Åsele Hembygdsområde

Ett av alla guldkorn i Åsele är hembygdsområdet, så himla fint och mysigt!

Idag var jag bara tvungen att ta några bilder för att dela med mig. Jag vet inte vem eller vilka som har vinterpyntat, men visst är det fint!?

Lite enris och granris på en "stör"/pinne. Ett band av juteväv knutet i rosett, hur fint är inte det i all sin enkelhet?
Varje år brukar det vara en mysig liten julmarknad på första advent inne på området. Då brukar lokala förmågor sälja t.ex. garn, sylt, torkad svamp, m.m.
Sådär vill jag göra och ha som liten gruppering i trädgården nästa vinter. Gäller bara att komma ihåg det tills dess...
På dörrarna in i varje hus hänger fina kransar.
Och dessa byggnader är fulla av intressant historik som rör Åsele. Här man aldrig besökt hembygdsområdet och haft tillfälle att kika in, så går det att boka guidning. Jag är tämligen övertygad om att man kan hitta mera info på asele.se

På söndag är det första advent, och jag tänker gå till hembygdsområdet även i år. Eller ja, förra året åkte jag faktiskt bil pga foglossningarna, men jag tänker besöka området även i år. Så himla mysigt med alla tända ljus och allt folk som vimlar runt och myser. Så himla trevligt!


Jag har bara kontoret kvar att städa och pynta jul. Tänkte ta det imorgon.

Idag har vi gjort fågelgodis till alla småfåglar. Förra året så ratades de köpta bollarna, därför tänkte jag prova med hemgjorda.

Idag har det varit runt -19 grader hela dagen. Äntligen är vintern här!


Lev å må!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0