Fredagsmys

Jag har precis kommit in från en sparktur i gott sällskap av sömnig son och glad hund. Det blev en runda runt halva Söråsele.

Det var lite snålblåst även idag. Det har varit det i några dagar och därför har tilltänkta sparkturer blivit inställda. Jag har ju ingen ruta på holken, så om det blåser för mycket vill jag inte ta den.
Blåsten var i alla fall betydlig mildare idag och inte lika kylig som vad den varit tidigare, så idag blev det äntligen en tur. Även Baco var helnöjd med det fredagsnöjet. 

När man kommer hem är det skönt att rulla sig i snön några varv, svalka sig lite.

Idag har jag även gått igenom mina behörigheter och kort inför återkomsten på jobbet till sommaren. Det är ju en hel massa saker att hålla reda på så att det är uppdaterat och fortfarande giltigt. 
Körkortet förnyade jag ju efter att vi gifte oss, så det håller i 4 år till. (Vart 5e år ska det bytas ut när man är yrkesförare).
Nu är det dags för ett nytt färdskrivarkort (kortet där tider, raster och hastighet registreras).
Mitt YrkesKompetensBevis (YKB) börjar också vara dags att förnya. Lär väl bli här under hösten skulle jag tro. Har meddelat arbetsgivaren att det börjar vara dags.
Jag skulle även ha behövt uppdatera min behörighet på Farligt gods, vilket jag måste ha kvar om Hans vill skicka mig på tippen med spilloljor osv från skogen. Det får man inte frakta hur som helst! Men det får i så fall vårt eget företag bekosta.
Jag får köra en massa farliga saker, t.o.m. sprängämnen! Visste ni det?

Nu ska jag och min hemska kalufs dricka upp kaffet. Åh vad jag längtar tills den röda färgen har vuxit ur, då ska mitt hår få vara naturligt sedan. Lite slingor på sin höjd. Just nu är det åtminstone ingen mening att göra något åt det. Mamman får lyxa till det med tillsnoffsning när pojken blir lite större. Mitt hår står inte högst på prioriteringslistan så att säga. Eller så åker det av när jag börjat jobba och tröttnar på att ha hydraulolja och grus i det, går snabbare att tvätta ur olja ur kort hår, haha...

Lev å må!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback