så länge gillar han allt han har fått smaka, fast allt är ju i små mängder, såklart! Det är ju inte så att han får äta, utan bara smaka! Slurp, så räcker det. 

Idag var första dagen på en halv evighet som det inte blåste storm och polarvindar vinande runt husknuten. Jag passade på att parkera mig i solstolen i tio minuter innan middagen. Det var så ljuvliga tio minuter!

Brukar kunna bli ett hiskeligt liv med dessa smurfar ibland, då är det oftast brottningsmatch med snutte-smurfen, haha!

Och så var det ju torsdag idag. Det är Bernhards baddag! Att båda är jätteroligt så länge man är lagom mätt och inte allt för trött. Att plaska runt i baljan är väldigt uppskattat av sonen, mamman brukar mest likna en dränkt katt, genomblöt med hårtesar hängande i plytet. Men det är Så himla roligt att se Bernhards glädje i vattnet!

Efter badet är det noggrann torkning och därefter massage med babyolja. Sedan på med pyjamas och mysa på filten på golvet inför läggdags.

Han växer så snabbt, mitt älskade barn. Han föredrar numera att stå i knäet när man håller i honom. Han snurrar och har sig, från rygg till mage, från mage till rygg, fram och tillbaka.

"Pratar" och har sig. Det låter för sött.
Igår kväll när vi hade lagt oss och bara en stund efter att han äntligen hade somnat så skrattade han i sömnen, det lät för bedårande!
Älskade son, vad jag älskar dig 💖

Nu ska jag sova. Är så sanslöst trött!


Nästa gång är du död, skat-jävel!

Precis hemkommen från en promenad med vagn och hund. Bernhard sov gott i sin vagn och jag parkerar honom utanför köksfönstret, går in och dricker vatten. Och vad ser jag?

En skat-jävel som landar på vagnen och väcker honom!

Ah, men great, nu bajsar han också!
Det var den middagsluren å friden för idag.
Förbannade fågeljävel från helvetet!


Bryta tristessen

Idag kände jag att humöret höll på att barka iväg. Jag blir verkligen på uselt humör av att bara vara hemma och inomhus, har stort behov av att få vistas utomhus flera timmar dagligen för att må bra.

Så med Bernhard i vagnen och den gula fröken i band tog jag en promenad mellan skurarna.

En liten promenad på 50 minuter kan verkligen rädda en hel dag! Kändes helt fantastiskt efteråt! 

Jag hade ju fått in en så bra rutin med promenader där i vårvintras, men så kom vi lite längre in och närmare sommaren med alla trädgårdsbestyr, och då tappade jag bort promenaderna. Bernhard ändrade ju dessutom sina sovrutiner, så allt blev kaos där ett tag.
Just nu verkar en stabilare period ha infunnit sig igen.

Idag blev det korvstroganoff med potatis till middag. Det är en sån himla bra maträtt, enkel och hur god som helst.
Inga grimaser från Bernhard heller när han fick smaka mosad potatis med sås utspätt med lite bröstmjölk. Han verkar acceptera det mesta än så länge 😊


Vi har tråååkigt

Usch så trist väder det är idag!

Känner mig oinspirerad och omotiverad.
Baco har i alla fall fått några kilometer i benen idag. Ammade Bernhard och lämnade därefter över ansvaret till maken, medans jag själv fick lite alone time med hunden. Rätt så skönt faktiskt! Han fick på sig selen och så kastade jag mig på cykeln och så for vi ut en sväng i regnet.

Såhär kul har vi i regnet...men allt det blöta behövs och är välkommet.
Bernhard suger på mammas fingrar som smakar nektarin, smaskens!
Å när man sugit klart på mammas fingrar får man klara sig med sina egna.

Jag har insett att jag snabbt blir väldigt rastlös. Det innebär nog att det är bra att jag får vara det en stund. Man behöver ju inte vara igång och ha något för händerna precis hela tiden. 

Till och med bäbisen hanterar tristessen bättre än vad jag gör...haha...

Nu ska jag nog fortsätta svära över den där hopplösa korsordstidningen Hans gav mig. 

Lev å må, i regnet!


Pappa, vad tittar du på?

Att amma sonen när maken tittar på "Leif och Billy" är inte det lättaste.

Humorserie is the shit, verkar Bernhard tycka. Haha!


Midsommarafton idag

Just nu ligger jag och njuter av att höra andetagen från pojken och mannen i mitt liv. Det är midsommarafton idag.

Ett relativt mörkt sovrum. Skönt!

Jag ska försöka få till kalufsen på maken idag. Dedär bruna håret formligen sprutar ut ur huvudet på honom.

Vi trodde båda två att Bernhard skulle födas med mycket hår, för både Hans och jag har Extremt hår. Tjockt och växer fort. Jag har ju dessutom väldigt tjocka strån.
Men, jag hoppas faktiskt att Bernhard får "normalt" med hår, för utslagen och klådan av tjockt hår är Inte roligt!

Har spanat runt lite, och i Åsele verkar det inte finnas något traditionellt midsommarfirande. Så trist!
Min dröm var ju att åka till fjälls, som vi brukar, men alltså det går inte. Det blir för trångt. Vi skulle bara bli tokiga.
Ja, får se vad vi styr ihop, maken och jag. Äta gott ska vi se till att göra i alla fall.
Drömmen på hemmaplan var för övrigt Torvsjö Kvarnar. Det är ju Så himla mysigt där! Gamla miljöer alltså, Mmmm!

Hur firar ni midsommar i år?


Det ska börjas i tid - det som krokigt ska bli

Jag har så länge jag kan minnas haft en god relation till Tandborsten. Det har liksom varit självklart att tänderna ska borstas två gånger om dagen, minst. Ibland kan jag borsta en gång extra om jag ska göra något speciellt och har druckit kaffe eller ätit lök eller, ja, ni fattar grejen!


Lika självklart är det för mig att Bernhard ska få en god relation till tandborsten, att den liksom avdramatiseras och är en självklar del i morgon- och kvällsrutinen. När jag borstar tänderna, så "borstar" Bernhard med.

Självfallet är det inget annat än vatten på tandborsten, eftersom jag sköljer den före och efter varje "borstning".


Bernhard har ju inga tänder än. Men, genom att redan nu vänja honom med tandborsten, hoppas jag att det ska bli smärtfritt (eller vad man ska säga) den dag han väl fått en tand som ska börja tas om hand.
Jag hoppas också att lille B har fått ärva mina tänder. Jag har ju aldrig någonsin haft ett hål! Om det sedan är genetik eller tandborstningens förtjänst vet man ju aldrig. Men min släkt har generellt sett väldigt bra tänder.

Skulle vara intressant att få veta om någon av er läsare har en sådan där rutin eller vardagsgrej som känns sådär Extra viktig för just Dig?
Släng gärna in en kommentar och dela med dig i så fall!

En annan sak som jag tidigare har struntat fullständigt i, men numera har "pippi" på, så är det att använda solskyddsfaktor! Det kom nog i samband med Bernhard. 

Lev å må!


Liten och stor

En av de finaste stunder jag vet, är att vakna och borra in näsan i nacken på lille B. Just morgonen är så mysig.

Han är nyvaket varsam med sina små händer och brukar stryka mig på kinderna, och de små händerna är så lena mot huden.

Ögonblicket efter han mött min blick och ler det allra vackraste leende jag vet - hjärtat smälter!

Han fascineras av mina händer, mina fingrars rörelser. 

Tänk att hans hand varit så himla liten! Så mycket mindre än vad den är nu, och ändå är han bara fyra månader!

Kärleken till mitt barn, den är så stark.  
Den kärleken går inte att jämföra med något annat jag känt tidigare.

Känner du dig redo att möta dagen? brukar jag varsamt fråga. Och precis som han förstod min fråga tittar han mot mörkläggningsgardinen och då hissar jag försiktigt upp den, så hans små ögon ska hinna anpassa sig.

God morgon min skatt!
 Idag är det en ny dag.


Grönt är skönt

Det är så vackert när det är sommar och grönt. Visst, för tillfället känns det inte vidare somrigt när det blåser så kallt!

Vi har en stor brun fläck på vår gräsmatta, och vi vet inte vad som inträffat eftersom det har blivit så. Gödsla den skulle vi ha behövt göra även i år, så vi får bort mossan någon gång. 


Huga, trött är jag även idag. Bernhard verkar ha en sämre period igen, med sömnen. Humöret tycker jag är på topp däremot.

Nu kom maken hem.
Hojj!


Dagen idag

Natten till idag var hemsk. Bernhard sov oroligt och vaknade ofta. Och när han väl somnade så kunde inte jag somna. Låg vaken tills Hans hade klivit upp och åkt till jobbet strax efter 03. Pust.


Tänkte att Bernhard skulle sova bra i vagnen idag, men icket! Vaknade typ hela tiden så jag hann inte få något vettigt gjort alls idag.

Efter 12 kom min käraste väninna Alexandra förbi! En sådan lycka! Det är verkligen en fin människa som jag är så glad och priviligierad att få ha i mitt liv 💖

Nu är jag helt slut.
Lille B och jag har gjort tidig kväll.
God natt.


Ett dagsverk

Idag känns det som om jag har hunnit att göra massor! Visst är det lustigt, att vissa dagar rullar det på bra, men andra dagar kan det strula från det att man lyfter huvudet från kudden, tills man lägger huvudet på kudden igen?

Kärra sand...

Ifjol vår körde jag hem ett lass sand med "gamla Bettan" (143an). Vi trodde att vi skulle behöva mycket mer än vad vi verkligen behövde. Så det blev ett lass sand liggande på gården.

Tur i oturen att tidigare ägare av detta hus aldrig grävt igen krondiket efter att bredbandet grävdes in. Bara delen där gräsmattan är har varit återställd, men i slänten bakom huset har vi haft ett jädra djupt dike, dit har jag kärrat närmare 30 skottkärror med sand idag!
Nu är diket fyllt, och jag är lur på att köpa lite tryckat virke och bygga en sandlåda till barnen. Den lådan kommer i så fall att placeras strategiskt nära sandhögen, haha!

Mamma har tagit min riktiga snutte och tvättat den...tur att Tigern inte behövde tvättas också.

Efter sanden var skottad, vilket skedde under Bernhards mitt-i-dagen-lur, så ville han äta. Men det tar ju en liten stund att vakna till, så medans Bernhard låg kvar och myste i vagnen drog jag ut snabeldraken på en ragg.

Tvätten har blivit lite roligare sedan alla småkläder kom in i huset. Jag skulle Aldrig önska bort den extra tvätten som blir, utan jag känner en så oändlig tacksamhet! Tack tack tack! Tack för detta underbara barn 💗

Och så har Bernhard hjälpt mig att vattna i trädgården och häcken jag anlade slutet på förra veckan. Det har blåst ordentligt även idag, så lille B fick ha mössan på!

Vi har ju hunnit massor idag!

Just nu är jag sådär härligt mör i kroppen igen! Kände mig utvilad i morse när jag vaknade, men inför imorgon hoppas jag på bästa sortens värk - Träningsvärk! Att kärra sand är ganska tungt.

Nu har lille B somnat, och jag tänker även sluta mina blå för idag.

Lev å må!


Helt slut

Vaknade 04.15 av att maken sätter sig rakt upp i sängen och svär över att inte väckar-djävulen har ringt. (Fotbollscup i Storuman idag, väckaren var ställd på 05.45)

Efter det kunde inte jag somna om.
Dessutom väcktes Bernhard, som dessutom började med sin fasta morgonrutin, göra nr 2. När det var klart blev han såklart hungrig, och Preciiis när han somnat om ringer den där jävla väckaren! Ååååh!
Efter det kunde vi absolut inte somna om!

Jaja, det blev ju som det blev.
Maken å Lilleman åkte, så jag packade ihop Bernhard och mig själv och ett par plantor rödvinbär som jag lite hastigt grävde upp, i bilen och begav oss "hem" till kära gamla Vilhelmina.
Nu har plantorna ett nytt hem hos mina älskade morföräldrar.
Mormor har lite kortare hår på huvudet och jag har ett ton god mat i magen!

Bernhard har varit så himla duktig idag, trots den knasiga starten på dagen. Han har sovit efter sina nyfunna rutiner så gott det har gått i stormen! 
"Kört" motorcykel på gammelmorfars fingrar. Busat med gammelmormor och klappat vovven på huvudet.

Det blev en heldag av bästa slag, och för min egen del börjar jag känna mig rätt mör i kroppen efter flera dagars grävande i stenig jord och trimmandet igår. Skönt! Kroppsarbete är bästa gym-passet.

Nu säger vi God natt!


Grillat

Ja, vi har grillat, idag igen! Hahaha! På fredagar och helgdagar har det blivit en näst intill obligatorisk företeelse hemma hos oss.

Vi älskar mat, Jag älskar mat! Och just nu är jag typ förälskad i vildsvinskött! Alltså, wow! Tror jag tar min .308 och åker ner till kära skåneland och jagar vilda grisar istället för älg! 
Som ni förstått så är jag ju ingen förespråkare av vegetariskt, än mindre veganmat! Jag gillar allt vad grönsaker heter, men, jag skulle aldrig kunna välja bort kött. Dock föredrar jag ekologiskt eller vilt. Eller fisk! Jag äääälskar fisk!
Nog om det!
Vad grillades idag då?
Jo, benfria kotletter! 

Idag "kostade" vi på oss att göra dessert också.
Smulpaj med rabarber och jordgubbar! Sommarens godaste slisk, Garanterat!

Ser ni bilden?

Ser ni hur BRUN min hand är!?
DET är ett Helt nytt fenomen för mig, för annars brukar hela jag vara brun, UTOM händerna!
Öööh? (Kanske ni tänker?) Och?

Jo men alltså, sedan jag tog studenten för...ja, En massa år sedan, 11 år sedan blir det väl, så har jag arbetat utomhus och haft Handskar på mig. Jag har på 11 år, Aldrig varit brun om händerna! Hahaha! Jag tycker det är helt fascinerande!

Annars då?
Jo, idag har jag trimmat runt hela gården medan maken tagit hand om sonen. Att köra grästrimmer är ett sådär härligt hjärndött göra! Man behöver inte tänka, utan man får "bara va". Gött!
En syrenhäck som jag hade påbörjat är slutförd. En bra dag!

Jaja.
Lev å må hörrji!


Grillade vildsvins-burgare...

Jag har nästan nyss lämnat matbordet med en så sinnessjukt god hamburgare i magen!

Burgaren gjorde vi på vildsvinsfärs som vi grillade. Såå gott!

Jag vräkte på med allt möjligt smaskigt. "De ene goä skämm int de annre" som man säger.

Sweet baby rays grillsås, ost, räksaĺlad, rostad lök, En rejäl näve sallad och MUMS!
Otroligt trevlig smak på grisen. En sak är då säker, minst ett paket färs ska sparas tills jag slutat amma, för till denna burgare hade en shogun  (öl) suttit som en smäck!

Nu ska jag fredagsnjuta. 
Hojj 


Naturliga observationer

Jag fascineras dagligen av naturen. Som ni säkert förstått så älskar jag att vistas utomhus, och gör det så mycket jag kan.


Genom att vara utomhus, så får man se och uppleva de mest fantastiska saker, även om det bara är i den egna trädgården eller från balkongen.

Igår.
Jag håller på att plantera i blomlådorna ute på vår bro.

Medans jag håller på gör jag hur det då och då smäller till på grannens förrådstak. Först ser jag inte vad det är, men så finner jag upphovsmakaren till detta oljud, en liten ekorre! Den lille krabaten sitter i tallen intill, nyper en kotte, smaskar i sig fröerna och släpper därefter kotten som...

Just det, landar på grannens förrådstak med en smäll!

Där uppe, högt ovan marken brukar en ekorrmamma ha sitt bo med ungar. De brukar leka där i våra halvdöd contortor.


Alldeles nyligen såg jag tre kajor som samarbetade mot sin naturliga fiende Ekorren. Tänk att ett så litet, fint och till synes oförarglig djur kan utgöra ett sådant hot. Den älskar ju nämligen fågelägg, Och drar sig inte för att knipa ett så fort tillfälle ges. 
Ekorren satt på en trädstam och "duckade" ansträngninglöst vid varje attack från kajorna. Även om naturen kan tyckas brutal så är det ett skådespel värt att bevittna.

Ge naturen tid.
Stanna upp, SE dig omkring och LYSSNA.
Hör du fåglarna?
Myggan surrande? 
Vindens lek i bladträden? 
Ser du så vackert det är!
Njut!

/Natur- och utomhusnörden.


En snabbis-igare

Kolla grönskan!

Det är Äntligen sommar! Såå fantastiskt, och som jag har längtat!


En snabbis...

I tisdags var Bernhard och jag upp på BVC. Det var så Oootroligt många mammor och barn där så vi fick vänta en hel timme på att få komma in för att mäta och väga!

Bernhard har vuxit på bra under den här månaden som vi inte varit dit. Han hade ökat 1045 gram i vikt och blivit 8 mm längre. Huvudomfånget hade ökat 1,2 cm tror jag det var, har inte papperet framför mig.
Detta betyder att lill-paltn' väger strax under 9 kilo och är drygt 65 cm lång! 

Bernhard försöker läsa Åsele-Nytt och motstå frestelsen att äta upp tidningen istället...

Jag började med projekt "göra syrenhäck" igår. Kom 20 cm ner och stöter på en kabel! Så typiskt!


Näh, upp och hoppa.
Ny dag, nya tag!


Fyra månader

För fyra månader sedan förändrades livet, vår käraste Bernhard föddes.


Att känslorna för ett barn, sitt eget älskade barn, skulle vara så gränslöst starka hade jag hört, men aldrig upplevt. Nu vet jag vad Kärlek är! 

Tänk att han funnits hos oss i fyra månader, och jag kan inte föreställa  mig  ett liv utan honom. Hur såg livet ut innan?

Jag satt här om dagen och upplevde sådan tacksamhet!
Att han gav mig chansen att få bli förälder, trots att jag inte skulle kunna få barn!
Jag vill ge dig allt gott här i livet mitt älskade  knyte, och jag tar min uppgift som förälder på största allvar. Jag vill ge dig en trygg och bra framtid! Hoppas jag om 20-25 år kan se tillbaka och se att vi har lyckats.

Du har förändrat mitt liv fullständigt, och jag älskar dig mest av Allt, mitt älskade barn!

Du är perfekt, precis exakt som du är!


Han vänder på sig!

Ojojoj, nu börjar en ny tid.

Detta med att bäbisar börjar vända på sig har jag personligen sett som en Riktig milstolpe i utvecklingen!
Det är NU saker kan bli riktigt farligt om man inte tänker sig för, noga, INNAN det sker!
Det är med bävan jag möter detta nya.
Min son kan nu vända på sig. Eller jag antar att han kan det, för han har snurrat från mage till rygg en gång idag, och från rygg till mage en gång.

Bernhard med sina fina leksaker som han fått av min kusin Martin och hans fina Lina! Bernhard Älskar dem och tycks aldrig tröttna.

Samtidigt blir jag så exalterad! Min son, mitt älskade lilla barn, växer och utvecklas precis som han ska. Det är fascinerande! (Och samtidigt Jätte Läskigt!)

Att följa utvecklingen så nära inpå, alltså, wow!
Det är med skräckblandad  förtjusning  jag  ser fram emot framtiden.


Tankar inför veckan

Sitter och ammar

Funderar på veckan som stundar
Vad som är spikat
Mäta/Väga på BVC
Hur mycket  har min lille palt växt under den månad som gått, och sedan  sist vi var dit?
Skolavslutning på fredag
Är barnen idag lika taggade, peppade och nervösa som vad man själv var inför examen
Fyller nog ut veckan med något mer
Kanske en tripp till Vilhelmina för att hälsa på tant Klara, får se hur Bernhards humör är.
Blir tråkiga dagar hemma, samma sak, varje dag. Jag är dålig på sådant. En hel vecka kan förgyllas av en spontan handling.
Nu ska vi planera veckans mat...


Minisemester

Igår spenderade jag dagen åt att flänga runt byn och ordna med diverse pyssel inför makens hemkomst.

När han väl kom hem skyndade vi oss att koppla husvagnen, packa i allt som jag införskaffat, samt barnvagnen och hoppla iväg till Vilhelmina och in på besiktningen. När vi väl kommit oss in så tog det tio minuter inkl. ett blöjbyte, så kom vi ut på baksidan  med  blanka papper. 
Hoppla!
Vidare mot fjälls (i regnet)!
Väl framme krokar vi snabbt av vagnen  med pizza på Lodgen i tankarna. Där var det väldigt mörkt och lugnt. Bernhard började bli allt mer trött, Irriterad och less på bilåkande. Fort tillbaka till vagnen och plan B, grilla!
Ganska omgående inser vi att husvagnen numera är för liten. Eller visst skulle det kunna gå, men allt tycks mera omständligt, och framförallt trångt och bökigt.
Efter maten, när Bernhard ammas för natten, somnar jag med, som en stock! Och så gott som jag sovit i natt har jag inte sovit på Läänge!
För att slippa stressa imorgon och flytta runt runt på saker, packar vi ihop och åker hem igen. Husvagnssemester får vänta tills Bernhard blir större och vi inte behöver  ha  med  barnvagnen. Skönt med insikter som man  är överens om. 

Såhär trött blir man av en minisemester. Borta bra, men hemma bäst! (Just nu)

Annars är fjället The place to be på sommaren, i vårt tycke.

Jaja, det var en update om ett lyckat misslyckande eller vad man ska kalla det. Ny fåån

Idag kom min nya telefon.

Det var min käre make som beställde en ny till mig, en Galaxy A....ja, nånting. En Samsung, helt enkelt. 

Sådana däringa snoffsiga av glas är inget för mig. Den skulle  gå sönder Direkt! Tycker dessutom de kostar på  tok för mycket!

Hur som...den är fin. Lite guld/sand-färgad sådär. Vi är inte helt kompisar än, min nya telefon  och  jag.  Men, Vi blir väl, till slut så...

Min gamla telefon  överlevde således i ca 6 år, och hade garanterat klarat ett par till om inte jag, mitt evinnerliga  klantarsle, råkat köra den i tvättmaskinen!

Nu är det snart  dags att sova för mig och Bernhard.

Dagens bästa: att jag fick ut och  klippa gräsmattan efter maten. Tjohoo!
Och just det, Bernhard fick även bada sitt sedvanliga torsdags -bad.

Hej å hå
Lev å må


När tröttheten tar över

Alltså HerreGud så trött jag har varit idag! Bernhard sov så himla dåligt, vaknade och grät,  somnade ett kort slag, vaknade igen och grät. Huvva, natten till idag var Hemsk!


Detta med trötthet trodde, i alla fall jag, att jag hade Vida kunskaper om! Som yrkeschaufför så måste man ha god självkännedom om sin trötthet. Men, när man är TRÖTT, alltså på riktigt TRÖTT, då somnar man tydligen lite var som helst där det passar för stunden.
(Bernhard har även haft en grinig dag efter den griniga natten).
Idag har jag somnat när jag suttit och ammat, och medans Bernhard "pjollrade" på med sin Pingu speldosa på skötbordet, och jag, stödd med underarmarna på vardera sidan om honom och skulle snickisnacka lite, så somnade jag till en stund. Därefter gick jag och la oss i sängen, per Omgående! 
Med det sagt så är det väl föga förvånande att jag längtar till helg! Av någon anledning sover jag bättre på helgerna, förmodligen för varje det inte är några tider att passa, och därför slipper jag oroa mig för att försova mig. (Minns dock inte när jag försov mig sist, men det kan ha varit för två år sedan, min andra sommar som timmerkuska. Då arbetade jag bara nätter, men när kollegan gick på semester fick jag bilen för mig själv,  och ville därför ta mig iväg på morgonen, för att komma hem tidigare. Lättare sagt än gjort med ett års nattjobb i ryggen. Kom iväg tidigast kl 9 på morgonen!  Hahaha! Meeen, det var ju bara att göra timmarna och åka hem sedan. Ingen annan drabbades ju av mina sovmornar så...)

Nu ska jag göra tidig natt.
Känns som sömnkontot ligger på minus.
ZzzZzzzZzz


Nationaldagsfirande på Hembygdsområdet

Idag har vi spenderat ett par timmar uppe på Hembygdsområdet.

Bernhard skulle ju få en liten present av kommunen! 

Vilken himla mysig tillställning! Sedan att det skulle dras upp en massa politik mitt i folkdansandet och välkomnandet av både bäbisar och våra nya svenska medborgare, kändes väl sisådär. Det hade vi gott klarat oss utan. Men men.
Det som jag tycker var absolut roligast var att, från Nationaldagen förra året, fram till Nationaldagen i år, föddes hela 30 små bäbisar i lilla Åsele! Hur kul är inte det!? 
Och det är fler bäbisar på G! Många stora magar!

Presenten var ett silversmycke, samiskt, vackert. Jättebra att det även skickades med en "teckenförklaring"!
Med i presenten fanns även en fikabiljett för hela familjen. 
Tack så hemskt mycket, Åsele Kommun! 
Vi i vår familj tycker att detta är en himla fin gest. 

En fin och bra dag!


Baby-/mammayoga

När jag blev medveten om min graviditet så laddade jag ner två appar på telefonen, 1177s gravid-app och PregLife.


Nu vill jag gärna berätta om PregLife-appen, för jag tycker den är himla bra på många vis. 
Däremot vill jag påpeka att fakta tycker Jag att man ska hämta hos 1177, för säkerhets skull.
Men som sagt, PregLife har poddar, informationsfilmer, grafer över din vikt som gravid och när barnet är fött kan man fylla i längd, vikt och utförda vaccinationer.
Poddar och filmer visar allt möjligt om t.ex. barnets utveckling, yoga osv. Jättebra tycker jag! Man kan lägga upp en bild på barnet och appen talar om precis hur gammal din lilla palt är, månader och dagar.

Nu har Bernhard och jag testat yogapass nummer Ett. Det slutade med en tokskrattande bäbis som drog mamma i håret, och en mamma som skrattar åt sin heltossiga bäbis! Vi hade kul!

Jag ska verkligen testa på resten av passen, för pass ett fokuserade på bäckenbottenövningar,  samt ryggövningar! Så himla bra!

En promenad i regnet har vi också hunnit med,  och mamman har gluffsat i sig 1/4 vattenmelon, så gott!
En härlig måndag såhär långt.


Lunch uppe på Offerhällan

En av Åseles Absolut vackraste platser är Offerhällan ute i byn Söråsele! Har man aldrig varit ut dit så kan jag Varmt rekommendera det som utflyktsmål!


Imorse efter frukost packade vi ihop hela familjen och åkte dit ut (typ två mil från tätorten). Hans bar ryggsäcken med lunchen, jag bar Bernhard i Babybjörnen fram på magen, och lilleman tog med sin knallpulverpistol.
Bernhard somnade på vägen upp, endast 900 meter från skogsbilvägen upp till toppen. Hans och jag hade kängor men hade nog klarat oss torrskodda även med en lite grövre lågsko. Det är så kopiöst torrt ute i naturen, så det gäller även att tänka sig noga för innan man tänder en brasa!

Efter några grillade korvar var vi mätta och nöjda. Solen sken och det fläktade precis lagom.

Ja, anledningen till fattigdomen på bilder är ju såklart sviter av mobilens resa i tvättmaskinen. Skärmen tänds och släcks hela tiden när skärmlåset gått in, så jag blir strömlös väldigt snabbt. Ni får hålla tillgodo med endast text ett tag.

En fin dag!
Hoppas verkligen att vår son kommer älska att vistas ute i naturen lika mycket som vi gör.
Jag njuter för fulla muggar av att kroppen samarbetar så fint med mig nu. Känner mig redan mycket starkare i bäckenet och kan nu göra både benböj och utfall OCH ta mig upp igen! Tjohoo! Balansen är också god, och att gå över stubbar och stenar längst en stig är inga bekymmer.

En underbar dag!


Bröstmjölk och TV4as Nyhetsmorgon

Bröstmjölk är verkligen den bästa bäbismedicin som finns! 

Bernhard blev raskt bättre efter att jag droppat några droppar bröstmjölk i näsan på honom! Skönt!

Jag tycker så himla mycket om Nyhetsmorgon på Tv 4! Programledarna är så himla bra och duktiga! Jag sitter ofta och fnissar här hemma.
Jenny och Steffo, Tilde och Peter,  två duos som kompletterar varandra så himla bra! De förgyller helt klart starten på mina dagar! Annars spenderar jag inte speciellt mycket tid framför dumburken. Förutom nyhetsmorgon då, så är det mest bara skit som jag lätt klarar mig utan.


Trött, efter en mycket vaken natt

Som från ingenstans har Bernhard blivit jättesnorig! Alltså...

Eller ja, iof, lilleman har ju gått å dragit snor i fyra veckor, men just därför tycker jag att Bernhard skulle ha fått det tidigare.

Han har sovit men bara kortare stunder, och jag riktigt hör hur mycket skit som ligger och gör det jobbigt för honom.
Nu har han blivit så stor så han visade TYDLIGT att nässugen är hans värsta fiende! Arg som ett bi och hög-röd i ansiktet blev han inatt när jag konstaterade anledningen till den klena sömnen.

Stackars liten.
Finns inget värre än när han Inte är pigg, jag blir så jädra orolig så fort det är/blir en bacillusk!
Mammas älskade lilla ♡

Bäst att kila upp på apoteket och köpa mera filter till sugen idag, så jag har massor hemma inför helgen.


RSS 2.0