Mannen jag valt att dela livet med

Där är han, mannen som jag valt att dela livet med. Ibland så tänker jag lite extra på hur himla bra vi har det egentligen.
Det är inte alltid man känner så i vardagskarusellen, mitt i allt stök, när klockan rusar iväg, maten blir försenad, barnet blir argt och vill ha mat NU! Man kliver på en legokloss och svär ve och förbannelse över allt "rat" (skräp) som ligger överallt.
Jag kan aldrig dölja känslor för Hans, han ser igenom mig, om något trycker. Och just i stunden kan jag tycka att han är tjatig, men innerst inne är det så skönt att han inte ger sig innan jag har ventilerat mina känslor. Jag är expert på att hålla saker inombords, och då mår jag inte bra. Sånt märker han.
Ibland blir han förbannad och jag med, och så gapar vi på varandra en stund, innan vi börjar påpeka för varandra att vi skriker, så sänker vi tonen och löser problemen, försonas, och sedan är allt bra igen.
Hans har en fantastisk egenskap, och det är ärlighet. Många gånger kan den uppfattas som brutal, eftersom dedär med att linda in saker i bomull inte är Hans grej. Han säger vad han tycker och tänker, punkt. Det uppskattas av få, tyvärr.
Jag älskar den egenskapen. Jag behöver aldrig någonsin fundera på om han Verkligen tänker eller tycker som han sa, jag VET.
Hans är en familjeman, han älskar att vara tillsammans med Bernhard och mig. Och även om företaget tar mycket tid, så vet jag att han alltid längtar hem till oss.
Han klagar aldrig. Det kan vara smulor kvar på golvet efter frukosten, prylar framme utefter golven, men aldrig en klagan. Tycker han att det är rörigt, ja, då städar han. Men det är fantastiskt att slippa gnäll och klagomål.
Livet är lätt att leva, när man får dela det med någon som uppskattar en, ser en och bryr sig om en. Jag önskar att alla fick ha en sådan person att dela livet med.

Nu ska jag gå ut en sväng.
Liten har fått virusprickar nu också...
Tur atthan solen skiner och att det det är +16 grader i solen (+11 i skuggan), underbart!
Idag blir det kyckling i lergryta, kokt potatis och coleslaw, gott!

Lev å må!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback