Helgens aktiviteter

Strax före 0700 på lördag blev jag väckt av en glad liten grabb. Vi klev upp och åt frukost i lugn och ro,  sedan drog vi igång med helgens planer. 

Jag började med att plantera om gurkplantorna och tomatplantorna så att de fick varsinn kruka.
Hans åkte och fixade kogödsel och ny planteringsjord.

Nu är det alltså ny och näringsrik jord i växthuset.

Zinkkannan fungerar som tyngd så att inte takfönstret ska blåsa upp. Inte så snyggt, men det fungerar.

Därefter blev det en tur ut till Genbäcks plantskola. Himlar och pannkaka så fint de har gjort det där ute, med ett litet sommarcafe' och allt!

Vi köpte penséer,  en klätterros, en paprikaplanta och en lavendel. 

Dedär veckorna mellan att man har plockat bort gran- och enris, till att man planterar penséer är ju himla grå, trista och färglösa!

Hur härligt är det inte att få lite färg igen!?

På söndagen var vi till Övik för att hämta hem lilleman. När vi är där brukar vi passa på att gå på en större matvaruaffär och köpa blöjor. Vi sparar ungefär 30 kr/paket,  eftersom vi ändå måste ner liksom. Jag hade dessutom fått rabattkuponger av Libero, så totalt sparade jag 260 kronor på fem blöjpaket och två valfria tillbehör. Helt galet bra!
Sedan skulle jag in på Jula och köpa en grej, men kom ut med allt annat än just den grejen! Å det kom jag inte på föränn vi var i Myckelgensjö (ibland tar vi andra vägar hem för att få se något annat). Så himla typiskt alltså!

Allt som allt har det varit en bra helg. Maken och jag har myst i massor och känt oss väldigt lyckliga. Vi brukar tänka på hur himla bra vi har det, för det har vi verkligen. Ibland glömmer man bara bort det i vardagens kringelkrokiga liv. Fler borde stanna upp och reflektera över livet, och inte bara jaga efter nästa kapitel eller pryl hela tiden. Det finns Garanterat dem som har det mycket värre!

Lev å må!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0