Stress och frustration över detta med förskoleplats

Ojojoj, min hjärna går på högvarv och pulsen rusar. 
Detta med förskoleplats är en mardröm för mig, oss, vår lilla familj.
Först har jag gått en hel graviditet och nästan en hel föräldraledighet med ovissheten om jag skulle kunna vara kvar på min nuvarande arbetsplats. Jag har världens bästa chefer som fixat en lösning för oss, de har typ skräddarsytt en lösning. Och så ska detta med förskolan krångla! Varför!?
Jag svär ve och förbannelse över mig själv att jag inte mejlade in ansökan, då hade datumet på ansökan varit den 9 februari istället för den 12e. Fast just nu känns tre ynka dagar som en fis i rymden, ganska betydelselöst.
Kan för övrigt upplysa om att det inte finns någon information överhuvudtaget om att det tar fyra månader att ordna en plats, OCH att inskolningstiden  INTE är medräknat där.
I min värld så betyder "att ha en plats" att jag kan börja jobba igen. Att inskolningen sker under ett par veckor Innan platsen tillsätts och finns. (Eftersom att man som förälder är med sitt barn.) Men nej, tydligen får man plats, och Sedan ska man skola in.
Nu ringde förskolan för en stund sedan för att upplysa om att det inte kommer att finnas en enda ordinarie personal från juni till augusti, alla kommer att vara vikarier.
Vill ni verkligen skola in då?

NEJ! 
Nej, jag vill inte skola in då. Om det inte finns en enda ordinarie.
Ingenstans står det något om detta heller!
I min värld så bör det i alla fall finnas en eller två ordinarie personal kvar, men nej, tydligen inte.
Det säger man NU. Hade jag vetat detta för ett år sedan (när förskolan och soc informerade på föräldraträffen på BVC), så hade jag självfallet planerat min föräldraledighet annorlunda.

Så nu står vi här. Med en plats som är tillgänglig två veckor EFTER att jag planerat att börja arbeta, och då är inte inskolningen avklarad.
Inskolningen hade jag planerat att få ta tre veckor. 
Jag hade även planerat att spara några veckors föräldraledighet för att kunna ta ut vid t.ex. födelsedagar, mellandagar, ev påsk...ja men ni förstår.
Allt skiter sig tydligen.
Kommunen vill helst att jag ska trolla fram TRE månader mer föräldraledigt, för att skola in i början på augusti när ordinarie personal kommer tillbaka, så att jag ska börja jobba i slutet av augusti/början september, med denen inskolningstid jag själv önskar ha.

Tack Åsele kommun. 
Ni underlättar verkligen mitt och min familjs liv!
Extra irriterad blir jag av att veta att det finns de som får plats inom två månader, även fast ena föräldern inte jobbar. Och jag som har ett jobb att gå tillbaka till ska planera att det tar fem månader att få en plats för mitt barn! Sjukt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback