En promenad

Ibland, och för det mesta så är det riktigt härligt med en långpromenad. 

Nu när hösten kommer med sin klara och friska luft så känns det extra härligt tycker jag.

Promenaden ger utrymme för friska och klara tankar, reflektion. Vad vill jag lägga vikt på i mitt liv?


Jag behöver promenaderna nu. Relationen till min egen kropp är otroligt svår sedan jag fick barn. 
Jag skäms över hur dömande jag varit när jag inte visste bättre. Det är så lätt att stå på sidan om och säga "Men, du har ju fått det finaste som finns, livets gåva!"
PCOSen gör det inte lättare, Utan känns som ett stort stenblock som bromsar upp. Det är lätt att känna sig dyster ibland.
Kommer jag någonsin lära mig att älska de nya skavankerna på kroppen? 
Att gå upp 30 kg så snabbt sätter spår, det behöver man ju inte vara raketforskare för att begripa.
Jag önskar att jag kunde älska kroppen, för den här trots allt högpresterat. Och ja, det finns dem som har det värre, men vad hjälper det mig och mina känslor?
Jag antar att det bara är att gneta på, gilla läget och ge det tid.

Något annat som jag förändrats med sedan jag fick barn, är synen på relationer. Jag orkar liksom inte tjaffsa  med folk, utan jag skiter hellre i dem, rent ut sagt. Kan du inte vara som folk och hälsa när vi ses, nä, men vet du vad, då skiter jag i att hälsa på dig med! Varför ska jag ödsla en massa tid och energi på att fundera på vad jag har gjort varje gång du Inte hälsar? Och så helt plötsligt så hälsar du? 

Nej, sådana barnsligheter har jag slutat med. Antingen hälsar man, eller så hälsar man inte. 
Jag har viktigare saker att ägna tankarna åt än högfärdigt och märkvärdigt folk. 

Den här lilla typen är ett klart exempel på vad som är högprioriterat i mitt liv nu, med all rätt.


Nu är det fruktstund!
Puré på nektarin blir det idag!

Lev å må!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Fast helt seriöst så finns det nog många andra sidor på det också! De kanske inte hälsar för att 1. De är djupt försjunken i sina egna tankar? 2. Inte ser dig helt enkelt?? 3. Tycker samma om dig? Det har ingenting att göra med att vara högfärdig eller märkvärdig!! Precis som du skriver nu gäller ju även för andra, man ska inte behöva känna sig tvingad att ha folk i sitt liv eller tvingas vara trevlig mot någon om man inte känner att de ger en något. Tycker det är så konstigt att folk lägger över andras beteende på DOM hela tiden När den som anklagar mycket väl kan vara anledningen!

Svar: Ledsen att jag träffade en känslig punkt (så uppfattar jag din kommentar). Men i Min blogg skriver jag om Mina tankar och Mina känslor, och lika rätt som jag har till dem har självfallet andra till sina.
Nu har jag inte redogjort för hela situationen, och då kan det vara svårt att veta vad som hänt. Jag har inget problem med att bli bortvald, men ibland vore det skönt med en förklaring till varför. Däremot är det inte lika viktigt för mig längre, jag lever vidare ändå, det var liksom min point med det hela.
skogstroll.blogg.se

2017-09-02 @ 07:34:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0