Utveckling

Alltså herregud och kära nån så snabbt Bernhard utvecklas just nu. Varje dag gör han något nytt, och jag bara häpnar och vill skrika " STOPP! Stanna tiden!"

Han är Enormt uppmärksam på omgivningen just nu och lägger märke till Allt!

Här har han kommit på att det finns ett "handtag" i källarluckan. Den kan sysselsätta sig med i bra många minuter innan han ålar vidare över golven i jakten på något annat intressant.

Här hjälper han mamma att tömma diskmaskinen. När den väl är tom får man ta det som är kvar, hela korgen!

Gåstolen är han inte i så ofta dock, men när jag vill att han stannar i köket är den perfekt! Han kommer nämligen inte över trösklarna med den, hehe...

Nedersta lådan har han också hittat. I den finns det en massa spännande mått, vispar, soppslev, kavel m.m. 

Men, aj och oj så ont det gör när man är ordentlig och stänger lådan men glömmer att äkta på sina små fingrar!

Resan mot att börja resa sig har också börjat. Balansen är fortfarande lite si och så, tekniken behöver slipas, men det ser ut att kunna ske vilken dag som helst! 

Det märks verkligen på humöret att han är mer rörlig nu. Så otroligt glad och pratsam! Bernhard har verkligen varit frustrerad under sin kamp att börja röra sig framåt, som han kämpat, men inte kommit någon annan stans än bakåt, och därpå fastnat i hörn och under olika möbler. Men nu! En helt annan liten kille!

Det är verkligen med skräckblandad förtjusning man följer utvecklingen. Samtidigt som jag gläds åt allt, så kan jag i smyg önska att det inte gick så snabbt. Snart är han ju inte liten längre, min älskade son.

Annars är läget under kontroll, som det brukar vara. Fullt upp. Man har aldrig så mycket att göra, som när man är ledig (mammaledig). Håll igång!

Lev å må!


Snö

I eftermiddag kom det lite snö, eller ja, det snöar fortfarande. Bernhard och jag gick ut innan det var dags att börja med middagen för jag ville se lille Bs reaktion. Det var med stor förundran han tittade på det vita som kom dalande från skyn.

Trälådan som Schenker så strategiskt placerat mitt utanför vår bro står kvar. Inte så lätt att flytta på en trälåda med den blygsamma vikten på runt 500 kg.
Jag tänkte att Bernhard borde vara stor nog att gunga nu, så jag satte gungan i carportsgluggen. Den blir inte blöt när den hänger under tak, och som Bernhard gillar att gunga i den. Tjohoo!
Inte så lätt att få till en skarp bild på mobilen, men till slut så...

Idag har vi varit på ungdomsgården, där medborgarskolan anordnar träffar för småbarnsföräldrar. Det är så kul nu när B och hans jämnåriga kompisar börjar vara mer aktiva och nyfikna på varandra.


Igår åkte vi till Skog där B har en kompis också. Vi blev bjudna på lunch och kaffe på det. Fikabröd hade vi köpt med oss från Kronans i Åsele. Så himla trevligt och mysigt! Så kul att lille B och lille M leker så  bra med varandra. 
Det lustiga är att B är så snäll med lille M, men är hopplös på att ska nypas och bitas och kivas med kompisarna i Åsele.

Det har med andra ord varit två fantastiska dagar med mycket socialt. Som vi har myst!

Lev å må!


Hösthobby

Klyva ved för hand är en trevlig sysselsättning. Det är med all säkerhet inte så dumt för kroppen heller.

Vagnen står parkerad utanför hundstugan. Vi var ju på långpromenad innan jag började klyva veden, och där borta står den ju på säkert avstånd från flygande vedklabbar.

Bernhard sover ovanligt gott idag, skönt. Han har under de två-tre senaste nätterna sovit himla oroligt, vaknar ofta och gråter. Jag har även märkt att om han sover gott på dagen så brukar han även sova gott på natten, Så vi får väl hoppas att inatt blir en bättre natt. 


Den lilla snö som kom natten mellan fredag och lördag ligger fortfarande kvar, eller, ja, det mesta har ju töat bort igen men, det känns att vintern är på väg.

Lev å må!


Ettans växel, låg-split

Bernhard har hittat ettans växel, låg split. Hög spliten kommer väl i när han faktiskt börjar krypa. Men just nu hasar han fram på mage i en väldigt fart, och allt som ligger på golvet måste man såklart smaka på. Dammsugaren har aldrig gått så ofta som vad den gör nu. Hallen dammsugas flera gånger dagligen, så även köket, övriga huset en gång om dagen.

Dagarna flyger förbi. 

Förra veckan var vi på återvinningcentralen båda dagarna som det var öppet. Vi har ju tagit ner lite mera träd på tomten, och då blir det ju en hel massa ris som ska köras bort.
Jag lämnade gamla däck med fälg på Vulken för att få på nya fräscha inför vintern. 
Drack kaffe på garaget med en kollega.

Gick på härliga promenader i solskenet.

Det känns bra att kunna erbjuda mitt barn mycket tid i friskluft. Det har äntligen blivit så pass kallt ute att vi kan använda åkpåsen igen, så nu har han den istället för höstkläderna. Det är ju så lättsamt att bara dra på mössa, väntar och ett par tjocksockar för att sedan lägga ner honom i åkpåsen. 

Vi åkte på sightseeing och hittade en plats som måste ha varit helt MAGISK på sin tid! Jag blev kär! Utsikten var magnifik, och de gamla ängarna fick mig att se betande kreatur för mitt inre. Varför övergavs det till att förfalla?


Ja, som du ser håller vi oss sysselsatta. Det är därför det ekar lite tyst här inne ibland.

Lev å må!


Långpromenad i höststormen

Nu börjar det bli höst på riktigt, och just idag blåser det som om det inte fanns en morgondag!

Bernhard och jag har nyss kommit in, vi har varit ute sedan klockan var strax efter tio. Vi har bland annat städat ur växthuset och börjat förbereda det inför vintern med att stötta upp taket (försiktighetsåtgärd). Plockat ihop ute i carporten, sopsorterat m.m.
Strax efter elva ville lille B sova, så då tog vi med Jaana och gick en långpromenad.

När vi kommer hem så har sophuset blåst omkull.

Usch, jag hatar när det blåser, det är verkligen det sämsta väder jag vet! Bläää!
Jaja, solen lyser ju också, så jag får väl trösta mig med det.

Nu blir vi nog inne resten av dagen. Jag tänkte rensa ur ALLT ur garderoben som jag inte kan ha, och förmodligen aldrig kommer att ha på mig igen. Alla gamla kläder tar bara plats och energi, om jag rensar ur dem kanske jag äntligen drar ut tummen och inser att jag måste shoppa. Alltså, shoppa kläder, det kan ju omöjligt finnas något tråkigare!?


Lev å må!


Badhuset

Idag har Bernhard och jag varit och badat i Vilhelmina.

Varför i hela världen sitter man och åker Fjorton mil för att bada, kanske någon undrar? Jo-o, ser ni, för att i Åsele på badhuset så vet man dels inte om klorhalten är bra, och sedan för det andra, så känns det inte så kul att bada isvak. Det är inte speciellt varmt vatten i Åsele badhus. Därför kör jag hellre till Vilhelmina där både terapibassängen och barnbassängen håller 32 sköna grader!

Den här lilla spjuvern älskar att bada. Förra gången höll han ut i 15 minuter, efter det var han trött. Men idag sprattlade han nog på i 30-40 minuter iallafall, skitglad! Det är otroligt härligt att se hur himla glad han blir och hur roligt han har det i vattnet, plaskar och sprattlar allt vad han hinner och orkar.

På vägen hem somnade han på väg ut ur Vilhelmina, alltså tämligen omgående, hehe. 
Börjar dra ihop sig för att lägga på vintersulorna snart, 45an var helsandad idag, hade tydligen varit frosthalka inatt. (Glad att jag inte kuskar timmer, första halkan är HEMSK!)

Jaja, lev å må!


Dålig fantasi

"Du behöver ju inte ställa pallen mitt framför bron den här gången, ställ den gärna lite mer på sidan."

(Hans lämnar önskemål via telefon till Schenkers chaufför)

Ställer den mitt på gårdsplanen ist! 😲

Schenker alltså! Ibland blir man imponerad. 


Tacka vet jag Amanda på DHL! Hon har ratt på sin lastbil, och en pallkärra som går att svänga med också. Glad å trevlig är hon alltid, dessutom. 


Bernhard utvecklas normalt konstaterades det idag på 8 månaders kontrollen.

Lev å må!


Höstnytt från Lindex

Jag Älskar Lindex kläder till små barn just nu! Alla dessa fina djur som pryder allt från bodys till handskar! 


Igår var ju Bernhard och jag till Lycksele för att hitta några bra höstkläder, men alltså det var verkligen inte lätt! Bernhard blir varm och svettig så lätt, så jag var egentligen ute efter en skaloverall, då hade jag lättare kunnat styra mängden kläder efter temperatur och behag. Men, efter att ha spenderat hela dagen ute i trädgården idag, så har vi konstaterat att de kläder vi fick tag på fungerar utmärkt!

Denna body har lille B fått av "fina Lina" som jag kallar min fina barndomsvän för. Den är från Lindex.
Detta hittade vi igår. Byxorna är skalbyxor med hängslen. Ullunderställ och ett par tunna bomullsbyxor passade bra under dessa idag. Under jackan som har fleecefoder räckte det med ullunderstället.
Ett folierat liggunderlag är perfekt för att inte bli kall i rumpan. Thermarest gör sjukt bra liggunderlag!
En liten raggarsväng i vagnen efter att ha suttit i selen är gött. Skönt även för mamman som fortfarande blir lite stel i bäckenet av att bära tungt, typ 11 kg bäbis i sele en hel dag, hehe.

Nu ska vi laga mat.

Ugnsfalukorv och potatismos står på menyn idag.

Lev å må!


Kort uppdatering

Vi håller oss sysselsätta i vanlig ordning.

Veckoslutet spenderades i vackra Aronsjö. Bernhard var snuvig och fick feber under en natt också, men nu är han på bättringsvägen igen. Lite snuva kvar bara.
Bernhard provar mössa och konstaterar att han behöver en större sådan. Vi bestämmer oss för att åka en spontantripp till Lycksele och handla höstkläder.
Det snöade mellan Lillögda och Bratten, både på väg till och från Lycksele. Vintern närmar sig med stormsteg.

Ja, som ni förstår så blev badet inställt i fredags pga Bernhards förkylning. Det är inbokat en ny badtid nu på fredag, så det blir kul! 


Lev å må!


Ute

Bernhard och jag har varit ute i skogen igen. Vi hittade lite mera svamp som vi plockade med oss hem. 

Vädret var på vår sida också, även om jag var orolig ett tag att vi skulle behöva bli blöta, men precis när jag parkerade bilen efter skogsbilvägen så slutade det regna! Perfekt.
Bernhard satt på sidan om och surrade på sitt lilla vis medans jag plockade svamparna. "Öh" "Ah" "Äh" "Mh" "Eh". Himla trevligt med sällskap.

Imorgon åker vi till Aronsjö några dagar. På fredag har vi dejt med Melker och hans mamma på badet igen, så mysigt! Och så ska vi bara myyysa med gammelmormor och gammelmorfar. 

Skogsmys i optimalt höstväder!

Lev å må!


Att "ta sig i kragen"

Idag har Bernhard och jag varit på "stor och liten", dvs kyrkans öppna förskola. Ni som hängt med vet ju om att jag har en aningen elak syn på kyrkan efter mina år  anställd där. Men, hur som, jag ville ge det en chans, gå dit och kika.


Det första som möter mig är en betydligt fräschare och ljusare hall än när jag jobbade där (och som jag kämpade i motvind för att få ljusa upp, men icke), det var iaf gjort nu. Jättefint!
Folket var det heller inget fel på.

Jag inser att problemet sitter i mig själv, och det måste det få göra. Det jag utsattes för måste få ta sin tid att bearbeta. Men, Det sitter i väggarna kändes det som. 
Min hjärna fullständigt bombades med minnen, varje vrå är liksom fylld med minnen. 
Här så den si och så. Här stod jag när jag hörde den baktala mig. Här stod jag den gången jag blev påhoppad för det.
Ja men alltså, förstår ni? 
Jag VET att det sitter i mig själv, men jag häpnade ändå över hur brutalt det liksom slog mig bara av att komma tillbaka, trots en finare fasad av nymålade väggar, och trots folket som aldrig gjort mig ont.

Nu, Nu känner jag att jag har försökt i alla fall. Jag skulle säkert behöva gå dit fler gånger för att "bekämpa" dessa minnen som segt hänger kvar i det förträngda, men jag får se. Nu har jag ju faktiskt möjlighet att välja, och jag väljer nog hellre att befinna mig där jag faktiskt mår bra och vill vara. Det är nog även det bästa för min älskade son också, att jag inte drar in honom i miljöer där jag inte mår bra. Jag kan ge honom det sociala på andra platser, även om jag hade önskat att kyrkan kunde fått vara med på ett hörn, men förtroendet är tyvärr fortfarande inte där.
Och ja, jag kan vara väldigt långsint. 

Nu är det iaf fruktstund här hemma.

Lev å må.


Skogens skafferi

Denna dag har gått så oerhört fort, och jag har hunnit med både kloklippning, långpromenad och trattis-plock.

En glad, och som vanligt extremt surrsjuk Jaana.
Hehe, tittut!
På väg ut till skogs.
Svampplock på lagom avstånd från vägen när man har en liten B som sällskap.
Var ju tvungen att svänga förbi på Axbergs och skaffa mig en svampkniv.

Svampen blev ett spontan-il ut till skogen. Blev så sugen på att ha svamp i köttfärssåsen. Hann inte plocka så mycket dock, iom att jag skulle hinna hem till middagstid. Jaja, jag får åka ut en gång till helt enkelt.


En bra dag, trots regn och kraftig blåst.

Lev å må.


RSS 2.0